Aantrekkelijk zijn voor anderen: zo trek je de juiste mensen aan

Aantrekkelijk Zijn Wet Van Aantrekkingskracht

In tijden dat je een goed gevoel hebt over jezelf, is de kans groot dat mensen in je omgeving dat opmerken. Ze lijken je uit het niets te groeten, zijn hulpvaardig en bovendien lijkt alles je voor de wind te gaan. Als je een goed gevoel over jezelf hebt, is de kans groter dat je andere mensen aantrekt. Het is eenvoudiger om contacten en vriendschappen aan te gaan en ook om doelen en dromen te verwezenlijken. Aantrekkelijk zijn voor anderen heeft dus zeker zijn voordelen.

Aantrekkelijk zijn: zo pak je het aan

Aantrekkelijk zijn werkt twee kanten op en is in feite ‘het kip of het ei-verhaal’. Als je jezelf ónaantrekkelijk voelt, dan zal je dat ook aantrekken. Het is dus de uitdaging om aantrekkelijk te zijn voor andere mensen, zodat je kunt profiteren van de positieve aandacht die je een nóg beter gevoel geeft over jezelf.

Onderstaand geef ik je een aantal manieren waarop je de Wet van Aantrekkingskracht voor jezelf aan het werk kunt zetten. Op die manier trek je vanzelf de juiste mensen aan om je leven nog verder te verrijken.

1. Wees je eigen placebo

Zelfs als je niet zo lekker in je vel zit, kan je jezelf toch fijn voelen. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar met enige training is het een kwestie van ‘een knop’ omschakelen. Door jezelf te placebo-en – ofwel je doet even net alsof je heel aantrekkelijk bent – kun je jezelf conditioneren door dit keer op keer te doen.

Net zoals je bij meditatie elke keer je aandacht terugbrengt naar je ademhaling, zo breng je nu je aandacht telkens weer terug naar je positieve gevoel. Want als je jezelf goed voelt over jezelf, dan kun je aantrekkelijk zijn.

2. Zorg goed voor jezelf

Een verfomfaaid persoon ziet er natuurlijk onaantrekkelijk uit. Slonzige kleren, een chagrijnig gezicht en slechte manieren werken zelfs ronduit afstotend. Ga maar eens na: zou jijzelf een praatje met zo iemand aangaan?

Mensen die goed voor zichzelf zorgen, kennen hiermee aan zichzelf een bepaalde mate van waardering toe. Als je slecht voor jezelf zorgt, geef je daarmee in feite aan dat je vindt dat je het niet hebt verdiend. En dát zien andere mensen ook.

Sport regelmatig, meet jezelf een gezonde leefstijl aan, steek jezelf een keer in het nieuw, neem lekker een zonnebankje of trakteer jezelf op een dagje poedelen in een wellnesscentrum. Geef je eigen invulling aan aantrekkelijk zijn, want voor iedereen is dat natuurlijk heel persoonlijk.

3. Neem het leven niet te serieus

Sommige mensen zijn de hele dag krampachtig bezig om alles naar hun hand te zetten. Het gevolg? Frustratie, veel frustratie, want 80% van de dagelijkse zaken gaat gewoon zoals ze gaan en daarop kan je geen invloed uitoefenen. Neem alles, inclusief jezelf, niet te serieus. Geen enkel mens is perfect. Je hoeft niet overal goed in te zijn om gelukkig te leven. Sterker nog, een beetje zelfspot op zijn tijd werkt heel ontspannend.

Het zijn juist onze onvolkomenheden die ons dichter bij elkaar brengen. De mensen die veerkracht tonen, de mensen die laten zien dat ze met tegenslagen kunnen omgaan, dát zijn de mensen waarmee je je wilt omringen. Wees dus zo iemand!

4. Werk aan je zelfvertrouwen

Zeker wanneer je jezelf nog niet zelfverzekerd genoeg voelt, kan het zijn dat je probeert anderen te pleasen. En dat merken mensen in je omgeving. Werken aan je zelfvertrouwen is essentieel als je aantrekkelijk wilt zijn.

Een NLP-techniek die ik je daarbij niet wil onthouden is modelleren. Iedereen heeft wel iemand die een groot voorbeeld is, een bekende filmster, een tv-persoonlijkheid of een beroemde sporter. Hoe kan diegene toch zo aantrekkelijk zijn?

Wanneer je deze aantrekkelijke mensen gaat observeren zie je dat ze allemaal een aantal gemeenschappelijk kenmerken hebben. Ze ademen rustig, ze luisteren goed naar hun gesprekspartner en ze glimlachen op de juiste momenten. Door je grote voorbeelden te modelleren, leer je jezelf deze eigenschappen ook aan en kun je op elk gewenst moment aantrekkelijk zijn. Persoonlijk heb ik heel veel interviews met Dwayne “The Rock” Johnson gekeken, die een uitstekend voorbeeld is van een aantrekkelijk persoon.

5. Doe het voor jezelf

Mensen die doelen hebben en deze nastreven, zijn aantrekkelijk omdat ze hun innerlijke kracht en motivatie tonen. Het interesseert ze niet wat anderen over hen denken. Ze doen het voor zichzelf omdat ze zichzelf doelen hebben gesteld, omdat ze een diepgewortelde drive hebben om hun doelen te bereiken.

Op die manier inspireren ze ook andere mensen om hun dromen na te jagen. Aantrekkelijke mensen weten dat te veel aandacht besteden aan andermans mening een energievreter is. Laat dus zien dat je het voor jezelf doet. Het zijn jouw dromen die je najaagt en niets of niemand kan jou daarvan weerhouden om die te bereiken!

6. Kies om gelukkig te zijn

Gelukkig mensen hebben altijd gezelschap. En als ze dat niet hebben, dan staan er wel mensen te trappelen om hen gezelschap te houden. Geluk is namelijk een besmettelijk fenomeen. Want wie wil er nou niet gelukkig zijn? Net zoals bij punt 1 kan je ook hier het placebo-effect toepassen en jezelf conditioneren om gelukkig te zijn.

Jij zit aan het stuur van je hersenen. Jij bepaalt dus hoe je jezelf voelt, hoe je reageert en dus of je gelukkig wilt zijn of niet. En natuurlijk, iedereen heeft weleens een dipje, maar laat jezelf daardoor niet uit het veld slaan. Trek jezelf even terug, herkader de situatie naar een positieve, en ga weer verder met gelukkig zijn.

Zo zet je de Wet van Aantrekkingskracht voor je aan het werk

Aantrekkelijk zijn voor je omgeving ligt voor het grootste deel in je eigen houding. Als je jezelf goed voelt over jezelf, trek je dat ook aan. Volgens de principes van de Wet van Aantrekkingskracht zal het universum je geven wat je voelt. Voel je je negatief en vervelend? Dan zal het universum je negativiteit geven. Voel je je positief en dankbaar? Dan zal het universum je met positiviteit belonen.

Hoewel het aanvankelijk ’te eenvoudig’ kan klinken, is het dus van belang dat je een goed gevoel hebt over jezelf. Train jezelf daar dus ook in. Roep gedurende de dag een gevoel van dankbaarheid op, voel de positieve emoties die hierbij omhoog komen. Door dit regelmatig (liefst vaak) te trainen, leg je in je hersenen de neurologische hardware aan om je gelukkig en positief te voelen. Hoe vaker je dit traint, hoe effectiever en hoe standvastiger deze patronen worden. Denk erom: neurons that fire together, wire together!!

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies