We zijn energetische wezens: wetenschap bevestigt energie-uitwisseling tussen mensen

energie-uitwisseling mensen

Heb je ooit het gevoel of je een antenne hebt voor de emoties van een ander? Dat je een slecht humeur krijgt van de negativiteit van je collega? Of dat het gezelschap van je zus je weer positief heeft gemaakt na een huilbui? De wetenschap kan nu bevestigen dat dit inderdaad zo werkt: er vindt een voortdurende energie-uitwisseling plaats tussen onszelf en de mensen in onze omgeving.

Als je ooit van de term aura of energieveld hebt gehoord, dan weet je dat mensen een soort van energieveld om zich heen hebben. Mensen experimenteren al duizenden jaren met verschillende energievelden, voordat zelfs maar wetenschappelijk werd bewezen dat energie bestond! Zonder energie zou er geen universum bestaan. Sterker nog, het universum ís energie!

Energetische lading en energie-uitwisseling

Van de lucht om ons heen hebben we altijd gedacht dat die leeg is, maar niets is minder waar! Ook die is namelijk energetisch geladen. En dat is nu juist wat we voelen als een boos iemand in onze eigen ‘energiebel’ komt. Die energie nemen we op en die is van invloed op ons eigen gevoel.

Hoewel we waarschijnlijk nog decennialang verwijderd zijn van het totale begrip van hoe energie werkt en hoe dit alle levende wezens beïnvloedt, kunnen we wel reeds vaststellen dat er voortdurend energie-uitwisseling plaatsvindt.

Gestaag ontdekken we nieuwe fascinerende feiten over de werking van energie. Nog niet zo lang geleden was de conclusie van een onderzoek aan de universiteit van Bielefeld in Duitsland, dat planten energie van andere planten kunnen absorberen.

In het onderzoek werden algen bestudeerd (Chlamydomonas reinhardtii) en de onderzoekers ontdekten dat de algen naast de fotosynthese nog een alternatieve energiebron hebben en dat ze energie uit andere algen zouden kunnen absorberen.

Net als de algen uit dit onderzoek zijn onze lichamen sponzen die in staat zijn energie op te nemen en los te laten. En dat is exact de reden waarom het voor sommige mensen ongemakkelijk kan voelen om zich in een grote mensenmassa te begeven. De grote mix van energieën en emoties kan overweldigend aanvoelen voor iemand die hiervoor gevoelig is.

Hoe wissel je energie uit met iemand anders?

Voor de uitwisseling van energie hoef je niets te doen. Van nature hangt er een energetisch veld om ons heen, dat tot wel 1,5 meter om ons lichaam reikt. Iedereen die in onze nabijheid komt kan dat veld voelen en andersom; wij kunnen hun energetische veld voelen. Dit elektromagnetische veld wordt gegenereerd door het hart, dat als een transmitter fungeert.

Het HeartMath Institute in de Verenigde Staten doet al 40 jaar onderzoek naar het menselijke hart, de energetische lading die het hart genereert en wat daarvan de invloed is op de omgeving.

De energie-uitwisseling met andere mensen kan ook bewust plaatsvinden. Een goed voorbeeld is de tantrische praktijk, waarbij twee mensen die elkaar liefhebben een energetisch circulair systeem opbouwen. Hierbij wordt de energie uitgewisseld door middel van ademhaling en visualisatie. Deze techniek wordt ook wel ‘het batterij-effect’ of ‘the battery effect’ genoemd.energie-uitwisseling tantra batterij-effect

Verschuiving van gevoel naar redenatie

Door de eeuwen heen heeft de mensheid de connectie met de natuur verloren. Langzaam is ons spirituele inzicht en vermogen verdwenen. Hiervoor in de plaats is onze ratio gekomen. We beredeneren alles en op grond daarvan ondervinden we een emotie.

Nu we eindelijk begrijpen hoe de energie-uitwisseling tussen mensen werkt, kunnen we hiermee enorm voordeel behalen. Onze geest is energie en in feite is ‘bovennatuurlijk zijn’ niets meer dan een vermogen om het samenspel van verschillende energieën te kunnen interpreteren.

Deze wijsheid is al eeuwen bekend bij beschavingen op al onze continenten. De wetenschap heeft deze onderzoeksvelden lang links laten liggen. Men wilde zich niet kwetsbaar opstellen en wellicht buiten de gevestigde wetenschap belanden en als ‘gekkie’ worden bestempeld. Slechts weinig  wetenschappers durfden deze vraagstukken aan de kaak te stellen en hebben nu kunnen bewijzen hoe de uitwisseling van energie werkt.

Gelukkig zijn er wetenschappers zoals dr. Joe Dispenza en Gregg Braden die wél buiten de gebaande paden komen en hiernaar onderzoek doen.

Een voorbeeld van energie-uitwisseling

Thuis zit je op de bank na een dag keihard werken. Moe maar voldaan drink je lekker een kopje thee. Terwijl het eten staat te pruttelen verdiep je jezelf in een interessant artikel dat je graag wilde lezen. Je partner komt thuis. Kortaf vraagt hij of het eten al klaar is en meteen is het je duidelijk dat zijn werkdag niet geweldig was. Als je vraagt om een kus krijg je een ruwe veeg van zijn ongeschoren wang. Nog ruwer voelt de energie die om hem heen hangt. Niet fijn! Al snel voel je je opgejaagd en kijk je minder uit naar een avondje gezellig Netflixen.

Je ziet hoe de uitwisseling van energie een enorme invloed kan hebben op je humeur, maar ook op je relatie op de lange termijn. Natuurlijk hoef je jezelf niet ontvankelijk op te stellen voor die negatieve energie. Hoe meer je jezelf hiervan bewust bent en hoe sterker jijzelf in je energie staat, hoe minder last je hebt van andermans emoties.

Wij maken gebruik van cookies