Full body orgasme: klaar voor een orgasme van >30min? Solo of met partner?

full body orgasme

Een full body orgasme klinkt voor velen tot de verbeelding en alleen haalbaar voor zeer ervaren en doorgewinterde beoefenaars van tantra. Maar niets is minder waar. Het is ook voor jou haalbaar. En ja, het vergt enige oefening. En ja, er komt ook wat tantrische kennis en ervaring bij kijken, maar in feite is het voor iedereen een haalbare kaart om een zeer bevredigend orgasme te bereiken.

Een volledig lichaamsorgasme houdt aanzienlijk langer aan dan een piekorgasme dat zich alleen maar beperkt tot de schaamstreek en vaak maximaal een paar minuten aanhoudt. Bij een lichaamsorgasme wordt alle orgastische energie over het gehele lichaam uitgespreid, waarbij het genot tot in de vingertoppen en tenen kan uitspreiden.

Wat is een full body orgasme?

Een full body orgasme is een orgasme waarbij een hoog niveau van seksuele opwinding is opgebouwd en door ontspanning, ademhalingstechnieken en emoties de seksuele energie vrijelijk door het lichaam kan rondstromen. Bij het bereiken van de climax vinden in tegenstelling tot een regulier orgasme spiersamentrekkingen plaats door het hele lichaam, waarbij genot en emoties een staat van gelukzaligheid veroorzaken. De cocktail van neurotransmitters en hormonen die zich bij een lichaamsorgasme meester maken van de geest is bijna onbeschrijflijk en wordt door een veel ervaringsdeskundigen omschreven als een ‘opperste vorm van genot’.

full body orgasm tantra

Hoe krijg je een full body orgasme?

In feite zijn er twee belangrijke manieren om een volledig lichaamsorgasme te bereiken:

De tantrische benadering: bij deze manier ligt de nadruk op de ademhaling, aanraking, opbouw van energie en spanning en héél veel geduld. Om de tantrische benadering beter te begrijpen, is het verstandig om het artikel te lezen over tantrische masturbatie.

De stapelbenadering: bij deze manier worden verschillende sensaties en erogene zones gestapeld in het opbouwen van de spanning. Denk bijvoorbeeld aan de secundaire erogene zones zoals de tepels, de oren en de hals met de primaire erogene zones, zoals de clitoris/penis en vagina.

Bij een regulier orgasme is de stimulatie vrijwel geheel gefocust op de primaire erogene zones, de geslachtsdelen. De orgastische energie die daarbij wordt opgebouwd, beperkt zich dan ook tot die lichaamszones. Bij een climax ontlaadt die energie zich explosief, maar relatief gezien is die ontlading maar zeer beperkt in vergelijking met een full body orgasme, waarbij meerdere lichaamsdelen worden gestimuleerd en waar de climax door het gehele lichaam kan worden ervaren, tot in de handen en voeten toe.

Hoe bouw je de spanning op voor een volledig lichaamsorgasme?

Om tot een full body orgasme te komen, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Vrees niet, want het is niet zo ingewikkeld dat je een lijst op je nachtkastje hoeft neer te leggen die je moet afvinken. Onderstaand beschrijf ik de stappen die je moet doorlopen voor een optimale stimulatie, zodat je volop kunt genieten van een verpletterend orgasme, één waarvan je écht zal moeten bijkomen.

Tip 1 Bouw de spanning rustig op

Belangrijk tijdens de eerste fase is om je lekker comfortabel en ontspannen te voelen. Je weet dat – gezien het geduld dat je zal moeten opbrengen – dat het nog wel even zal duren voordat je een climax gaat beleven. Maar je weet dat een lange opbouw naar een orgasme gelijk staat aan een navenante climax, een klapper dus! Begin met het zachtjes aanraken van je de secundaire erogene zones van je partner of van jezelf. Aai zachtjes, lik, kietel, experimenteer met druk en masseer deze lichaamszones zodat je opgewonden raakt. Vermijd tijdens deze fase koste wat kost aanraking van de primaire erogene zones, of hoogstens als plagerijtje om de opwinding te vergroten.

Tijdens deze fase mag je gerust een speeltje gebruiken, zoals een vibrator, trileitje of dildo, zolang het maar is om de spanning op te bouwen en niet ter directe stimulatie van de vagina of penis.

Tip 2 Werk aan je ademhaling en ontspanning

Ademhaling en ontspanning staan in direct verband met elkaar. In een gespannen lichaam is de ademhaling minder diep en aanzienlijk sneller dan in een ontspannen lichaam. Voor een full body orgasme is het van belang dat je lekker ontspannen bent, zodat de opgebouwde energie zo vrij mogelijk kan ‘stromen’. Zorg hiervoor dat je ontspannen blijft, ook tijdens de stimulatie. Normaal zou je naarmate de seksuele spanning toeneemt je adem inhouden. Het helpt nu om langzaam en vooral diep te ademhalen.

Sluit je ogen en ontspan je spieren met een ontspannen aandacht. Je zal merken dat naarmate je meer ontspant, dat er onder het genot van de stimulatie af en toe een schok(je) door je lichaam gaat. Dat is een goed teken, want het betekent dat je lichaam ontspannen is en dat de energie begint te circuleren.

Als het niet lukt om langzaam en diep te ademen, dan mag je ook hijgen. Realiseer je dat hoe sneller en intenser je hijgt of ademt, hoe sneller je bij een orgasme komt. Zeker als je pas net begonnen bent met de stimulatie, is het dan verstandig om de opwinding weer wat te laten afvlakken en deze langzaam weer opnieuw op te bouwen.

Tip 3 Maak geluid

Tijdens de stimulatie mag je bet laten horen dat je het lekker vindt. Door zachtjes te kreunen, geluidjes te maken, te grommen of andere geluiden te maken, maak je spanningen in je lichaam los. Binnen de tantrische filosofie corresponderen de hogere frequenties met de bovenste chakra’s, terwijl lagere frequenties spanning losmaken in de lagere chakra’s.

En mocht je rekening houden met de buren, doe het eens een keertje niet! Je zal merken dat hoe meer je jezelf laat gaan, hoe bevredigender je full body orgasme is.

Tip 4 Beweeg je hele lichaam mee

De meeste mensen stimuleren de schaamstreek en dat is dan ook het enige van het hele lichaam dat beweegt, terwijl ze dan ook nog in een kramp liggen. Zoals bij stap 2 al aangegeven is het juist belangrijk om jezelf bewust te ontspannen. Op die manier kan de energie vrijelijk loskomen en rondstromen. Je moet namelijk weten dat onze niet geuite emoties vast gaan zitten in onze spieren en daar een soort van pantser vormen.

Wanneer je jezelf ontspant, zal je merken dat er op een gegeven moment schokjes door je lichaam geen gaan en dat je bekken zich ritmisch gaat meebewegen op de stimulatie. Dit heet in medische termen ‘myotonie’, een fenomeen waarbij onwillekeurige spiersamentrekkingen plaatsvinden. Je ziet dit aan de soms zeer verkrampte gezichten van mensen die een hoogtepunt naderen. Om de natuurlijke bewegingen ‘ruimte’ te kunnen geven, is het dus belangrijk om jezelf te blijven ontspannen en op een natuurlijke, ontspannen manier te laten ‘dansen’ op de golven van genot. Je zal het eerst merken dat je heupen van nature gaan meebewegen.

Tip 5 Span de juiste spieren aan

Hoewel je tijdens de opbouw van de seksuele energie jezelf voortdurend focust op ontspanning, zijn er slechts een paar kleine spiergroepen die je wél mag aanspannen. Het zijn de bekkenbodemspieren waarmee je de seksuele energie door je lichaam ‘pompt’. Oefen het vooraf maar eens wanneer je aan het plassen bent, houd je je plas heel even op. Dit zijn de spieren die je tijdens de opbouw naar een full body orgasme ook ritmisch moet aanspannen.

Een beginnersfout is om tijdens het aanspannen van deze spieren ook de buik- of bilspieren aan te spannen, waardoor je de vrijgekomen energie weer blokkeert. Het kost wat oefening, maar zorg dat je leert om deze kleine spiergroepen te isoleren. Zowel mannen als vrouwen hebben er baat bij om deze spieren te trainen, want bij het orgasme spannen deze zeer krachtig aan. Wanneer deze speiren dus goed ontwikkeld zijn, maken ze een orgasme nóg intenser.

Speeltjes die je kan gebruiken

Speeltjes voor vrouwen

Natuurlijk kan je speeltjes gebruiken om de totale lichaamsstimulatie speelser en intenser te maken. Je kan kiezen voor een ijsblokje in de zomer, een vibrerend eitje of een vibrator om bijvoorbeeld de tepels of andere erogene zones te stimuleren. Sommigen vinden het fijn om met een hoofdmassagespin te worden gestimuleerd, anderen vinden een vibrator of een koud stalen speeltje aangenamer om mee te worden gestimuleerd.

Speeltjes voor mannen

De meeste mannenspeeltjes zijn vooral gericht op stimulatie van de penis. Toch kunnen mannen ook eenvoudig opgewonden raken van een vibrerend eitje of vibrator door de tepels of de ballen daarmee te stimuleren. Ook kan een prostaatstimulator worden gebruikt om een extra dimensie aan een full body orgasme te geven.

Energie-orgasme

Een energie-orgasme, ook wel bekend als een spiritueel orgasme of extatisch orgasme, verwijst meestal naar een diepgaande, intense ervaring van innerlijke opwinding, extase en spirituele verbondenheid, die sommige mensen kunnen ervaren tijdens meditatie, spirituele praktijken of intense emotionele momenten. Een energie-orgasme niet hetzelfde is als een seksueel orgasme, maar veel mensen kunnen wel soortgelijke voldoening ervaren.

Bij een energetisch orgasme kunnen mensen een gevoel van diepe vreugde, eenheid en een stroming van positieve energie ervaren. Dit kan gepaard gaan met intense lichamelijke sensaties, zoals tintelingen, warmte of golven van energie die door het lichaam stromen. De persoonlijke ervaring is sterk afhankelijk van de individuele beleving en wordt bereikt met oefeningen van de tantrische filosofie, yoga, meditatie, ademhalingstechnieken en andere spirituele of energetische praktijken.

Spelen met energie: tantra full body orgasme

Zeker wanneer je seks hebt gehad met iemand van het andere geslacht zal het je zijn opgevallen dat je beiden waarschijnlijk ’tegen het verkeer in’ hebt gehandeld. Mannen vinden het namelijk fijn om te beginnen bij de primaire erogene zones – zowel bij zichzelf als bij hun partner, vrouwen beginnen bij de secundaire erogene zones, precies andersom dus. Dit veroorzaakt vaak een discrepantie in de natuurlijke flow waarin je zit en kan de daad als je net bent begonnen en opgewonden bent, flink verzieken.

Binnen de filosofie van tantra, die eigenlijk helemaal niet zo zweverig blijkt als je deze wat nader onderzoekt, gaat het om het verspreiden van seksuele energie. Om zowel mannen als vrouwen zo goed mogelijk samen te laten werken, is het belangrijk om te weten hoe je deze verspreiding optimaal kan laten werken.

Voor de vrouwen:

Vrouwen kunnen om bij de man een full body orgasme te veroorzaken het best beginnen met de primaire erogene zone, dus bij de penis en ballen. Zodra de man opgewonden is, kan de energie van daaruit door het lichaam worden verspreid door de secundaire erogene zones te stimuleren.

Voor de mannen:

Begin niet direct bij de vagina, want bij vrouwen werkt het precies andersom. Begin dus bij de secundaire erogene zones en werk van daaruit naar de vagina en clitoris.

Samenvattend: bij mannen werk je van binnen (primair) naar buiten (secundair), bij vrouwen (secundair) van buiten naar binnen (primair).

tantra full body orgasme

De MAGIC TRICK

Een orgasme ervaren is natuurlijk op zich al een geweldige ervaring, laat staan een full body orgasme. Zelfs een full body orgasme kent nog een ‘upgrade’. Ja, inderdaad, want als je hieraan ook nog emotie toevoegt, dan heb je écht de full package!

Zeker wanneer je een volledig lichaamsorgasme beleeft met een partner, is het bijzonder mooi en fijn om emoties toe te voegen. Aanrakingen vanuit liefde voelen namelijk heel anders dan puur functionele aanrakingen. Ook oogcontact met je partner kan de ervaring bijzonder intensiveren. Door zoveel mogelijk oogcontact te onderhouden, kan je een bijzonder intens en memorabel orgasme beleven. Voortdurend oogcontact en liefdevolle aanrakingen veroorzaken een toename van oxytocine, het hormoon dat voor binding zorgt. Door te experimenteren met je partner kun je je seksuele ervaringen steeds verder finetunen en elkaar naar de zevende hemel brengen.

Hoewel alleen ook maar alleen is, kun je ook in je eentje ‘emotie toevoegen’. Door eenvoudigweg een spiegel te gebruiken waarin je naar jezelf kijkt. Je kan er voor kiezen om alleen naar je gezicht te kijken wanneer je jezelf verwend of door naar je hele lichaam te kijken. Experimenteer en kijk jezelf in je ogen als je geniet. Zeker wanneer je dit voor het eerst doet, zal er een wereld voor je opengaan. Wie had dat verwacht! Dat het spannend is om naar jezelf te kijken….

Veelgestelde vragen

Wat is een energetisch orgasme?

Een energetisch orgasme is een niet-fysieke, maar intense en diepgaande ervaring van energie en opwinding die vergelijkbaar is met een seksueel orgasme, maar zich manifesteert op een meer spirituele of energetische manier. Deze naam wordt vaak geassocieerd met tantra-tradities, waarbij er nadruk wordt gelegd op het vrij laten stromen van levensenergie door het lichaam.

Net zoals bij een full body orgasme is er bij een energetisch orgasme sprake van circulerende energie, waarbij de chakra’s geactiveerd worden en er een golf van intens plezier, extase en bewustzijn door het lichaam stroomt. De ervaring van een energetisch orgasme is vergelijkbaar met wat iemand zou ervaren tijdens een seksueel orgasme, maar dan zonder fysieke aanraking. De ervaring van een energetisch orgasme wordt vaak beschreven als een diepe staat van extase, verbondenheid, bewustzijn en vitaliteit.

Wat is een hartorgasme?

Een hartorgasme is een term die soms wordt gebruikt om een intense en diepgaande emotionele ervaring te beschrijven die lijkt op het gevoel van een full body orgasme, maar dat zich manifesteert in het hartgebied in plaats van uitsluitend in de genitale zone. Hoewel een hartorgasme in feite slechts een ‘deel’ is van een full body orgasme – dat je door het gehele lichaam ervaart – wordt het door veel mensen als bijzonder bevredigend ervaren. Wanneer je een hartorgasme bereikt samen met je partner, levert het een diepe emotionele vreugde, verbinding of extase op.

Mensen kunnen dit gevoel ervaren bij momenten van intense vreugde, extase, diepe verbinding met anderen, spirituele ervaringen of andere emotioneel sterk geladen situaties. Het gevoel van een hartorgasme wordt vaak omschreven als een krachtige golf van geluk en pwinding die door het hartgebied stroomt en soms gepaard gaat met lichamelijke sensaties zoals een snellere hartslag, diepere ademhaling en tintelingen van de huid.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies