Hartcoherentie boeken

HeartMath boeken over hartcoherentie

The HeartMath® Solution

Omschrijving: In de jaren tachtig van de vorige eeuw, stonden Doc Childre en Howard Martin aan de wieg van het HeartMath Institute. Het was ook de periode waarin zijn samen het boek The HeartMath® Solution introduceerden, een iconisch HeartMath boek dat het HeartMath Systeem beschrijft en door de jaren heen is dit veruit het meest populaire boek gebleven.

The HeartMath® Solution is geschreven door Doc Childre, oprichter van HeartMath, en Howard Martin, operationeel directeur van HeartMath.

Het boek brengt het hart en de hersenen met elkaar in verband en legt uit hoe we met de juiste technieken een krachtig partnerschap kunnen vormen tussen beide organen om een werkelijk authentiek en hartgericht leven te leiden.

Door hartintelligentie te begrijpen en aan te boren, leren we hoe we meer invloed kunnen uitoefenen op onze emoties, onze geest en ons welzijn dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

The HeartMath® Solution beschrijft een aantal van de wetenschappelijk gevalideerde technieken van HeartMath die de samenwerking tussen hart en hersenen versterken. Hiermee kunnen factoren als stress en angst beter worden gereguleerd en kunnen we in betere gezondheid leven.

In dit boek bieden de auteurs verbluffend bewijs dat het hart over een eigen intelligentie beschikt die onze geestelijke en lichamelijke gezondheid diepgaand beïnvloedt. Toegang krijgen tot de intelligentie van het hart geeft ons de mogelijkheid om onze emoties beter te reguleren, wat leidt tot een betere gezondheid en een verbeterd mentaal functioneren.

De technieken die in The HeartMath® Solution worden aangereikt zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek en worden wereldwijd door duizenden gezondheidsdeskundigen gebruikt en aanbevolen. The HeartMath® Solution biedt essentiële hulpmiddelen om de kwaliteiten die al lang met het hart worden geassocieerd – wijsheid, mededogen, moed, liefde, kracht en vreugde – te verdiepen.

Heart Intelligence: Connecting with the Intuitive Guidance of the Heart

Heart Intelligence: Connecting with the Intuitive Guidance of the Heart geeft een goed beeld van hoe we het energetische hart kunnen aanspreken als een creatieve, intuïtieve intelligentie, zodat we het leven vol vertrouwen tegemoet kunnen treden.

Ons hart-brein staat in voortdurende communicatie met de hersenen en de rest van het lichaam. Ons hart is nauw betrokken bij hoe we denken, voelen en reageren op de wereld om ons heen.

Heart Intelligence is een vervolg op het baanbrekende boek The HeartMath Solution, en biedt technieken en richtlijnen om vanuit het hart te leven. Het boek biedt informatie en eenvoudige oefeningen om toegang te krijgen tot onze intuïtie en om effectief te kunnen anticiperen op veranderingen die we op ons levenspad tegenkomen.

Onze gedachten en gevoelens beïnvloeden de biochemie in ons lichaam en bepaalt voor een groot deel of we onszelf gelukkig voelen. Onze gedachten, gevoelens, emoties en houdingen zijn slechts frequenties die we kunnen leren veranderen – zodra we ons hart in onze intentie leggen.

Heart Intelligence biedt oefeningen om angst te vervangen door de houding van intelligente bezorgdheid (managed concern). Hiermee nemen we de leiding over ons gedrag en volgen we onze intuïtie, in plaats van dat we onszelf laten leiden door irrationele gedachten.

Met het lezen van het boek leer je de voordelen kennen van een paar keer per dag oefenen van eenvoudige coherentietechnieken. Met deze technieken vergroot je de emotionele veerkracht en het emotioneel evenwicht.

Transforming Anxiety

Veel mensen lopen dagelijks rond met spanningen. Ze hebben zorgen over hun werk, hun gezin of hun toekomst. Ook maatschappelijke problemen kunnen leiden tot onrust, oververmoeidheid en angst. In een vergevorderd stadium kunnen de klachten uitmonden in een gebrek aan levensvreugde en uitputting.

Het boek Transforming Anxiety geeft uitleg over de oorzaken en wat je kunt doen om angst en zorgen te overwinnen en weer rust te creëren in je leven. Het HeartMath Systeem pakt emoties direct aan. De technieken die aan bod komen in Transforming Anxiety zijn gebaseerd op 16 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de fysiologie van emoties.

Met het boek leer je de volgende technieken: Attitude Breathing®, Cut-thru® en Heart Lock-In®, waarmee je een nieuw intuïtief begrip van het hart aanboort. Laat angst los en vervang deze door nieuwe positieve gevoelens. Je doorbreekt de gesloten mentale en emotionele circuits en creëert nieuwe patronen in je neurale circuit. Duizenden mensen over de hele wereld hebben door middel van deze technieken chronische rusteloosheid, paniekaanvallen, fobieën en posttraumatische stressstoornissen overwonnen.

Wij maken gebruik van cookies