Het kwantumveld, je toekomst en hartcoherentie

kwantumveld toekomst hartcoherentie

In ons dagelijks leven zijn we allemaal wel bezig met de gedachte hoe we onze droomwereld kunnen omzetten in realiteit. Dromen en fantaseren is absoluut geen tijdsverspilling en een heel natuurlijk proces. Het helpt ons bij persoonlijke groei en buiten onze comfortzone te komen. Of je fantasieën nu gefocust zijn op het realiseren van je droombaan, de ideale relatie, het perfecte huis of het genezen van een ziekte, door je energie op een positieve manier te richten op dit doel, geef je het kwantumveld het signaal om deze mogelijkheid voor jou te creëren.

Vertrouw op het kwantumveld

Vertrouwen op de toekomst is niet iets wat je ‘even besluit’ te doen. Vaak zitten er diepgewortelde overtuigingen in de weg die zijn gebaseerd op aannames en ervaringen in het verleden. We weten allemaal dat de huidige situatie niet gelijk is aan het verleden en dat aannames ons vaker in de weg staan dan dat ze ons iets opleveren. Ofwel, ‘de kaart is niet het gebied’.

Pas wanneer je écht op een nieuwe toekomst vertrouwt, dan doet het kwantumveld zijn werk en is het mogelijk dat je doelen zich manifesteren. Het voornaamste is dat je open staat voor het ontvouwen van de mogelijkheden die je hebt gevisualiseerd.

En hoewel het soms mag lijken dat er enorme hoeveelheden werk mee gemoeid gaan en er veel tijd overheen gaat om je doelen te realiseren, zijn ze vaak dichterbij dan je denkt. Onthoud namelijk dat het universum in staat is alles op je af te sturen op het juiste moment. Het is een stukje synchroniciteit dat je enorm van dienst kan zijn.

En duurt het je te lang? Ga dan voor jezelf na of je niet iets noodzakelijks over het hoofd ziet, want soms moeten mensen, dingen of gebeurtenissen elkaar opvolgen ​of juist ineenstorten om een nieuwe toekomst mogelijk te maken. Het feit dat sommige mensen een flinke klap te verduren krijgen, hoeft niet per sé een slechte zaak te zijn, het betekent alleen dat jij en het universum er nog niet helemaal klaar voor zijn om je dromen te realiseren.

Creëer je eigen toekomst

Tussentijds ik het belangrijk om gefocust te blijven op de toekomst die jij wilt realiseren. Om je doelen te realiseren is het belangrijk deze als het ware naar je toe te trekken. Dit kun je doen door te mediteren, door ze te visualiseren (ikzelf gebruik hiervoor de tool  Mind Movies) en door alle zintuiglijke waarnemingen hierbij te betrekken.

Voorbeeld: je wilt een houten (vakantie)huisje in de bergen, ergens lekker in de natuur. Sluit je ogen en visualiseer hoe het huisje er van buiten uitziet. Hoe ruikt het binnen? Voel je de frisse buitenlucht al in je neus als je diep inademt? Welke geluiden hoor je? Etc. De ervaring kun je drastisch intensiveren door gebruik te maken van submodaliteiten en ankeren.

Hoe vaker je dit proces doorloopt, dus dagelijks of tweemaal dagelijks, hoe krachtiger je de infrastructuur in je hersenen aanlegt. Door het dagelijkse ritueel te combineren met een positief geladen emotie, zoals dankbaarheid, liefde of geluk, kun je het proces verder bekrachtigen. Zoals dr. Joe Dispenza het zo mooi zegt: “Door dankbaar te zijn alsof je je doel al hebt bereikt, trek je die realiteit naar je toe.“

Met de techniek van mentale repetitie kun je in je dagelijks terugkerende ritueel, kun je stap voor stap het proces doorlopen van hoe je je doelen gaat realiseren, en nog belangrijker, hoe je jezelf voelt wanneer je deze hebt bereikt. Hoe voelt dat? Wat zie je, hoor je, ruik je of proef je?  Ervaar hierbij de dankbaarheid die je ervaart dat je je droom hebt verwezenlijkt.

Joe Dispenza legt het als volgt uit: Wanneer je dit doet, installeer je in feite de nieuwe neurologische hardware, die het neurocircuit van ervaringen uit het verleden in je hersenen vervangt door een toekomstige ervaring. Met andere woorden, je bereidt je hersenen voor op een nieuwe toekomst, in plaats van dat je je oude patronen blijft herhalen.”

Stapje voor stapje leg je neurologische paden aan in je hersenen. In eerste instantie kan het onwennig voelen, maar dat komt omdat je breekt met je vertrouwde patronen die jou niet langer dienen. Je komt dus buiten je comfortzone, maar dat is tevens de plek waar je groeit. Het zorgt ervoor dat je het verleden achter je laat en jezelf klaarmaakt voor een nieuwe toekomst. Zodra je je oude patronen achter je laat en openstaat voor de mogelijke toekomst, dan gaat het kwantumveld voor je aan de slag om je toekomst dichterbij te brengen.

Verleden – heden – toekomst

In onze hersenen ligt ons verleden diep verankerd. Onze huidige toestand is een weerspiegeling van onze ervaringen uit het verleden. Dag in dag uit maken we aanspraak op onze ervaring, de programma’s die in ons onderbewuste zijn opgeslagen. Je kent de uitspraak waarschijnlijk wel: “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

In termen van hoe we onze realiteit waarnemen, is er een direct verband tussen hoe onze hersenen zijn gestructureerd en hoe we ons voelen. De patronen in onze hersenen zijn een weerspiegeling van ons verleden. Om die reden zijn de meeste mensen alleen in staat om de realiteit om hun heen te zien door hun eigen perceptuele filters. Wanneer er dus niets verandert in je gedrag, blijft je leven in je verleden, dat zit opgeslagen in je lichaam.

Je gevoel zal pas veranderen als je je manier van denken verandert. Een verschillende manier van denken zal leiden tot ander gedrag. Dat andere gedrag zal weer leiden tot een ander gevoel. Dit andere gevoel zal op zijn beurt weer leiden tot ander gedachten etc.

Ons gedrag en gevoel is lastig te veranderen. Het is een groot voordeel dat je je gedachten wél bewust kunt veranderen. Dát is dus ook de plek waar je je patronen het eenvoudigst kunt doorbreken. Dus wil je je toekomst gaan creëren, dan doe je dat door eerst je gedachten te veranderen.

Zodra je je staat van zijn verandert, begin je een nieuwe realiteit te zien en waar te nemen, en als gevolg daarvan beginnen dingen te verschuiven en te klikken met die nieuwe perceptie – een perceptie die gelijk is aan je nieuwe staat van zijn.

Zet het kwantumveld aan het werk

Binnen de kwantumfysica wordt anders geredeneerd dan binnen het Newtoniaanse model dat het meest wordt gebruikt, dat van oorzaak-gevolg. Binnen het kwantumveld bestaan alle mogelijkheden en uitkomsten reeds. En hiermee begint de magie!

Je hersenen stemmen zich af op de toekomst. Wanneer je wéét dat je doel wordt gerealiseerd, dan begin je te ontspannen. Je leert dingen los te laten en verkrampte inspanningen behoren tot het verleden. Steeds vaker dienen zich synchroniciteiten aan en alsof het magie is zul je zien dat jouw toekomstige realiteit op je afkomt.

Stukje bij beetje zal je zien dat verschillende ‘stromen’ convergeren; energetisch, biologisch, neurologisch en emotioneel. Samen wórden ze je nieuwe realiteit.

De kracht van gedachten

Stel voor dat je gedachten een energetische lading vertegenwoordigen. Als ons universum en alles om ons heen inderdaad holografisch is – steeds meer kwantumfysici lijken dit te bevestigen – dan betekent dat dus dat we onszelf omgeven met een soort van ‘spiegel’, niet alleen visueel, maar ook energetisch.

Alles wat we het kwantumbvveld insturen aan gedachten en energie, krijgen we dus in gelijke proporties terug. Wanneer we onszelf gevangen houden in oude gedachten en patronen, dan kun je je voorstellen dat dit ‘loopje’ nog wel even standhoudt.

Om die reden is een positieve instelling van zo’n groot belang als je het universum voor je wil laten werken. Niet alleen voel je jezelf beter bij het hebben van positieve gedachten, je helpt de kosmos ook om jóuw doelen te verwezenlijken.

Hartcoherentie en het kwantumveld

Hartcoherentie is de weerspiegeling van het hartritme dat een ordelijke en harmonieuze synchronisatie tussen verschillende systemen in het lichaam weergeeft, zoals het hart, de ademhalingswegen en de bloeddrukritmes.

In een staat van hartcoherentie functioneert ons lichaam zowel fysiek, mentaal als emotioneel in een soort van flow. We voelen ons goed, zijn helder van geest, hebben toegang tot de ‘kosmische intuïtie’ en zijn daardoor beter in staat om onze diepste wensen en behoeften met het universum te delen.

Door het conditioneren van onze geest en ons lichaam om in een (bijna) permanente staat van hartcoherentie te komen, kunnen we het kwantumveld voor ons ook (bijna) permanent laten werken.

Hartcoherentie levert niet alleen voordelen op onszelf, want hoe meer mensen zich bezig houden met het bereiken van hartcoherentie, hoe krachtiger het signaal wordt dat het universum in wordt gestuurd.

Meditatie

Wanneer je een staat van hartcoherentie combineert met regelmatige meditatiesessies, zullen de synchroniciteiten vaker voorkomen en krachtiger signalen afgeven. Denk bijvoorbeeld eens aan de signalen die veel mensen waarnemen, zoals bijvoorbeeld cijfercombinaties 11:11u, 12:12u en €4,44. Het is een afstemming tussen je innerlijke en uiterlijke wereld.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies