Jij bent de placebo, dr. Joe Dispenza | Review en samenvatting

Jij bent de placebo Joe Dispenza review samenvatting

Jij bent de placebo is het tweede boek van de in totaal vier boeken die Dispenza heeft geschreven. Het boek staat vol met interessante onderzoeken die hijzelf en instanties waarmee hij zich omringt, hebben uitgevoerd. Met dit boek brengt hij een waardevolle discussie op gang over het placebo-effect en de invloed die we met onze bewuste, maar ook onbewuste geest kunnen uitoefenen om onze gezondheid te verbeteren, inclusief hormonale, neurologische en epigenetische effecten.

Hoewel sceptici dit werk van Dispenza waarschijnlijk zullen afdoen als ‘gebedsgenezing’ en pseudowetenschap, zijn de onderbouwingen die de schrijver aanvoert alle wetenschappelijk van aard.

De term ‘geloofsgenezing’ is wellicht niet eens zo verkeerd; genezing komt volgens Dispenza vaak voort uit een overtuiging, een geloof dat de persoon in kwestie niet meer zal genezen of zal overlijden. Door deze overtuigingen te veranderen, kan een patiënt openstaan voor genezing en in ieder geval de mogelijkheid een ‘kans’ geven op genezing.

In het boek legt dr. Joe Dispenza aan de hand van meerdere anekdotes uit hoe wonderbaarlijke genezingen kunnen gebeuren en hoe sterk onze geloofsovertuigingen daaraan kunnen bijdragen. Jij bent de Placebo heeft geen tekort aan ‘bewijs’: het boek heeft een uitgebreide lijst van wetenschappelijke bronnen.

Je zou echt een complete scepticus moeten zijn om niet de verbanden te zien tussen iemands gedachten en de levenskwaliteit.

Jij bent de placebo meditatie

Veel mensen die de meditaties hebben gevolgd maken melding van vermindering van gezondheidsklachten en in sommige gevallen zelfs van miraculeuze genezing van zelfs auo-immuunziekten en kanker. Uiteraard is het bij wet verboden om claims te maken, maar het zijn wel bijzonder veel deelnemers die verbeteringen in hun gezondheid weten te behalen met de Joe Dispenza meditaties.

Dr. Joe of DJD, zoals hij door zijn aanhang ook wel wordt genoemd, staat bekend als een zeer energiek spreker. Hij spreekt in hoog tempo en voor veel mensen is de energie in zijn stem te hoog om tot een diepe meditatieve toestand te kunnen komen. Voor anderen speelt de taalbarrière een rol en om die reden zijn er ook dr. Joe Dispenza meditaties in het Nederlands verkrijgbaar.
Met deze meditatie combineert Joe Dispenza de nieuwste inzichten in neurowetenschap, biologie, psychologie, hypnose, geconditioneerd gedrag en kwantumfysica. Door deze inzichten te combineren kun je profiteren van het placebo-effect ben je in staat om het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk te maken.

Gelukkig heeft Succesboeken een Nederlandse editie van de meditaties uitgegeven. Deze is verkrijgbaar als cd en als mp3 audiobestand.

meditatie dr. joe dispenza Nederlands

Samenvatting Jij bent de Placebo

Jij bent de Placebo is opgedeeld in drie delen. Deel 1 geeft je alle gedetailleerde kennis en achtergrondinformatie die je nodig hebt om te kunnen begrijpen wat het placebo-effect is en hoe het werkt in je hersenen en lichaam. Daarnaast leer je hoe ook jijzelf in staat bent om dergelijke veranderingen te veroorzaken met je eigen hersenen, alleen maar door je gedachten te veranderen.

In hoofdstuk 1 lees je diverse anekdotes over de verbazingwekkende kracht van de menselijke geest. Niet alleen leer je hoe mensen zichzelf beter maken met hun geest, ook hoe ze zichzelf van allerlei kwalen ‘aanpraten’.

Een van de anekdotes die mij persoonlijk erg aansprak was die van de man die stierf nadat hij had gehoord dat hij kanker had. Uit zijn autopsie bleek dat hij een verkeerde diagnose had gekregen en dus helemaal geen kanker had. Hij had zichzelf zodanig de put ingepraat dat hij stierf door zijn overtuigingen.

Hoofdstuk 2 geeft een korte geschiedenis van de placebo. Het placebo-effect is van oudsher altijd direct in verband gebracht met medicatie, maar ook zonder medicatie kan het effect verbetering van klachten opleveren.

In dit hoofdstuk lees je onder andere over een chirurg die tijdens de Tweede Wereldoorlog met succes gewonde soldaten ‘verdoofde’ met een injectie van een zoutoplossing en hoe hartpatiënten hun klachten verminderden met Transcendente Meditatie.

Hoofdstuk 3 leidt je door de fysiologie van de hersenen en laat je zien wat er in de hersenen gebeurt wanneer het placebo-effect plaatsvindt. Door een positieve gedachte te omarmen, kun je van een onbewuste voorspelling een shift maken naar anticiperen op een nieuwe potentiële uitkomst.

Hoofdstuk 4 gaat in op de discussie over het placebo-effect in het lichaam, waarin de volgende stap van de fysiologie van de placebo-reactie wordt uitgelegd. Het begint met de anekdote over een groep bejaarde mannen die een week lang op retraite gaan en zich daar gedragen alsof ze 20 jaar jonger zijn. Na de testperiode hebben ze allen fysiologische veranderingen ondergaan en lijkt het of ze allemaal de klok in hun lichaam hebben teruggedraaid.

Je ontdekt hoe het lichaam uitgebreide mechanismen heeft om sommige genen aan en uit te schakelen. Dit betekent dat je dus niet gedoemd bent om te blijven zoals je bent geboren en dat de geest dus veel flexibeler is dan altijd werd aangenomen.

Je kunt dus leren hoe je je neurale bedrading kunt veranderen om nieuwe genen te signaleren en echte fysieke veranderingen te veroorzaken.

Hoofdstuk 5 verbindt de vorige twee hoofdstukken met elkaar en legt uit hoe gedachten je hersenen en je lichaam veranderen. Dr. Joe Dispenza legt uit hoe je de techniek van mentale repetitie kunt gebruiken in combinatie met een positieve emotie om de nieuwe toekomstige gebeurtenis in het huidige moment alvast te ervaren.

De sleutel is om je innerlijke gedachten reëler te maken dan de uiterlijke omgeving, omdat de hersenen geen verschil kunnen onderscheiden tussen die inbeelding en de fysieke realiteit.

Hoofdstuk 6 concentreert zich op het concept van suggestibiliteit, ofwel, de ontvankelijkheid van suggesties. Met hypnose en meditatie kunnen namelijk geweldige resultaten worden geboekt, aangezien je in die toestand direct toegang hebt tot het onderbewuste. Hoe meer je openstaat voor suggesties, hoe beter je in staat bent om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn. Dit is de sleutel tot het placebo-effect, omdat de bewuste geest slechts 5 procent is van wie we zijn. De resterende 95 procent is een reeks onderbewust geprogrammeerde toestanden.

Hoofdstuk 7 gaat over hoe overtuigingen en waarnemingen je persoonlijke realiteit creëren en hoe je deze kunt veranderen naar een ​nieuwe realiteit. Door de kracht die onbewuste overtuigingen uitoefenen te identificeren en de technieken uit hoofdstuk 6 te gebruiken, kun je de oude patronen doorbreken en werken aan je nieuwe realiteit.

In hoofdstuk 8 maak je kennis met kwantumuniversum, de onvoorspelbare wereld van materie en energie die de atomen en moleculen vormen van alles in het universum. Alles is energie en het kwantummodel stelt je in staat om gebruik te kunnen maken van het placebo-effect.

Hoofdstuk 9 staat in het teken van drie deelnemers aan Dispenza’s workshops die een aantal echt opmerkelijke resultaten hebben geboekt door de beschreven technieken in het boek. De 19-jarige Laurie genas van een zeldzame degeneratieve botziekte, terwijl haar artsen stelden dat ze ongeneeslijk ziek was.

Ook Candace, bij wie de ‘ongeneeslijke’ auto-immuunziekte van Hashimoto was vastgesteld, had na de toepassingen uit het boek geen klachten meer: haar bloedwaarden waren weer volkomen normaal en ze gebruikt geen medicatie meer voor haar schildklier.

Ook in hoofdstuk 10 lees je opmerkelijke verhalen van workshopdeelnemers, geïllustreerd met de bijbehorende hersenscans.

Alle wonderbaarlijke genezingen in het boek worden onderbouwd door hersenscans die wetenschappers maakten tijdens de workshops, waarbij in realtime te zien was wat er gebeurde in de hersenen van de deelnemers.

Alle anekdotes en ervaringen bewijzen dat je geen geoefende monnik of wetenschapper hoeft te zijn om dergelijke prestaties te behalen en dat je zelf het heft in eigen hand kunt nemen.

Deel II van het boek gaat helemaal over meditatie en hoe je je doelen kunt bereiken. Met stapsgewijze instructies ga je aan de slag met de meditatietechnieken die ook in de workshops worden toegepast.

Alle technieken uit het boek kunnen worden toegepast voor genezing, maar ook voor de realisatie van andere doelen. Dit boek zal je zeker inspireren om deze technieken toe te gaan passen.

Jij bent de placebo review
Bestel Jij bent de placebo

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies