Dr. Joe Dispenza meditaties: ervaringen van deelnemers

dr Joe Dispenza meditaties ervaringen

De dr. Joe Dispenza meditaties zijn wereldberoemd. Vrijwel iedereen die Joe Dispenza kent, weet dat de meditaties bijzonder krachtig zijn en in sommige gevallen zelfs wonderbaarlijke genezing tot stand kunnen brengen.  

De workshops die Dispenza over de hele wereld geeft zijn stuk voor stuk structureel uitverkocht. Sommige mensen reizen zelfs naar een ander continent om daar te kunnen deelnemen aan zijn workshops, waarin ook de bekende meditaties van dr. Joe Dispenza aan bod komen.

Voordat we inhoudelijk op de workshops van Dispenza ingaan, beginnen we eerst even wat achtergrondinformatie over deze bijzondere man.

Wie is Joe Dispenza?

Dispenza is arts en studeerde biochemie aan de Rutgers University en heeft ook een B.S. diploma in de neurowetenschappen. Hij behaalde zijn Doctor of Chiropractic Degree aan de Life University in Atlanta, Georgia en studeerde magna cum laude af. Zijn postdoctorale opleiding was in neurologie, neurowetenschappen, hersenfunctie en scheikunde, cellulaire biologie, geheugenvorming en geriatrie.

In het afgelopen decennium heeft Joe Dispenza op zes continenten lezingen gegeven om mensen voor te lichten over de rol en functie van het menselijk brein. Hij schreef vier bestsellers:

Dr. Joe is één van de wetenschappers, onderzoekers en docenten die te zien zijn in de bekroonde films What the BLEEP Do We Know !? en Down the Rabbit Hole. Daarnaast is hij veelvuldig te zien en te beluisteren in documentaires op Gaia, wat ook wel de Netflix van de spiritualiteit wordt genoemd.

Workshops Dispenza

Naast de fysieke workshops die dr. Joe geeft, heeft hij ook een uitgebreid aanbod aan online cursussen, seminars en retreats. Bekijk de events op zijn website.

Zijn seminars worden veel bezocht door mensen met ernstige ziekten. Het zijn juist deze mensen die zich erg aangetrokken voelen, aangezien er tijdens tal van workshops in het verleden wonderlijke genezingen plaatsvonden bij deelnemers. Mensen met kanker, auto-immuunziekten en andere aandoeningen waarvan de behandelend arts zelfs zei dat het ‘een aflopende zaak was’, hadden enorme baat bij de meditaties.

Wat maakt de workshops van Dispenza nou zo speciaal? De energie die in de zaal hangt, de mensen die allemaal aan zijn lippen hangen, de gemeenschappelijke belangstelling en natuurlijk de wonderbaarlijke genezingen die sommige mensen ervaren, zijn de voornaamste redenen waarom mensen de events bezoeken.

Joe Dispenza meditatie Nederlands

Hoewel de meeste meditaties uiteraard in het Engels zijn opgenomen, zijn er gelukkig tegenwoordig ook Joe Dispenza meditaties in het Nederlands verkrijgbaar, zodat deze ook te volgen zijn voor mensen die minder goed zijn in Engels. Op de onderstaande cd staan de meditaties die behoren bij het boek Jij bent de placebo. Deze meditaties staan achterin het boek afgedrukt en zijn bedoeld om beperkende overtuigingen en percepties te herkaderen, de eerste stap in je genezing.

Met deze meditatie combineert Joe Dispenza de nieuwste inzichten in neurowetenschap, biologie, psychologie, hypnose, geconditioneerd gedrag en kwantumfysica. Door deze inzichten te combineren kun je profiteren van het placebo-effect ben je in staat om het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk te maken.

Hartcoherentie meditatie van Joe Dispenza

In de loop der jaren heeft Dispenza veel meditaties geleid. Sommige zijn gericht op genezing, andere op het tot rust brengen van de geest en in een meditatieve toestand te komen. Het zijn juist deze hersengolven (theta) waardoor je in staat bent contact te maken met je onderbewuste geest.

In de Joe Dispenza meditaties ligt de nadruk vrijwel altijd op hartcoherentie, want met een “elevated emotion”, zoals dr. Joe het zo mooi noemt, ben je in staat om je toekomst reeds te beleven. Het gaat er bij de meditaties om dat je gebruik maakt van de kracht van het hart, maar ook van de kracht van het universum. Door gebruik te maken van je hartbrein, kun je putten uit de oneindige zee van informatie uit het universum. ‘Het veld’ is tenslotte de bron van alle informatie en energie en in een meditatieve toestand kun je hiermee contact maken via je hartbrein.

Joe Dispenza heeft diverse meditaties op cd of als MP3 uitgebracht. Daarnaast zijn er ook meditaties te vinden op Youtube. Een prachtig voorbeeld van een hartcoherentie meditatie van Joe Dispenza is de onderstaande video.

Ervaringen meditaties Joe Dispenza

De meeste mensen hebben prachtige ervaringen met de Joe Dispenza meditaties. Ze komen tot prachtige inzichten, ervaren verlichting van de gezondheidsklachten of krijgen levendige beelden voor ogen, die diep in hun onderbewuste lagen opgeslagen.

Hoewel de meditaties voor beginners vrij ‘diep’ gaan, is mijn advies om eerst wat meditatie-ervaring op te doen voordat je met de Joe Dispenza meditaties aan de slag gaat.

Veel deelnemers van de Joe Dispenza workshops en retreats hebben mystieke ervaringen. En hoewel dit voor de leek wellicht zweverig kan klinken, is het voor de deelnemers van de workshops vaak een impact die van zeer groot belang is. Bij sommige mensen die voorheen heel ziek waren en veel pijn hadden, verdwijnen deze klachten op miraculeuze wijze als sneeuw voor de zon. De een noemt het gebedsgenezing, een ander toeval en weer een ander ‘het lot’.

Wat deelnemers van de Dispenza workshops ervaren

Veel deelnemers van de Dispenza workshops zijn na afloop lyrisch. De energie binnen de ruimte is voelbaar, de coherentie binnen de zaal maakt alle deelnemers samen tot een goed ge-oliede ‘spirituele machine’ met een mogelijk bijzonder helend vermogen. Wanneer deelnemers naar hun ervaringen met Joe Dispenza’s workshops en retreats wordt gevraagd, antwoorden ze vooral met de volgende reacties:

1. Je perceptie en je overtuigingen creëren je persoonlijke realiteit.

Let erop dat je op grond van je eigen referentiekader en overtuigingen ‘jouw’ realiteit creëert.

2. De bron van alle emotionele stress is datgene waarop we ons concentreren.

We zijn als mensen geneigd om ons te focussen op wat er ‘mis’ gaat. Alles wat wel goed gaat vinden we sneller ‘vanzelfsprekend’.

3. Attention flows where the energy goes

Wanneer je jezelf richt op de negatieve zaken, dan zullen ze groeien. Wanneer je jezelf richt op de positieve zaken, dan zullen die groeien.

4. Als je in je verleden leeft, slaap je in het heden.

Alles wat we denken en beleven is gebaseerd op onze ervaringen uit het verleden. Om een toekomst te kunnen ‘creëren’ zullen we uit dit verleden moeten stappen en moeten denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hierbij worden we ermee geconfronteerd dat we in feite verslaafd zijn aan onze gewoontes die ons comfort bieden. Het is juist de ongemakkelijke situatie buiten onze comfortzone die ons ruimte biedt voor groei en het creëren van onze toekomst.

Onderstaand vind je een aantal video-testimonials van deelnemers aan de workshops en kun je horen hoe ze de Joe Dispenza meditaties hebben ervaren.

Gerelateerde berichten