Dagelijkse affirmaties: hoe ze je leven kunnen veranderen

Dagelijkse affirmaties

De kracht van gesproken woorden wordt vaak onderschat. Zodra we iets uitspreken, wordt het als het ware tot leven gewekt, en na verloop van tijd groeien die woorden uit tot waarheden, of ze nu positief of negatief zijn. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat onze uitspraken positief zijn. Een effectieve manier om onszelf een positief gevoel te geven, is door dagelijkse affirmaties te gebruiken.

Als we stilstaan bij de stelling ‘gedachten zijn gelijk aan dingen’, realiseren we ons hoe waardevol het is om hierover na te denken. Zijn we echt zo positief als we denken in ons dagelijks leven? Of is er ruimte voor nog meer positiviteit? Wat weerhoudt ons ervan om positief te zijn?

Door ons bewust te zijn van het feit dat we zelf de controle hebben over onze gedachten en dus zelf verantwoordelijk zijn voor hoe we ons voelen (buiten fysiologische factoren), kunnen we deze kennis gebruiken om ons leven een positieve wending te geven.

Negatieve uitspraken hebben een significant effect op ons leven. Ik spreek dagelijks mensen die in de ‘slachtofferrol’ terechtkomen om zo hun eigen verantwoordelijkheden te ontlopen. Ze geloven dat hen van alles is ‘overkomen’ of ‘aangedaan’, en ze ‘wachten op een wonder’ om zich van de ellende te verlossen. Echter, veel van deze problemen zijn eigenlijk ontstaan door hun voortdurende negatieve uitspraken en mentaliteit. In feite hebben ze de situatie zelf in de hand gewerkt.

Tijdens ons leven laten we anderen vaak bepalen wie we zijn, in plaats van zelf te kiezen voor onze identiteit. Dit gebeurt vaak vanuit een gevoel van onzekerheid. Veel onzekere mensen, hechten veel waarde aan de mening van anderen. Ze dragen merkkleding, zijn het eens met anderen en hebben vaak geen eigen mening, tenzij ze die eerst van iemand anders hebben gehoord en dan zeggen: “Ja, dat vind ik ook.” Ze zoeken in feite bevestiging voor hun eigen identiteit.

Positieve gedachten

Positieve gedachten zijn van onschatbare waarde. De gedachten die je hebt en de uitspraken die je doet zijn van rechtstreekse invloed op het onderbewuste. Dit komt omdat het onderbewustzijn het verschil niet kan inschatten tussen een op feiten gebaseerde gedachte en een ingebeelde gedachte.

Dus heb je een wens om rijk te worden? Wil je een nieuwe relatie aangaan? Wees dan zeker dat je je leven verrijkt met positieve dagelijkse affirmaties!

Wanneer je jezelf voortdurend vertelt dat je dik, verlegen, lui of niet succesvol bent (of het waar is of niet), dan zal dit in je dagelijkse realiteit tot uiting komen. De kracht van positieve affirmaties kan dit patroon doorbreken en door jezelf te ‘bombarderen’ met positieve gedachten en uitspraken, creëer je voor jezelf positiviteit in het nu en in de toekomst.

Dagelijkse affirmaties: creeer regelmaat

Door voor jezelf dagelijks een aantal momenten in te plannen waarin je jezelf positief bemoedigt, kan je je leven transformeren en profiteren van een levensstijl die je voorheen nooit voor mogelijk had gehouden. Eén positieve gedachte is er maar nodig om het transformatieproces in gang te zetten.

Wanneer er verandering nodig is in je leven, begint dit bij het veranderen van je gedachten. En aangezien dit een bewuste actie is, kun je nooit meer ontkennen dat het níét aan jezelf ligt!

Bij het maken van affirmaties ligt de kracht vooral in de herhaling. Wanneer je je positieve gedachten denkt en uitspreekt, leg je het neurologische netwerk aan dat nodig is om je doelen te bereiken. Je traint je hersenen en je onderbewustzijn om deze bevestigingen als absolute waarheid te gaan zien.

Wanneer je deze affirmaties gebruikt als hulpmiddel voor verandering in je leven, zijn er drie cruciale stappen die je moet zetten om ze succesvol te maken.

De kracht van dagelijkse affirmaties

Schrijf je affirmaties op. Het belangrijke is dat je ze noteert in de tegenwoordige tijd en alsof je je doelen reeds hebt bereikt. Dus niet “Ik wil …..”, maar “Ik ben dankbaar voor mijn rijkdom, mijn relatie etc”.

Om positieve verandering in je leven aan te trekken, moet je positieve energie het universum insturen. De beste manier om dit te doen, is om dankbaarheid te tonen, dankbaarheid voor alles wat je is ‘overkomen’, dus alsof je je doel al hebt bereikt. Je voelt jezelf dus al zoals je jezelf in de gewenste situatie zult voelen. En zoals Joe Dispenza het zo mooi uitlegt: ”Combineer een positieve emotie met je affirmaties en het doel zal op je afkomen.”

Herhaal je affirmaties zo vaak mogelijk. Hoe vaker je jouw affirmaties herhaalt en jezelf ermee bezighoudt, hoe dieper de boodschap in je geest wordt ingebakken en geabsorbeerd in je onderbewustzijn. Denk hierbij vooral aan de toegevoegde positieve emotie!!

Goede plekken om je geschreven affirmaties te bewaren zijn op de badkamerspiegel, op een vision board of nog beter, in een Mind Movie.
Mind Movies Joe Dispenza

Voorbeelden van dagelijkse affirmaties

Voorbeelden van dagelijkse affirmaties zijn:

 • Elke dag word ik in elke zin een beetje beter.
 • Ik ben blij met mijn nieuwe relatie.
 • Het voelt heerlijk om miljonair te zijn.
 • Ik geniet van mijn nieuwe auto.
 • Ik voel me zelfverzekerd en ontspannen in publieke ruimtes.
 • Geld vloeit rijkelijk naar me toe.
 • Ik ben vol vertrouwen en straal positieve energie uit.
 • Mijn mogelijkheden zijn eindeloos, en ik ben in staat om mijn dromen te verwezenlijken.
 • Elke dag brengt nieuwe kansen en mogelijkheden voor groei.
 • Ik houd van mezelf, en ik accepteer mezelf zoals ik ben.
 • Ik trek positieve mensen en situaties aan in mijn leven.
 • Ik ben dankbaar voor alle zegeningen in mijn leven.
 • Ik ben gezond, sterk en vol levenskracht.
 • Geld stroomt overvloedig mijn leven binnen, en ik ben financieel welvarend.
 • Ik heb de kracht om obstakels te overwinnen en moeilijkheden te doorstaan.
 • Ik straal liefde en vriendelijkheid uit naar anderen, en dit komt naar me terug.
 • Ik ben in staat om stress los te laten en innerlijke rust te vinden.
 • Mijn lichaam is een tempel, en ik zorg er goed voor met gezonde voeding en beweging.
 • Ik ben creatief en vol inspiratie, en mijn ideeën zijn waardevol.
 • Ik ben succesvol in alles wat ik onderneem.
 • Ik ben in staat om geluk en vreugde te vinden in de eenvoudige momenten van het leven.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van positieve dagelijkse affirmaties. Natuurlijk kun je de affirmaties volledig op de door jou gewenste situatie afstemmen. Hiervoor is het belangrijk je doelstellingen concreet te maken. Weet wat je precies wilt bereiken. Maak je doelen zo specifiek en meetbaar mogelijk. Dit zal je helpen bij het formuleren van gerichte affirmaties. Zorg ervoor dat je affirmaties positief geformuleerd zijn, alsof je je doel al hebt bereikt. Dus niet “ik ga….”, maar “ik ben….”.

Breng je affirmaties naar het volgende niveau

Met meditatie en NLP-technieken ben je in staat om je affirmaties extra kracht bij te zetten. In een meditatieve toestand heb je namelijk direct toegang tot je onderbewustzijn. Hiermee kun je je affirmaties dus eenvoudiger en effectiever in je onderbewustzijn ‘planten’. Denk maar aan hypnose, waarbij een hypnotherapeut nieuwe overtuigingen inprent, waardoor je klachten verdwijnen.

En andere manier om je affirmaties krachtiger te maken, is door te werken met submodaliteiten. Submodaliteiten zijn de eigenschappen van onze waarnemingsvelden: visueel, auditief, kinesthetisch, olfactoir (geur) en gustatoir (smaak), of binnen NLP kortweg VAKOG.

Door je ogen te sluiten en je affirmaties uit te spreken, kun je met de submodaliteiten je ervaring intensiveren. Je kunt met je ogen dicht je doel visualiseren, waarbij je de kleuren helderder maakt en het beeld scherper maakt. Je kan de geluiden die bij je doel halen wat luider maken en de geur die erbij hoort iets sterker.

Je kan werken met submodaliteiten een beetje zien alsof je aan een mengpaneel zit: jij bepaalt hoe je waarneming is en hoe intens je deze meemaakt.

Om je affirmaties te combineren met de Wet van de Aantrekkingskracht zet je het universum ook aan het werk om je doelen te verwezenlijken. Het universum geeft je namelijk niet wat je wilt maar wat je ervaart. Ervaar je dus positieve emoties en bijvoorbeeld rijkdom, dan zal het universum je dit schenken. Het is dus belangrijk om jezelf alvast rijk of gelukkig te voelen

Conclusie

Zoals je ziet kunnen dagelijkse affirmaties een enorme bijdrage leveren bij het bereiken van je doelen. Net zoals mensen met een negatieve levensinstelling vervelende situaties aantrekken in hun leven, zo werkt dat andersom voor mensen met een positieve levensinstelling.

Het allerbelangrijkst is om je affirmaties te combineren met een positief gevoel. Oefening baart kunst dus ga er direct mee aan de slag!  Je kan deze video met koptelefoon beluisteren om een indruk te krijgen.

Wij maken gebruik van cookies