Inner Balance Trainer: hartcoherentie meter kopen van HeartMath Institute

Inner Balance Trainer HeartMath Institute
Inner Balance Trainer HeartMath Institute
Met de code Heartcore17 krijg je 5% korting

De Inner Balance Trainer van HeartMath Institute stelt je op een innovatieve manier in staat om je welzijn te verbeteren. Via oefening, instructie en het zelfstandig monitoren van je innerlijke balans krijg je in real-time feedback over hoe je jezelf op een bepaald moment voelt.

De Inner Balance Trainer geeft je via het scherm op je eigen smartphone direct duidelijkheid over de emoties die je voelt. Op die manier is het kinderlijk eenvoudig om jezelf te trainenen positieve gevoelens te ervaren.

Werking Inner Balance Trainer

Onderzoek van het HeartMath Institute wijst uit dat wanneer je je focust op positieve emoties, zoals bijvoorbeeld dankbaarheid en waardering, de effecten van stress sterk kunnen afnemen, waardoor je niet alleen beter ontspant, maar ook weerbaarder wordt tegen stressvolle situaties.

Het HeartMath Institute doet al sinds de jaren 90 onderzoek naar de invloed van stress op onze fysiologie. Daarnaast heeft HeartMath een lijn van apparaten ontwikkeld die de mate van stress meetbaar maken. Ook is er een reeks eenvoudig toe te passen technieken ontwikkeld om effectief stressvolle gevoelens de kop in te drukken. Centraal daarbij staan zelfregulatie, waarbij je invloed kunt uitoefenen op je eigen fysiologie en welbevinden.

Wat meet de Inner Balance Trainer?

De Inner Balance Trainer verbind je eenvoudigweg met een app op je smartphone of tablet (Apple of Android) via Bluetooth. Hierbij kun je de HRV (Hartritme Variabiliteit) en hartcoherentie in real-time op je telefoon of tablet aflezen en zie je direct welke omgevingsinvloeden bijvoorbeeld direct van invloed zijn op je stressniveau.

De Inner Balance Trainer registreert uiterst nauwkeurig de hartslag en door middel van verschillende schermen krijg je inzicht in je emotionele toestand. Ook zie je direct het effect van je oefeningen op je eigen fysiologie en krijg je meer grip op je emoties.

De Inner Balance App geeft: HRV hartcoherentie Trainer HeartMath2

 • inzicht in hoe je stap voor stap in een staat van coherentie komt
 • inzicht in je progressie d.m.v. een overzicht van alle sessies
 • een dagboek waarin je de ervaringen kunt noteren tijdens een sessie
 • awards voor je vooruitgang
 • de mogelijkheid sessies te doen met eigen inspirerende foto’s en muziek

In de app is een uitgebreide gebruiksaanwijzing opgenomen, die bestaat uit instructievideo’s. Ik raad je aan die te bekijken voor het eerste gebruik, zodat je goed begrijpt welke functionaliteiten er in de app zitten. Ook leer je de data beter te interpreteren.

Inner Balance app gebruiksaanwijzing

Nu met HeartCloud

Met de Inner Balance Trainer heb je toegang tot de HeartCloud, een online platform waar je al je sessieresultaten kunt opslaan. Ook als je sessies doet op andere HeartMath apparaten, dan kun je op HeartCloud de behaalde resultaten eenvoudig vergelijken. De HeartCloud van HeartMath is beschikbaar voor elke HeartMath technologie:  emWave® Pro, emWave2® and Inner Balance™.

Straling van Inner Balance Bluetooth

De Inner Balance™ Trainer Bluetooth Sensor gebruikt BT4.0 (BTLE- Bluetooth low energy) die een output bereikt van maximaal 0,5 milliwatt (mW). Dit is aanzienlijk minder dan die van een mobiele telefoon met een output van 250 tot 2000 mW. De kleine Bluetooth zender zit in de module die aan de kleding wordt bevestigd, niet in de oorsensor.

Bluetooth Software compatibiliteit

 • Android OS 5 of nieuwer
 • iOS Versie 10 of nieuwer
 • Bluetooth versie 4

De Inner Balance Trainer wordt geleverd met Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Inner Balance Trainer bij HeartMath kopen met korting

Dit apparaat kan je eenvoudig bestellen op de HeartMath website. Met de code Heartcore17 krijg je bovendien 5% korting op dit product. (niet i.c.m. andere aanbiedingen).

De Inner Balance Trainer van HeartMath Institute stelt je op een innovatieve manier in staat om je welzijn te verbeteren. Via oefening, instructie en het zelfstandig monitoren van je innerlijke balans krijg je in real-time feedback over hoe je jezelf op een bepaald moment voelt.

Inner Balance HeartMath Institute

Review / ervaringen HeartMath Inner Balance

De eerste dagen dat ik de Inner Balance gebruikte was het lastig om steeds tijd te vinden om rustig te gaan zitten en me te focussen op hartcoherentie. Naarmate ik een patroon had ontwikkeld en me dagelijks op vaste tijden toewijde aan het ervaren van positieve gevoelens. Aan het begin van elke sessie zag ik hoe de lijn van puntig en hoekig was. Na een paar minuten was de lijn veranderd in een mooie, vloeiende sinusvormige lijn over het scherm.

Inmiddels gebruik ik de Inner Balance Trainer van HeartMath al enkele maanden en dat heeft me mooie ervaringen opgeleverd. In deze review heb ik na enkele maanden ervaring de volgende voordelen van hartcoherentie training opgemerkt:

 • Ik voel me rustiger dan voorheen (bij het minst of geringst voelde ik me al gestrest)
 • Ik merk dat ik positief in het leven sta.
 • Ik merk dat ik meer open sta voor nieuwe uitdagingen, omdat ik me minder bezighoud met “er zou weleens…”
 • Ik slaap beter, zeker als ik een sessie heb gedaan vlak voor het slapengaan.
 • Mijn emoties zijn intenser. Dat neemt niet weg dat ik me soms wel eens verdrietig voel, maar het is heerlijk om dingen los te kunnen laten. Het voelt bevrijdend. Het effect van postieve emoties weegt daar ruimschoots tegenop.
 • Ik lijk meer begrip en inlevingsvermogen te hebben voor mensen in mijn omgeving.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de Inner Balance Trainer?

Wat is de Inner Balance-app?

De Inner Balance Bluetooth-sensor bevestig je aan je oorlel. De sensor maakt via Bluetooth contact met je iOS en Android apparaat, zoals een iPhone, iPad of Android-telefoon. De monitor, in feite een biofeedbackapparaat, meet de hartritmevariabiliteit (HRV) van de gebruiker en laat de waarden zien in de app. Zo kun je duidelijk zien hoe de gebruiker op stress reageert en wanneer een staat van hartcoherentie wordt bereikt.

Wat is de HeartMath techniek?

De HeartMath techniek is een manier van één minuut die een grote verschuiving in perceptie mogelijk maakt. Wanneer je de oefeningen van HeartMath beheerst, ben je in staat om een negatieve emotie snel om te zetten in een positieve, door effectief je aandacht te veranderen. In situaties van stress ben je in staat om je gedachten te verzetten en je emoties bewust te sturen, zodat je beter kunt omgaan met stress. 

Hoe verbind je de Inner Balance Trainer met de HeartMath app?

Breng de HeartMath (30 Pin of Lightning) iOS® Sensor aan op de oorlel en maak via bluetooth verbinding met de app op je iPhone®, iPad® of iPod® Touch. Tik op het scherm in de ruimte onder de ademhalingspacer om de sessie te beginnen. Volg de pacer samen met de aanwijzingen op het scherm, die je naar een staat van verhoogde hartcoherentie leiden.

Hoeveel kost een Inner Balance Trainer?

€ 219. De Inner Balance Trainer van HeartMath kost op hun website € 219, maar op de website van Wet van Hartcoherentie krijg je 5% korting met de kortingscode Heartcore17 en betaal je € 208,50.

Het apparaatje is bijzonder handzaam, maar uiterst effectief en is een uitstekende manier om hartcoherentie te trainen. Alle data die de oorsensor meet,zijn in real-time inzichtelijk in de app die je op je smartphone of tablet installeert.

Verbetert je met de HeartMath Inner Balance de HRV?

Ja, met de Inner Balance van HeartMath leer je hoe je je hartcoherentie kunt verhogen. De HRV (hartritmevariabiliteit) is de maat om de staat van hartcoherentie uit te drukken. 

Door regelmatig te oefenen – liefst dagelijks – leer je hoe je jezelf beter kunt voelen door bewust je gedachten te sturen. Roep een positieve emotie op zoals dankbaarheid, waardering of liefde, en door deze emotie te combineren met de HeartMath ademtechniek, merk je hoe je lichaam en geest tot rust komen. Hierdoor verminder je stress en investeer je op een duurzame manier in je algehele gezondheid en voel je jezelf bovendien gelukkiger. 

Hoe verbind ik mijn Inner Balance Trainer met de HeartMath app?

Heeft HeartMath een app?

Ja, deze kun je vinden in de App Store en in Google Play. De apparatuur van HeartMath, zoals de Inner Balance trainer en de emWave, beschikken over Bluetooth en maken probleemloos verbinding met iOS- en Android telefoons en tablets. Lightning is de bekabelde variant voor iOS-apparaten met een Lightning-connector. Ook is er een USB-C-versie voor Android-apparaten met een USB-C-connector.

Werkt Inner Balance met de Apple Watch?

Nee, er is geen app beschikbaar voor Apple Watch. Wel kun je je Apple Watch gebruiken om een coherentie ademhaling te meten met de Breathing Pacer. Je kunt instellen hoe lang je de ademhaling wilt meten. Als je dit nuttig vindt, kun je ernaast een Heartmath Inner Balance aanschaffen, een biofeedback-apparaat dat visueel de mate van hartcoherentie weergeeft, ofwel, hoe gelukkig je jezelf voelt. 

Wat is een emWave?

De emWave technologie van HeartMath is een eenvoudig te gebruiken, maar bijzonder geavanceerde hartritmemonitor. emWave geeft de mate van hartcoherentie weer die je emotionele toestand weerspiegelt en helpt je te leren beter om te gaan met stressvolle situaties. 

Wat is het verschil tussen Inner Balance en emWave2?

Het verschil tussen de emWave2® en de Inner Balance Trainer is dat de Inner Balance App speciaal is ontworpen voor de iPhone, iPad en IPod Touch. De emwave2 is een draagbaar, handheld apparaatje, waarmee je sessies ook kunt opnemen. Op die manier kan later worden gereproduceerd welke situatie stress opleverde en welke stimuli hartcoherentie opleverden. Voor een therapeutische setting is de emWave2 een betere optie. Voor eenvoudig persoonlijk gebruik heeft de Inner Balance Trainer de voorkeur.

 

Wat is coherentie met de Inner Balance?

Coherentie is de term voor de psychofysiologische coherentie die je kunt meten met het Inner Balance apparaatje van HeartMath. In de app op je telefoon of tablet zie je in real-time hoe je ademhaling en hartslag in een staat van orde en harmonie raken onder invloed van de ademhaling en het oproepen van positieve emoties. Hartcoherentie bereik je wanneer het hart, de geest en de emoties op elkaar zijn afgestemd en harmonieus samenwerken.

Is de HeartMath app gratis?

Ja, de HeartMath app kun je gratis downloaden van de App Store of vanuit Google Play

Wij maken gebruik van cookies