Dr. Joe Dispenza meditaties: ervaringen van deelnemers

dr Joe Dispenza meditaties ervaringen

De dr. Joe Dispenza meditaties en boeken zijn wereldberoemd. Vrijwel iedereen die Joe Dispenza kent, weet dat de meditaties bijzonder krachtig zijn en in sommige gevallen zelfs wonderbaarlijke genezing tot stand kunnen brengen.  

De workshops die Dispenza over de hele wereld geeft zijn stuk voor stuk structureel uitverkocht. Sommige mensen reizen zelfs naar een ander continent om daar te kunnen deelnemen aan zijn workshops, waarin ook de bekende meditaties van dr. Joe Dispenza aan bod komen.

Voordat we inhoudelijk op de workshops van Dispenza ingaan, beginnen we eerst even wat achtergrondinformatie over deze bijzondere man.

Wie is Joe Dispenza?

Dispenza is arts en studeerde biochemie aan de Rutgers University en heeft ook een B.S. diploma in de neurowetenschappen. Hij behaalde zijn Doctor of Chiropractic Degree aan de Life University in Atlanta, Georgia en studeerde magna cum laude af. Zijn postdoctorale opleiding was in neurologie, neurowetenschappen, hersenfunctie en scheikunde, cellulaire biologie, geheugenvorming en geriatrie.

In het afgelopen decennium heeft Joe Dispenza op zes continenten lezingen gegeven om mensen voor te lichten over de rol en functie van het menselijk brein. Hij schreef vier bestsellers:

Dr. Joe is één van de wetenschappers, onderzoekers en docenten die te zien zijn in de bekroonde films What the BLEEP Do We Know !? en Down the Rabbit Hole. Daarnaast is hij veelvuldig te zien en te beluisteren in documentaires op Gaia, wat ook wel de Netflix van de spiritualiteit wordt genoemd.

De beste boeken van Joe Dispenza

De neurowetenschapper dr. Joe Dispenza heeft machtige boeken geschreven. Persoonlijk heb ik ze allemaal gelezen, plus de enorme hoeveelheid interessante onderzoeken die hij in de loop der jaren heeft uitgevoerd en gepubliceerd. In de beste boeken van Joe Dispenza vind je een schat aan informatie over hoe je hersenen werken, maar ook hoe je je toekomstige zelf kunt worden en hoe je dit proces zelf kunt beïnvloeden.

Niets is namelijk minder waar dan dat we zelf kunnen bepalen wie, wat en hoe we willen worden. Op basis van de theorie van de kwantumfysica laat Joe Dispenza zien dat we in een soort van holografisch universum leven en dat hetgeen we zelf de kosmos insturen, we ook weer terugkrijgen.

De boeken van dr. Joe Dispenza sluiten uitstekend aan op de boeken van Gregg Braden, een astrofysicus die al meer dan 30 jaar onderzoek doet naar oude wijsheden, mystiek, de kwantumtheorie en deze verschillende onderzoeksvelden met elkaar verbindt.

Evolve your Brain

Evolve your Brain was het eerste boek van Joe Dispenza. In het boek stelt hij de vraag: Als we onze gedachten aanpassen, verandert dan onze realiteit?

Door onze hersenen en geest te laten evolueren, oefenen we een grotere invloed uit op de objectieve wereld. Joe Dispenza laat in het boek zien hoe je de hersenen kunt trainen en de geest beter kan laten werken, zodat we onszelf bewuster worden bij het observeren van de realiteit.

Boeddhistische monniken bijvoorbeeld, hebben door het gebruik van de frontale kwab een beter gecoördineerde geest, omdat ze meer focus kunnen houden. We weten dat we met behulp kennis over de hersenwerking, het brein kunnen conditioneren om zaken op een nieuwe en andere manier te bekijken.

Wanneer je dit boek van Dispenza hebt gelezen, snap je ook dat je ervaringen en vooral het bewustzijn, het brein verder vormen. Denk maar eens aan een kaaskenner die zeer vertrouwd is met smaken, geuren en aroma’s, dingen waarneemt waarvan anderen het bestaan niet eens kennen.

Het boek Evolve your Brain geeft je ene prachtig inkijkje in hoe onze hersenen werken en hoe we deze aan het werk kunnen zetten om onze realiteit te beïnvloeden.

You are the Placebo/Jij bent de Placebo

Het tweede boek van Joe Dispenza is You are the Placebo. In dit boek laat Dispenza zien hoe we de kracht wan onze perceptie kunnen gebruiken om onszelf te helen. Want is het inderdaad mogelijk om alleen met je gedachten je lichaam te genezen? Zonder medicijnen of een operatie? De waarheid is dat dergelijke genezing vaker voorkomt dan je zou verwachten.

Joe Dispenza: “Verander je gedachten, verander je leven.”

In You Are the Placebo deelt Joe Dispenza talloze gedocumenteerde gevallen van mensen die kanker, hartaandoeningen, depressie, verlammende artritis en zelfs de symptomen van de ziekte van Parkinson hebben teruggedraaid door het placebo-effect toe te passen. Op dezelfde manier vertelt Dr. Joe over mensen die andersom, door het nocebo-effect, ziek zijn geworden, gebleven of zelfs zijn overleden, nadat ze verkeerd waren gediagnosticeerd met een fatale ziekte.

Ons geloof is een sterker fenomeen dan we altijd hebben aangenomen. Joe Dispenza stelt in You are the Placebo ook de vraag: “Is het mogelijk om iemand de principes van placebo te uit te leggen en vervolgens zonder externe substantie – dus medicatie – dezelfde interne veranderingen in iemands gezondheid teweeg te brengen?”

Aan de hand van hersenscans die staan weergegeven legt hij vervolgens uit hoe deelnemers van zijn workshops verbazingwekkende genezingen teweegbrengen. De deelnemers leren zijn praktische model van persoonlijke transformatie aan, die zijn gebaseerd op het zogenaamde placebo-effect.

Het boek eindigt met een ‘praktische’ meditatie voor het veranderen van overtuigingen en percepties die ons tegenhouden – de eerste stap in genezing. You Are the Placebo legt de link tussen de meest recente inzichten in neurowetenschappen, biologie, psychologie, hypnose, gedragsconditionering en kwantumfysica. Op grond van deze machtige samensmelting legt Joe Dispenza de werking van het placebo-effect uit. Hij laat zien hoe het onmogelijke mogelijk wordt.

Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands onder de titel Jij bent de placebo en in het Engels. Ter inleiding kun je ook het blog Jij bent de placebo lezen.


Breaking the Habit of Being Yourself

Altijd hebben we geleerd dat we zijn gedoemd door onze genen en dat deze het verloop van je leven voor het grootste deel bepalen. Ben je ziek? Dan komt dat door je genen. Krijg je kanker? De genen zijn de schuldige.

In Breaking the Habit of Being Yourself  laat Joe Dispenza zien dat ons leven dus níét wordt bepaald door onze genen en hierdoor dus níét de rest van ons leven ‘het er maar mee moeten stellen’. Nee, we kunnen onze genen beïnvloeden en door middel van kennis en bewustzijn onze gezondheid en ook ons gedrag kunnen sturen.

In feite zijn we in staat om onze realiteit te creëren die we kiezen. In Breaking the Habit of Being Yourself combineert laat Dispenza zien wat er écht mogelijk is aan de hand van theorieën uit de kwantumfysica, neurowetenschappen, hersenchemie, biologie en genetica.

Het boek is naast theoretisch ook bijzonder praktisch: de theorie wordt direct aangevuld met praktische oefeningen en als je die ook uitvoert groei je met het boek mee. De stapsgewijze tools die je toepast leren je direct om meetbare veranderingen aan te brengen in elk gewenst deel van je leven.

In het boek legt dr. Joe de link tussen wetenschap en spiritualiteit, iets waar de meeste wetenschappers voor terugdeinzen. Zijn workshops en lezingen hebben inmiddels tienduizenden mensen over de hele wereld getrokken en de deelnemers in staat gesteld om zichzelf van binnenuit te veranderen.

Becoming Supernatural

Becoming Supernatural is het meest recente boek van Joe Dispenza. Persoonlijk vind ik dit een van de beste boeken van Joe Dispenza, maar wel voor de meer gevorderde lezer, die al bekend is met de kennis uit zijn andere boeken. Aan de hand taaie wetenschappelijke inzichten en oude wijsheden laat hij zien hoe mensen zoals jij en ik een meer diepte en spiritualiteit kunnen ervaren. Het knappe is dat Dispenza deze ‘taaie informatie’ bijzonder luchtig en goed begrijpelijk weet over te brengen in zijn boek.

Door de toepassing van verschillende meditaties die in het boek aan bod komen, leer je dichter bij jezelf te komen, leer je gebruik te maken van hartcoherentie en hoe we beter onze creativiteit kunnen aanspreken. Hartcoherentie komt uitgebreid aan bod in dit boek aan de hand van de samenwerking die hij al jarenlang heeft met HeartMath Institute.

Zodra je de gewoonte om jezelf te zijn doorbreekt en écht

van gedachten verandert, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn!

Aan de hand van praktische voorbeelden leert de lezer dat we het vermogen hebben om af te stemmen op frequenties buiten onze materiële wereld en zo beter geordende coherente stromen van bewustzijn en energie ontvangen. Ook geeft hij uitleg over hoe we met bewuste beïnvloeding onze hersenchemie kunnen veranderen om diepgaande mystieke transcendentale ervaringen te initiëren.

Voor alle praktische voorbeelden en oefeningen geldt dat we de vaardigheid kunnen ontwikkelen om een ​​efficiënter, evenwichtiger, gezonder lichaam en een onbeperkte geest kunnen ontwikkelen.

Joe Dispenza biedt in Becoming Supernatural niets minder dan een volledig programma om buiten onze fysieke realiteit te treden en gebruik te maken van het kwantumveld van oneindige mogelijkheden. Dit boek is absoluut mijn favoriete boek van Joe Dispenza!!

Workshops Dispenza

Naast de fysieke workshops die dr. Joe geeft, heeft hij ook een uitgebreid aanbod aan online cursussen, seminars en retreats. Bekijk de events op zijn website.

Zijn seminars worden veel bezocht door mensen met ernstige ziekten. Het zijn juist deze mensen die zich erg aangetrokken voelen, aangezien er tijdens tal van workshops in het verleden wonderlijke genezingen plaatsvonden bij deelnemers. Mensen met kanker, auto-immuunziekten en andere aandoeningen waarvan de behandelend arts zelfs zei dat het ‘een aflopende zaak was’, hadden enorme baat bij de meditaties.

Wat maakt de workshops van Dispenza nou zo speciaal? De energie die in de zaal hangt, de mensen die allemaal aan zijn lippen hangen, de gemeenschappelijke belangstelling en natuurlijk de wonderbaarlijke genezingen die sommige mensen ervaren, zijn de voornaamste redenen waarom mensen de events bezoeken.

Joe Dispenza meditatie Nederlands

Veel mensen die de meditaties hebben gevolgd maken melding van vermindering van gezondheidsklachten en in sommige gevallen zelfs van miraculeuze genezing van zelfs auo-immuunziekten en kanker. Uiteraard is het bij wet verboden om claims te maken, maar het zijn wel bijzonder veel deelnemers die verbeteringen in hun gezondheid weten te behalen met de Joe Dispenza meditaties.

Dr. Joe of DJD, zoals hij door zijn aanhang ook wel wordt genoemd, staat bekend als een zeer energiek spreker. Hij spreekt in hoog tempo en voor veel mensen is de energie in zijn stem te hoog om tot een diepe meditatieve toestand te kunnen komen. Voor anderen speelt de taalbarrière een rol.

Hoewel de meeste meditaties uiteraard in het Engels zijn opgenomen, zijn er gelukkig tegenwoordig ook Joe Dispenza meditaties in het Nederlands verkrijgbaar, zodat deze ook te volgen zijn voor mensen die minder goed zijn in Engels. Op de onderstaande cd staan de meditaties die behoren bij het boek Jij bent de placebo. Deze meditaties staan achterin het boek afgedrukt en zijn bedoeld om beperkende overtuigingen en percepties te herkaderen, de eerste stap in je genezing.

Met deze meditatie combineert Joe Dispenza de nieuwste inzichten in neurowetenschap, biologie, psychologie, hypnose, geconditioneerd gedrag en kwantumfysica. Door deze inzichten te combineren kun je profiteren van het placebo-effect ben je in staat om het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk te maken.

Gelukkig heeft Succesboeken een Nederlandse editie van de meditaties uitgegeven. Deze is verkrijgbaar als cd en als mp3 audiobestand.

meditatie dr. joe dispenza

Hartcoherentie meditatie van Joe Dispenza

In de loop der jaren heeft Dispenza veel meditaties geleid. Sommige zijn gericht op genezing, andere op het tot rust brengen van de geest en in een meditatieve toestand te komen. Het zijn juist deze hersengolven (theta) waardoor je in staat bent contact te maken met je onderbewuste geest.

In de Joe Dispenza meditaties ligt de nadruk vrijwel altijd op hartcoherentie, want met een “elevated emotion”, zoals dr. Joe het zo mooi noemt, ben je in staat om je toekomst reeds te beleven. Het gaat er bij de meditaties om dat je gebruik maakt van de kracht van het hart, maar ook van de kracht van het universum. Door gebruik te maken van je hartbrein, kun je putten uit de oneindige zee van informatie uit het universum. ‘Het veld’ is tenslotte de bron van alle informatie en energie en in een meditatieve toestand kun je hiermee contact maken via je hartbrein.

Joe Dispenza heeft diverse meditaties op cd of als MP3 uitgebracht. Daarnaast zijn er ook meditaties te vinden op Youtube. Een prachtig voorbeeld van een hartcoherentie meditatie van Joe Dispenza is de onderstaande video.

Blessing of the Energy Centers meditatie

De Blessing of the Energy Centers is de meest bekende geleide meditatie van dr. Joe Dispenza. Hierin begeleidt hij je en leert hij om je aandacht te vestigen op elk van de energiecentra van je lichaam. Stap voor stap neemt hij je mee om deze van een staat van incoherentie (ziekte) naar een staat van coherentie (balans en harmonie) te brengen.

De Blessing of the Energy Centers meditatie kun je het best volgen met een koptelefoon of oordopjes. Dr. Joe leert je ook hoe je je hersengolven kunt veranderen en het autonome zenuwstelsel kunt beinvloeden, zodat je je lichaam kunt herprogrammeren om gezondheid te ervaren. Deze meditatie van de serie leert je hoe je jezelf in een meditatieve toestand brengt en hoe je vervolgens je energiecentra op een positieve manier kunt beinvloeden. Daarnaast maak je kennis met de convergente en divergente focus.

Nederlandstalige Blessing of the Energy Centers

Voor de mensen die moeite hebben om een geleide meditatie in het Engels te volgen, is er gelukkig een alternatieve meditatie in het Nederlands. De eerste 3 minuten zijn instructie. De meditatie begint op 3 minuten precies en doorloopt de energiecentra van het lichaam. Dit zijn de energetische locaties waar de belangrijke klieren en organen zitten:

  • Het eerste centrum bevindt zich in je liesstreek.
  • Het tweede centrum zit in je onderbuik.
  • Het derde onder je middenrif.
  • Het vierde in je hartstreek.
  • Het vijfde in je keel.
  • Het zesde rond de hersenstam.
  • Het zevende in de grote hersenen net onder je schedel.
  • Het achtste is een denkbeeldig punt boven je hoofd; daarmee wordt je bewustzijn aangeduid, je geest, je denken.

Ervaringen meditaties Joe Dispenza

De meeste mensen hebben prachtige ervaringen met de Joe Dispenza meditaties. Ze komen tot prachtige inzichten, ervaren verlichting van de gezondheidsklachten of krijgen levendige beelden voor ogen, die diep in hun onderbewuste lagen opgeslagen.

Hoewel de meditaties voor beginners vrij ‘diep’ gaan, is mijn advies om eerst wat meditatie-ervaring op te doen voordat je met de Joe Dispenza meditaties aan de slag gaat.

Veel deelnemers van de Joe Dispenza workshops en retreats hebben mystieke ervaringen. En hoewel dit voor de leek wellicht zweverig kan klinken, is het voor de deelnemers van de workshops vaak een impact die van zeer groot belang is. Bij sommige mensen die voorheen heel ziek waren en veel pijn hadden, verdwijnen deze klachten op miraculeuze wijze als sneeuw voor de zon. De een noemt het gebedsgenezing, een ander toeval en weer een ander ‘het lot’.

Wat deelnemers van de Dispenza workshops ervaren

Veel deelnemers van de Dispenza workshops zijn na afloop lyrisch. De energie binnen de ruimte is voelbaar, de coherentie binnen de zaal maakt alle deelnemers samen tot een goed ge-oliede ‘spirituele machine’ met een mogelijk bijzonder helend vermogen. Wanneer deelnemers naar hun ervaringen met Joe Dispenza’s workshops en retreats wordt gevraagd, antwoorden ze vooral met de volgende reacties:

1. Je perceptie en je overtuigingen creëren je persoonlijke realiteit.

Let erop dat je op grond van je eigen referentiekader en overtuigingen ‘jouw’ realiteit creëert.

2. De bron van alle emotionele stress is datgene waarop we ons concentreren.

We zijn als mensen geneigd om ons te focussen op wat er ‘mis’ gaat. Alles wat wel goed gaat vinden we sneller ‘vanzelfsprekend’.

3. Attention flows where the energy goes

Wanneer je jezelf richt op de negatieve zaken, dan zullen ze groeien. Wanneer je jezelf richt op de positieve zaken, dan zullen die groeien.

4. Als je in je verleden leeft, slaap je in het heden.

Alles wat we denken en beleven is gebaseerd op onze ervaringen uit het verleden. Om een toekomst te kunnen ‘creëren’ zullen we uit dit verleden moeten stappen en moeten denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hierbij worden we ermee geconfronteerd dat we in feite verslaafd zijn aan onze gewoontes die ons comfort bieden. Het is juist de ongemakkelijke situatie buiten onze comfortzone die ons ruimte biedt voor groei en het creëren van onze toekomst.

Onderstaand vind je een aantal video-testimonials van deelnemers aan de workshops en kun je horen hoe ze de Joe Dispenza meditaties hebben ervaren.
Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies