Piëzo-elektrische kristallen in de pijnappelklier

piëzo-elektrische kristallen pijnappelklier

Hoe komt het dat sommige mensen in staat zijn om bovennatuurlijke toestanden te bereiken? Hoe kunnen sjamanen en monniken buitengewone inzichten verwerven waartoe 99% van de mensen niet in staat is? De kans is groot dat zij gebruik weten te maken van de piëzo-elektrische kristallen in hun pijnappelklier.

De eigenschappen van deze microscopische calcietkristallen stellen hen in staat om hun pijnappelklier als een transmitter te gebruiken en daarmee bijzonder fijngevoelige frequenties uit de omgeving op te pikken.

Wat zijn piëzo-elektrische kristallen?

Piëzo-elektrische kristallen zijn in staat een piëzo-elektrisch effect teweeg te brengen, hetgeen betekent dat ze het vermogen hebben om een elektrische lading op te wekken wanneer ze aan druk worden blootgesteld. Er zijn zowel natuurlijke als synthetische materialen met dit potentieel.

Het piëzo-elektrische kristal wordt gebruikt in een grote verscheidenheid van gangbare consumenten- en industriële producten. Wellicht het bekendste voorwerp is de ontsteking van het gasfornuis. Daarnaast worden deze kristallen gebruikt in horloges, ultrasone apparatuur, microfoons, sigarettenaanstekers, inkjetprinters, luidsprekers en een grote verscheidenheid aan sensoren.

Werking kristallen in de epifyse

De werking kristallen in de epifyse, of pijnappelklier, is vrij ingewikkeld. Ik probeer het in Jip-en-Janneke taal uit te leggen. In een piëzo-elektrisch kristal zijn de positieve en negatieve elektrische ladingen gescheiden. Door druk van buitenaf vervormt het kristal en verbreekt de symmetrie van de eenheidscel. Door deze asymmetrie wordt een elektrische spanning gegenereerd. Je kan het jezelf voorstellen als een opgeblazen ballon waar je met je handen druk op uitoefent. Door de druk neemt de spanning in de ballon toe.

Afhankelijk van de grootte van de toegepaste energie, kan de opgewekte elektrische spanning variëren van millivolts – zoals bij door geluidstrillingen van microfoons en de naald van een platenspeler, tot vele duizenden volts bij gasaanstekers. Bij een gasaansteker die gebruik maakt van piëzo-elektriciteit slaat een soort hamertje door middel van veerspanning op het kristal, waardoor een ontlading ontstaat.

Ook omgekeerd werken piëzo-elektrisch kristallen op deze manier: door een elektrische of elektromagnetische spanning op een piëzo-elektrisch kristal te richten, wordt dezelfde vervorming geïnduceerd. Ook dit effect kan sterk zijn, maar de uiteindelijke verplaatsing is slechts enkele nanometers.

Onderzoek en historie

De structuren en functies van de neuro-endocriene pijnappelklier blijven een raadsel voor zowel zowel filosofen als wetenschappers sinds mensenheugenis. Het piëzo-elektrische effect werd in 1880 ontdekt door Pierre en Jacques Curie, maar een praktische toepassing buiten het laboratorium bleef jarenlang uit. In de Eerste Wereldoorlog werd het gebruikt voor de ontwikkeling van sonar, wat de belangstelling wekte voor de mogelijkheden van verdere technologische vooruitgang met behulp van het piëzo-elektrisch effect.Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder deze techniek, aangezien de kristallen zijn verwerkt in talloze dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

Piëzo-elektrische kristallen in de pijnappelklier

De pijnappelklier, ook wel epifyse, is een klein orgaantje in het centrum van de hersenen en wordt ook wel het derde oog (zesde chakra) genoemd. Het orgaantje is essentieel voor de productie van melatonine, een hormoon dat nodig is voor slaap. Wat veel mensen niet weten is dat de pijnappelklier bovendien van invloed is op de hersengolven die geassocieerd worden met diepe meditatie, mystieke ervaringen en verbinding met hogere sferen. Ook het voorstellingsvermogen (DMT) wordt geassocieerd met visioenen.

Veel meditatietechnieken maar ook therapieën waarbij gebruik wordt gemaakt van trillingen (bijvoorbeeld klankschaaltherapie), richten zich op het activeren van de pijnappelklier. De frequenties brengen het piëzo-elektrisch effect teweeg, aangezien de epifyse ook microscopische piëzo-elektrische kristallen bevat. Daardoor komt de secretie (afscheiding) van neurochemicaliën op gang en ben je in staat om tot diepe spirituele inzichten te komen.(1) Piëzo-elektrische kristallen epifyse pijnappelklier

Calciet (CaCO3) is een hexagonaal rooster systeemkristal dat het piëzo-elektrisch effect vertoont. Met andere woorden, wanneer calcietkristallen worden blootgesteld aan mechanische spanning, wekken zij een elektrische lading op of geven zij licht af. Er wordt ook aangenomen dat de aanwezigheid van calcietkristallen in de pijnappelklier zorgen dat het orgaan als een soort transmitter afstemt op verschillende frequenties, vergelijkbaar met de werking van een radio-ontvanger. Als dit waar is, dan zou dat een verklaring zijn voor het feit dat de pijnappelklier vaak in verband wordt gebracht met het ontvangen en verzenden van boodschappen door de geest. Denk dan bijvoorbeeld aan telepathie. 

Wanneer de piëzo-elektrische kristallen in de epifyse natuurlijk resoneren op de frequenties uit de omgeving en de pijnappelklier van binnenuit te stimuleren, wordt de slaap-waakcyclus gestimuleerd (melatonine), en ontstaat een diepere verbinding met de geest. Daarnaast kun je leren om verbinding te maken met ‘je hogere zelf’ en het ‘niet-tastbare’. 

Onderzoek naar calcietkristallen

Wetenschappers bestudeerden een nieuwe vorm van biomineralisatie in de pijnappelklier van de menselijke hersenen.(r) Deze kleine kristallen hebben een lengte van minder dan 20 micrometer en verschillen van de vaak waargenomen moerbei-achtige hydroxyapatiet concreties. De onderzoekers ontwikkelden een speciale procedure om de kristallen te isoleren uit het organisch materiaal in de pijnappelklier. Hierbij werden kubische, hexagonale en cilindrische morfologieën geïdentificeerd met behulp van scanning elektronen microscopie. Het oppervlak van de kristallen waren zeer ruw en de kristalranden waren bijzonder scherp. 

Door middel van energie-dispersieve spectroscopie konden de wetenschappers onderscheiden dat de kristallen alleen de elementen calcium, koolstof en zuurstof bevatten. Met Selected area electron diffraction en near infrared Raman spectroscopy stelden ze vast dat de kristallen calciet waren. 

Calcietkristallen met een dergelijke otoconia-structuur waren voorheen alleen bekend in het menselijke binnenoor. De calciet microkristallen zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor de eerder waargenomen tweede harmonische generatie in pijnappelklierweefsel secties. De complexe textuurstructuur van de microkristallen kan leiden tot kristallografische symmetriebreking en mogelijke piëzo-elektriciteit, zoals het geval is bij otoconia. 

De onderzoekers nemen aan dat de aanwezigheid van twee verschillende kristallijne verbindingen in de pijnappelklier biologische functies vervullen en naar waarschijnlijkheid een mogelijke niet-thermische interactie vormen met externe elektromagnetische velden. Daaromtrent moet toekomstig onderzoek uitsluitel geven.

Meditatie en het piëzo-elektrische effect

Door je tijdens je meditatie op de pijnappelklier te richten, kun je deze kristallen van binnenuit activeren, waardoor je trillingsenergie wordt verhoogd. Je kunt ook calcietkristallen kopen om te gebruiken tijdens meditatie. Je kan ze in je hand te houden om resonantie met je pijnappelklier te creëren.

Veel studenten van dr. Joe Dispenza melden bovennatuurlijke ervaringen tijdens hun meditaties, zoals die ook staan beschreven in zijn boek Supernatural. Mensen die heldere kleuren zien, verhelderende ingevingen krijgen en zelfs contact weten te maken met hogere entiteiten, hebben allen de ervaring opgedaan met een goed functionerende pijnappelklier en de werking van de piëzo-elektrische kristallen die hun werk doen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies