Dagelijkse affirmaties: hoe ze je leven kunnen veranderen

Dagelijkse affirmaties

De kracht van het gesproken woord wordt nog altijd onderschat. Elke uitspraak ziet het ‘levenslicht’ zodra deze is uitgesproken en of deze nu positief of negatief van aard is, na verloop van tijd groeien deze woorden en vaak worden ze de waarheid. Je kunt dus maar beter zorgen dat je uitspraken positief zijn. Een goede manier om jezelf een positief gevoel te geven is het maken van dagelijkse affirmaties.

Wanneer je stilstaat bij de stelling ‘gedachten zijn gelijk aan dingen’, dan is het zeker de moeite waard om dit eens goed te laten bezinken. Ben je in het dagelijks leven wel zo positief als je denkt? Of kan het misschien nóg wat positiever?

Door onszelf open te stellen voor het feit dat we zelf aan het stuur zitten van onze gedachten en dus zelf verantwoordelijk zijn voor hoe we ons voelen (buiten fysiologische kwalen), kunnen we dit besef gebruiken om ons leven een positieve draai te geven.

Negatieve uitspraken

Hoe je in het leven staat is het resultaat van je keuzes. Dagelijks spreek ik mensen in mijn omgeving die in de ‘slachtofferrol’ kruipen om hun eigen verantwoordelijkheden maar te kunnen ontlopen. Er is ze van alles ‘overkomen of aangedaan’ en ze ‘wachten op een wonder’, waarbij ze verlost worden van alle ellende. Diezelfde ellende hebben ze ‘in feite’ over zichzelf afgeroepen met hun voortdurende negatieve uitspraken en instelling.

Gedurende ons leven laten we anderen ons vertellen wie we zijn in plaats van zelf te kiezen voor onze identiteit. Dit komt in veel gevallen voort uit onzekerheid. Veel mensen die zich onzeker voelen zijn ‘extern gerefereerd’, ofwel, ze vinden het belangrijk van wat anderen van hen denken.

Ze kleden zich met merkkleding, praten anderen naar de mond en houden er vaak niet echt een eigen mening op na, alleen als ze eerst de mening van een ander hebben gehoord en dan zeggen: “Ja, dat vind ik ook.“ Ze zijn in feite op zoek naar bevestiging van hun eigen identiteit.

Positieve gedachten

Positieve gedachten zijn van onschatbare waarde. De gedachten die je hebt en de uitspraken die je doet zijn van rechtstreekse invloed op het onderbewuste. Dit komt omdat het onderbewustzijn het verschil niet kan inschatten tussen een op feiten gebaseerde gedachte en een ingebeelde gedachte.

Dus heb je een wens om rijk te worden? Wil je een nieuwe relatie aangaan? Wees dan zeker dat je je leven verrijkt met positieve dagelijkse affirmaties!

Wanneer je jezelf voortdurend vertelt dat je dik, verlegen, lui of niet succesvol bent (of het waar is of niet), dan zal dit in je dagelijkse realiteit tot uiting komen. De kracht van positieve affirmaties kan dit patroon doorbreken en door jezelf te ‘bombarderen’ met positieve gedachten en uitspraken, creëer je voor jezelf positiviteit in het nu en in de toekomst.

Dagelijkse affirmaties: creeer regelmaat

Door voor jezelf dagelijks een aantal momenten in te plannen waarin je jezelf positief bemoedigt, kan je je leven transformeren en profiteren van een levensstijl die je voorheen nooit voor mogelijk had gehouden. Eén positieve gedachte is er maar nodig om het transformatieproces in gang te zetten.

Wanneer er verandering nodig is in je leven, begint dit bij het veranderen van je gedachten. En aangezien dit een bewuste actie is, kun je nooit meer ontkennen dat het níét aan jezelf ligt!

Bij het maken van affirmaties ligt de kracht vooral in de herhaling. Wanneer je je positieve gedachten denkt en uitspreekt, leg je het neurologische netwerk aan dat nodig is om je doelen te bereiken. Je traint je hersenen en je onderbewustzijn om deze bevestigingen als absolute waarheid te gaan zien.

Wanneer je deze affirmaties gebruikt als hulpmiddel voor verandering in je leven, zijn er drie cruciale stappen die je moet zetten om ze succesvol te maken.

De kracht van dagelijkse affirmaties

Schrijf je affirmaties op. Het belangrijke is dat je ze noteert in de tegenwoordige tijd en alsof je je doelen reeds hebt bereikt. Dus niet “Ik wil …..”, maar “Ik ben dankbaar voor mijn rijkdom, mijn relatie etc”.

Om positieve verandering in je leven aan te trekken, moet je positieve energie het universum insturen. De beste manier om dit te doen, is om dankbaarheid te tonen, dankbaarheid voor alles wat je is ‘overkomen’, dus alsof je je doel al hebt bereikt. Je voelt jezelf dus al zoals je jezelf in de gewenste situatie zult voelen. En zoals Joe Dispenza het zo mooi uitlegt: ”Combineer een positieve emotie met je affirmaties en het doel zal op je afkomen.”

Herhaal je affirmaties zo vaak mogelijk. Hoe vaker je jouw affirmaties herhaalt en jezelf ermee bezighoudt, hoe dieper de boodschap in je geest wordt ingebakken en geabsorbeerd in je onderbewustzijn. Denk hierbij vooral aan de toegevoegde positieve emotie!!

Goede plekken om je geschreven affirmaties te bewaren zijn op de badkamerspiegel, op een vision board of nog beter, in een Mind Movie.
Mind Movies Joe Dispenza

Voorbeelden van dagelijkse affirmaties

Voorbeelden van dagelijkse affirmaties zijn:

 • Elke dag word ik in elke zin een beetje beter.
 • Ik ben blij met mijn nieuwe relatie.
 • Het voelt heerlijk om miljonair te zijn.
 • Ik geniet van mijn nieuwe auto.
 • Ik voel me zelfverzekerd en ontspannen in publieke ruimtes.
 • Geld vloeit rijkelijk naar me toe.
 • Ik ben vol vertrouwen en straal positieve energie uit.
 • Mijn mogelijkheden zijn eindeloos, en ik ben in staat om mijn dromen te verwezenlijken.
 • Elke dag brengt nieuwe kansen en mogelijkheden voor groei.
 • Ik houd van mezelf, en ik accepteer mezelf zoals ik ben.
 • Ik trek positieve mensen en situaties aan in mijn leven.
 • Ik ben dankbaar voor alle zegeningen in mijn leven.
 • Ik ben gezond, sterk en vol levenskracht.
 • Geld stroomt overvloedig mijn leven binnen, en ik ben financieel welvarend.
 • Ik heb de kracht om obstakels te overwinnen en moeilijkheden te doorstaan.
 • Ik straal liefde en vriendelijkheid uit naar anderen, en dit komt naar me terug.
 • Ik ben in staat om stress los te laten en innerlijke rust te vinden.
 • Mijn lichaam is een tempel, en ik zorg er goed voor met gezonde voeding en beweging.
 • Ik ben creatief en vol inspiratie, en mijn ideeën zijn waardevol.
 • Ik ben succesvol in alles wat ik onderneem.
 • Ik ben in staat om geluk en vreugde te vinden in de eenvoudige momenten van het leven.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van positieve dagelijkse affirmaties. Natuurlijk kun je de affirmaties volledig op de door jou gewenste situatie afstemmen. Hiervoor is het belangrijk je doelstellingen concreet te maken. Weet wat je precies wilt bereiken. Maak je doelen zo specifiek en meetbaar mogelijk. Dit zal je helpen bij het formuleren van gerichte affirmaties. Zorg ervoor dat je affirmaties positief geformuleerd zijn, alsof je je doel al hebt bereikt. Dus niet “ik ga….”, maar “ik ben….”.

Breng je affirmaties naar het volgende niveau

Met meditatie en NLP-technieken ben je in staat om je affirmaties extra kracht bij te zetten. In een meditatieve toestand heb je namelijk direct toegang tot je onderbewustzijn. Hiermee kun je je affirmaties dus eenvoudiger en effectiever in je onderbewustzijn ‘planten’. Denk maar aan hypnose, waarbij een hypnotherapeut nieuwe overtuigingen inprent, waardoor je klachten verdwijnen.

En andere manier om je affirmaties krachtiger te maken, is door te werken met submodaliteiten. Submodaliteiten zijn de eigenschappen van onze waarnemingsvelden: visueel, auditief, kinesthetisch, olfactoir (geur) en gustatoir (smaak), of binnen NLP kortweg VAKOG.

Door je ogen te sluiten en je affirmaties uit te spreken, kun je met de submodaliteiten je ervaring intensiveren. Je kunt met je ogen dicht je doel visualiseren, waarbij je de kleuren helderder maakt en het beeld scherper maakt. Je kan de geluiden die bij je doel halen wat luider maken en de geur die erbij hoort iets sterker.

Je kan werken met submodaliteiten een beetje zien alsof je aan een mengpaneel zit: jij bepaalt hoe je waarneming is en hoe intens je deze meemaakt.

Om je affirmaties te combineren met de Wet van de Aantrekkingskracht zet je het universum ook aan het werk om je doelen te verwezenlijken. Het universum geeft je namelijk niet wat je wilt maar wat je ervaart. Ervaar je dus positieve emoties en bijvoorbeeld rijkdom, dan zal het universum je dit schenken. Het is dus belangrijk om jezelf alvast rijk of gelukkig te voelen

Conclusie

Zoals je ziet kunnen dagelijkse affirmaties een enorme bijdrage leveren bij het bereiken van je doelen. Net zoals mensen met een negatieve levensinstelling vervelende situaties aantrekken in hun leven, zo werkt dat andersom voor mensen met een positieve levensinstelling.

Het allerbelangrijkst is om je affirmaties te combineren met een positief gevoel. Oefening baart kunst dus ga er direct mee aan de slag!  Je kan deze video met koptelefoon beluisteren om een indruk te krijgen.

Wij maken gebruik van cookies