Dreamboard: zo zet je de Law of Attraction voor je aan het werk

dreamboard vision board maken

Ooit gehoord van een dreamboard? Of heb je jezelf weleens afgevraagd hoe een dreamboard je kan helpen bij het verwezenlijken van je doelen? Iedereen heeft tijdens zijn/haar leven weleens ervaren hoe frustrerend het kan zijn om te dromen, maar je doelen maar niet te kunnen bereiken. Sommigen slagen er zelfs niet eens in om stappen te zetten richting hun doel.

Het feit dat je dit nu leest, geeft voor jou het punt van omslag aan. Na het lezen van dit artikel over dreamboards, ga jij namelijk de wet van aantrekkingskracht voor jezelf aan de slag zetten. Denk je dat je altijd overmand werd door tegenslagen? Of dat de hele wereld tegen jou was? Hoe dan ook, vanaf nu ga je je doelen constructief nastreven. In dit artikel leg ik je uit hoe een dreamboard daarbij van essentieel belang is.

Wat is een dreamboard?

Dreamboards, ook wel visionboards, zijn visuele tools die je helpen bij het definiëren één of meerdere levensdoelen en helpen om je focus te houden. Daarbij knip je afbeeldingen uit magazines, print je foto’s uit die je online hebt gevonden of maak je tekeningen van de zaken die voor jou succes symboliseren. Hoe ziet jouw ideale situatie eruit? Wat voor auto heb je? Hoe ziet je droomhuis eruit? Hoe representeer je je leven als je je droombaan hebt met een bijbehorend topsalaris? Hoe ziet je tweede huis in de tropen eruit?

Dreamboards maken deel uit van verschillende persoonlijke ontwikkelingsprocessen. De effectiviteit ervan kan door vele bekende en rijke mensen worden onderschreven. In de documentaire van The Secret vertelt John Assaraf hoe hij ooit een dreamboard maakte. Een foto van zijn favoriete huis maakte ook deel uit van zijn visionboard. Jaren later woonde hij in een schitterend huis en ruimde hij wat oude spullen op. Daarbij kwam hij zijn dreamboard van jaren geleden tegen en wat zag hij? Hij woonde in zijn droomhuis van destijds!

In dit artikel laat ik je zien hoe een dreamboard werkt en geef ik je ideeën om een succesvol vision board te maken om je doelen te visualiseren. Met de onderstaande instructie leg ik je uit hoe je het universum aan de slag zet om je een handje te helpen bij het bereiken van je doelen.

Hoe maak je een dreamboard?

Een dreamboard maken begint met het verzamelen van afbeeldingen en inspirerende citaten. Deze afbeeldingen moet je zorgvuldig kiezen, want zoals je al zag in het voorbeeld van John Assaraf, kan het weleens dat de gekozen afbeelding later in je leven opduikt in realiteit. Dus, als je op zoek bent naar je grote liefde, wees dan niet te zuinig voor jezelf en verlekker jezelf aan de mooiste, rijkste of meest succesvolle man of vrouw die je kent.

Bij het vullen van je droombord is het belangrijk om breed te denken: alles wat voor jou succes symboliseert mag je erin betrekken. Gebruik uitgeknipte foto’s, zelfgemaakte foto’s, spreuken en positieve affirmaties die je hartenwens bekrachtigen.

Hoe werken dreamboards?

Nu je al zo een en ander over dreamboards hebt gelezen, wil je natuurlijk weten wat het nut hiervan is. Je dreamboard is namelijk een visualisatietool. Door dagelijks een kwartier naar je droombord te kijken en je helemaal in te leven in al die ‘heerlijkheden’, leg je namelijk in je hersenen de neurologische hardware aan van je toekomstige zelf, van degene die je bent als je je doelen hebt bereikt.

Wanneer je dus naar je dreamboard kijkt, concentreer jezelf er dan op dat je je vast voelt zoals je jezelf in de toekomst zal voelen wanneer je je doelen hebt bereikt. Hoe voelt het bijvoorbeeld om op je terras op de bergtop te kunnen uitkijken over de Middellandse Zee? Hoe ruikt het interieur van je spiksplinternieuwe Mercedes AMG? Hoe voelt het om bepakt en bezakt met nieuwe kleren door de PC te slenteren? Het is heel belangrijk dat je hierbij zoveel mogelijk inleeft. Het allerbelangrijkst is om bij het eind te beginnen: voel de dankbaarheid voor hetgeen je hebt bereikt.

Dr. Joe Dispenza ook de wetenschapper Gregg Braden leggen uit dat dit te maken heeft met de holografische aard van ons universum. Volgens hen zijn onze emoties de taal van het universum. Wanneer we onszelf succesvol voelen en  dit uit zijn talloze video’s. De holografische werking van het universum weerspiegelt wat we uitstralen.

Overtuigingen

Wanneer we sceptisch zijn in de werking van deze instructie, dan zal er ook maar een halfbakken resultaat uit voortkomen. De talloze mensen die je al zijn voorgegaan met het maken van dreamboards zullen kunnen beamen hoe goed het voor hun heeft gewerkt. Ze zullen je ook vertellen hoe belangrijk het is om overtuigd te zijn van de werking van dreamboards, maar eigenlijk van alles wat we wensen in ons leven. Hiervoor is belangrijk te weten dat we onze overtuigingen kunnen trainen.

Redenen om dreamboards te maken

Concreet maken

Ten eerste helpt een droombord om je te laten inzien wat voor jou écht leeft. Waarvan gaat je hart sneller kloppen? Waarvoor mogen ze je midden in de nacht wakker maken?  Voordat je begint met het samenstellen van je dreamboard heb je wellicht maar een vaag idee van wat je precies wilt, maar door de juiste afbeeldingen, spreuken en affirmaties maak je je doelen concreet.

Je kan het je voorstellen als: ik wil een mooie wagen (abstract). Wat voor wagen? Een grote? Een sportauto? Rood? Zwart? Lederen interieur of niet? Maak je doelen concreet!

Mogelijkheden

De tweede goede reden om te werken met dream- of visionboards, is omdat je in mogelijkheden denkt terwijl je je doelen nastreeft. Je ‘formuleert’ je succes en wordt daarbij niet belemmerd door gedachten als “dat is toch niet mogelijk”, of “ dat verdien ik niet”. Nee, bij deze manier van visualisatie zijn er geen beperkingen. Waarom zou je jezelf huismerk kleren gunnen als je jezelf haute-couture kunt veroorloven?

Positiviteit/constructief

Ten derde helpt het je af te leiden van negatieve gedachten, van twijfels en van zelfkritiek. Je dreamboard herinnert je constant aan de betere toekomst waar je aan werkt.

Mental rehearsal

Door dagelijks je dreamboard te bekijken, te ervaren hoe het is om je doelen te hebben bereikt en daarmee de neurologische hardware aan te leggen in de hersenen, conditioneren je jezelf om succesvol te zijn. Het is de kracht van herhaling die een belangrijke rol speelt om visualisatie succesvol voor je te kunnen laten werken.

De herhaling van visualisatie wordt ook wel mental rehearsal (mentale repetitie) genoemd, een techniek die veel wordt toegepast door topsporters, maar ook succesvolle zakenmensen. Tijdens het proces van mentale repetitie doorloop je stap voor stap het proces dat nodig is om je doelen te bereiken. Dit is de techniek van kampioenen, van steenrijke mensen en van succesvolle mediamagnaten.

Succesverhalen met dreamboards

Als je wilt weten hoe je een dreamboard kunt maken dat ook echt werkt, dan is het handig om naar voorbeelden te kijken van beroemdheden die deze techniek hebben gebruikt om hun succes te verwezenlijken. Binnen NLP heet dat modelleren: in kaart brengen wat iemand die reeds succesvol is denkt, doet, welke stappen hij/zij neemt etc. Acteurs, zangers, artiesten, life-coaches en ondernemers gebruiken allemaal droomborden om succes te boeken. H maakt niet uit wat je specifieke doelen zijn, want deze visualisatietechniek is altijd af te stemmen op jouw specifieke doelen.

De volgende voorbeelden laten zien hoe visionboards kunnen worden gebruikt. Deze succesverhalen met dreamboards geeft je ook een dieper inzicht in de kracht van deze populaire visualisatietechniek.

 John Assaraf en zijn dreamboard

John Assaraf is een topondernemer en helpt in zijn werk zowel particulieren als bedrijven om hun talenten optimaal te benutten en obstakels voor hun dromen te overwinnen. Hij heeft verschillende bestsellers geschreven en deze zijn vertaald in meer dan 30 verschillende talen. Hij is ook de founder van NeuroGym, een concept dat zich richt op hersentrainingsprogramma’s, gebaseerd op basis van de nieuwste neurowetenschappelijke ontdekkingen. Wanneer je jezelf verder wilt verdiepen in dream- en visionboards, dan adviseer ik je de boeken van John Assaraf zeker te lezen.

Hij noemde zijn dreamboards al in de film The Secret, waar hij uitlegde hoe hij vision boards in veel verschillende aspecten van zijn leven heeft gebruikt. Zo gebruikte hij er ooit een om zijn ideale huis te ontwerpen, met alle specifieke, unieke kenmerken die hij zou willen. Hij keek een tijdje niet naar het bord, maar op een dag (ongeveer vijf jaar later) herinnerde hij zich dat het perfect paste bij een huis waarin hij was gaan wonen! Dit is een bewijs van hoe droomborden kunnen helpen, zelfs als ze niet in de voorhoede van je aandacht staan.

Andere visualisatietechnieken

Naast dream- en visionboards zijn er nog andere visualisatietechnieken. De allerkrachtigste in Mind Movies, een online tool waarmee je jouw persoonlijke succesvideo maakt en daarbij je eigen bekrachtigende muziek eronder monteert. Meer informatie hierover vind je op de Mind Movies-website.

Mind Movies visualisatie tool software

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies