Inner Balance Trainer van HeartMath Institute

Inner Balance Trainer HeartMath Institute
Inner Balance Trainer HeartMath Institute
Met de code Heartcore17 krijg je 5% korting

De Inner Balance Trainer van HeartMath Institute stelt je op een innovatieve manier in staat om je welzijn te verbeteren. Via oefening, instructie en het zelfstandig monitoren van je innerlijke balans krijg je in real-time feedback over hoe je jezelf op een bepaald moment voelt.

De Inner Balance Trainer geeft je via het scherm op je eigen smartphone direct duidelijkheid over de emoties die je voelt. Op die manier is het kinderlijk eenvoudig om jezelf te trainenen positieve gevoelens te ervaren.

Werking Inner Balance Trainer

Onderzoek van het HeartMath Institute wijst uit dat wanneer je je focust op positieve emoties, zoals bijvoorbeeld dankbaarheid en waardering, de effecten van stress sterk kunnen afnemen, waardoor je niet alleen beter ontspant, maar ook weerbaarder wordt tegen stressvolle situaties.

Het HeartMath Institute doet al sinds de jaren 90 onderzoek naar de invloed van stress op onze fysiologie. Daarnaast heeft HeartMath een lijn van apparaten ontwikkeld die de mate van stress meetbaar maken. Ook is er een reeks eenvoudig toe te passen technieken ontwikkeld om effectief stressvolle gevoelens de kop in te drukken. Centraal daarbij staan zelfregulatie, waarbij je invloed kunt uitoefenen op je eigen fysiologie en welbevinden.

Wat meet de Inner Balance Trainer?

De Inner Balance Trainer verbind je eenvoudigweg met een app op je smartphone of tablet (Apple of Android) via Bluetooth. Hierbij kun je de HRV (Hartritme Variabiliteit) en hartcoherentie in real-time op je telefoon of tablet aflezen en zie je direct welke omgevingsinvloeden bijvoorbeeld direct van invloed zijn op je stressniveau.

De Inner Balance Trainer registreert uiterst nauwkeurig de hartslag en door middel van verschillende schermen krijg je inzicht in je emotionele toestand. Ook zie je direct het effect van je oefeningen op je eigen fysiologie en krijg je meer grip op je emoties.

De Inner Balance App geeft: HRV hartcoherentie Trainer HeartMath2

  • inzicht in hoe je stap voor stap in een staat van coherentie komt
  • inzicht in je progressie d.m.v. een overzicht van alle sessies
  • een dagboek waarin je de ervaringen kunt noteren tijdens een sessie
  • awards voor je vooruitgang
  • de mogelijkheid sessies te doen met eigen inspirerende foto’s en muziek

In de app is een uitgebreide gebruiksaanwijzing opgenomen, die bestaat uit instructievideo’s. Ik raad je aan die te bekijken voor het eerste gebruik, zodat je goed begrijpt welke functionaliteiten er in de app zitten. Ook leer je de data beter te interpreteren.

Inner Balance app gebruiksaanwijzing

Nu met HeartCloud

Met de Inner Balance Trainer heb je toegang tot de HeartCloud, een online platform waar je al je sessieresultaten kunt opslaan. Ook als je sessies doet op andere HeartMath apparaten, dan kun je op HeartCloud de behaalde resultaten eenvoudig vergelijken. De HeartCloud van HeartMath is beschikbaar voor elke HeartMath technologie:  emWave® Pro, emWave2® and Inner Balance™.

Straling van Bluetooth

De Inner Balance™ Trainer Bluetooth Sensor gebruikt BT4.0 (BTLE- Bluetooth low energy) die een output bereikt van maximaal 0,5 milliwatt (mW). Dit is aanzienlijk minder dan die van een mobiele telefoon met een output van 250 tot 2000 mW. De kleine Bluetooth zender zit in de module die aan de kleding wordt bevestigd, niet in de oorsensor.

Bluetooth Software compatibiliteit

Android OS 5 of nieuwer
iOS Versie 10 of nieuwer
Bluetooth versie 4

De Inner Balance Trainer wordt geleverd met Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Dit apparaat kan je eenvoudig bestellen op de HeartMath website. Met de code Heartcore17 krijg je bovendien 5% korting op dit product. (niet i.c.m. andere aanbiedingen).

De Inner Balance Trainer van HeartMath Institute stelt je op een innovatieve manier in staat om je welzijn te verbeteren. Via oefening, instructie en het zelfstandig monitoren van je innerlijke balans krijg je in real-time feedback over hoe je jezelf op een bepaald moment voelt.

Inner Balance HeartMath Institute

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies