De pijnappelklier en het derde oogchakra, incl. meditatie

pijnappelklier derde oogchakra meditatie

Onze pijnappelklier, ook wel ‘het derde oog’ genoemd, wordt vanuit de oude oosterse wijsheid genoemd als een groot geschenk, “iets dat ons verbindt met onze bron”. Ook binnen de mystiek wordt het wel “de verbinding met het universum” genoemd, een orgaan waarmee we kunnen waarnemen, naast onze fysieke zintuigen.

Door het derde oog te ontwaken, zijn we in staat om bovennatuurlijke prestaties te leveren, waarbij we telepathische vermogens hebben, in staat zijn tot remote viewing en een intieme verbinding met het universum verkrijgen.

Wat is de pijnappelklier?

De pijnappelklier is een klier ter grootte van een erwt en heeft de vorm van een dennenappel. De locatie van de klier is in het limbisch brein, vlak voor het reptielenbrein. Hoewel veel vermogens van dit minuscule orgaantje in het hokje ‘mystiek’ worden geplaatst, is het verbazingwekkend hoeveel er in de loop der eeuwen over is geschreven en gefilosofeerd.

Binnen vrijwel elke cultuur op aarde wordt het orgaan beschreven als een instrument voor de ultieme universele verbinding.

Functie van de pijnappelklier

De functie van de pijnappelklier wordt al eeuwen bediscussieerd. De Grieken beschouwden het als een orgaan dat onze gedachten regeerde, Rene Descartes beschouwde het als de zetel van de ziel.

Onze lichaamsklieren scheiden belangrijke hormonen af. Zo scheidt de pijnappelklier onder andere het hormoon melatonine af en regelt daarmee het slaap-waakritme. Door middel van het licht dat ons gedurende de dag in de ogen valt, produceert de pijnappelklier meer of minder melatonine.

Naast het slaap-waakritme is de pijnappelklier ook van invloed op onze stressniveaus en ons vermogen om te kunnen omgaan met verandering. In feite betekent verandering altijd stress voor ons, hetzij in meerdere of mindere mate. Kortom, het functioneren van de pijnappelklier is van grote invloed op ons geluk en welzijn.

DMT (dimethyltryptamine)

Hoewel de functies van de pijnappelklier nog altijd moeilijk te doorgronden zijn, zijn deze absoluut interessant en verdienen ze zeker studie. Dimethyltryptamine (DMT) is namelijk een ander stofje dat de pijnappelklier aanmaakt.

DMT is een natuurlijk voorkomende substantie die levendige beelden en diepzinnige psychische ontmoetingen kan opleveren. Het is het stofje waarvan je gaat trippen wanneer je het in iets hogere dosis binnenkrijgt. DMT zit ook in paddo’s en in bepaalde cactussen of LSD.

Gebruikers beschrijven het alsof de deur naar het universum opengaat, waarbij ze in contact komen met engelen of bovenmenselijke vermogens hebben, zoals telepathie en remote viewing.

Sommige natuurvolkeren gebruiken DMT-houdende planten voor ceremonies om het bewustzijn te vergroten. Denk dan bijvoorbeeld aan ayahuasca-ceremonies.

 Over de chakra’s

Het chakra-systeem is een complex netwerk van energiekanalen dat wordt weergegeven als een aantal ‘wielen’ die evenwijdig aan de wervelkolom van onder naar boven lopen. Het netwerk verbindt deze wielen met elkaar. Het chakra-systeem is de spirituele en energetische evenknie van ons zenuwstelsel. In totaal zijn er 7 hoofdchakra’s te onderscheiden.

De chakra’s kunnen worden voorgesteld als wielen van energie die in balans en open moeten blijven voor een optimale lichamelijke functie. Wanneer er stagnatie optreedt in het chakra-systeem, ondervindt het fysieke lichaam hiervan ongemak, depressie en zelfs ziekte.

Chakra’s zijn dus de energiecentra, terwijl onze organen gedefinieerde locaties hebben. De chakra’s worden geregeerd door de organen, maar zijn niet beperkt tot een specifieke locatie. Het hartchakra bevindt zich bijvoorbeeld in het midden van de borst, terwijl het fysieke hart zich aan de linkerkant bevindt. Evenzo bevindt het derde oogchakra zich in het midden van het voorhoofd in de buurt van de pijnappelklier.

De pijnappelklier en het derde oogchakra

De pijnappelklier staat bekend als het derde oogchakra. Binnen de filosofie van de chakra’s, zou een gesloten derde oogchakra leiden tot verwarring, onzekerheid, cynisme en pessimisme.

Elke esoterische traditie brengt het derde oog in verband met de geest, als het medium waarmee we communiceren met het universum. Een verstoring van de energie in deze chakra leidt dus tot een (energetisch) isolement ten opzichte van onze omgeving.

Een open en levendig derde oogchakra zorgt echter voor een gezonde interactie met onze omgeving en het oneindige universum.

Telepathie

Net als mensen hebben ook dieren een pijnappelklier. Bij veel dieren is deze echter veel sterker ontwikkeld, waardoor zij in staat zijn als ‘one-mind’ samen te werken. Denk dan maar eens aan een enorme zwerm vogels, of een groep dolfijnen die zich als vanzelf met elkaar vloeiend voortbewegen.

Onderling communiceren ze op een telepatische manier. Ze werken allemaal samen als een collectief geheel voor het welzijn van de groep.

Als de mens tot hetzelfde in staat zou zijn, zou de wereld snel veranderen. We zouden dan beseffen dat we samen één zijn en daarmee zou het individualisme snel de nek omgedraaid zijn.

Onderdrukking van de pijnappelklier

De bijzondere gaven waartoe de pijnappelklier de mens in staat stelt, boezemen onze leiders al sinds jaar en dag angst in. Want wát als de mensheid de handen ineen sluit en zich tegen hun leiders keert? Wat als mensen op een telepathische manier met elkaar kunnen communiceren?

De werkelijke vermogens van de mens met een goed werkende pijnappelklier worden angstvallig verborgen gehouden. Het is de bedoeling dat men niet uitvindt waartoe de mens in werkelijkheid in staat is.

Als je een massa mensen wilt beheersen, voed je ze met angst en hoop. Om die reden wordt de werking van de pijnappelklier dan ook zoveel mogelijk onderdrukt.

Hoewel de meeste mensen hiervan geen kennis hebben, is fluoride in combinatie met calcium een manier om de werking van de pijnappelklier drastisch te verminderen. Fluoride zorgt namelijk voor de verkalking van de klier en veroorzaakt bovendien een accumulatie van zware metalen in het orgaantje.

De wijlen natuurarts dr. Moolenburgh maakte zich in de jaren 70 van de vorige eeuw hard tegen de fluoridering van het Nederlandse kraanwater en slaagde hierin. Nederland is een van de weinige westerse landen waar het kraanwater niet is gefluorideerd. In een van zijn boeken legde hij uit hoe fluoride – een afvalproduct van de aluminiumindustrie – in de Duitse concentratiekampen door het drinkwater werd gedaan om de gevangen koest te houden.

Activeer je derde oogchakra

Stap één: ontkalking

Vermijd fluoride. Gelukkig bevat het Nederlandse kraanwater een verwaarloosbare hoeveelheid fluoride, maar sta ook eens stil bij tandpasta! Kies liever voor een fluoridevrije variant of gebruik baking soda en kokosolie om je tanden mee te poetsen.

Net zoals je fluoride moet vermijden, is overmatig calcium ook een taboe als je het derde oogchakra wilt activeren. Minder dus met melk en gebruik zeker geen calciumtabletten. Vermijd fabrieksvoedsel zoveel mogelijk.

Terwijl sommige voedingsmiddelen de werking van de pijnappelklier afremmen, helpen andere deze te ontkalken. Chlorella, appelciderazijn en jodium dragen allemaal bij aan een gezonde pijnappelklier.

Stap twee: activeer het derde oog

Derde oogchakra meditatie

Zoek een rustige en comfortabele ruimte om het derde oog te activeren en volg de volgende stappen:

 1. Plan tenminste 30 minuten in voor je meditatie.
 2. Schakel je telefoon uit en elimineer alle (mogelijke) afleidingen.
 3. Zorg dat je comfortabele kleding draagt.
 4. Ga in de lotushouding zitten om ervoor te zorgen dat je chakra’s zijn uitgelijnd. Als je het niet prettig vindt om met gekruiste benen te zitten, ga dan comfortabel liggen.
 5. Begin met het ontspannen van elke spier in je lichaam, beginnend bij je tenen en helemaal tot aan de kruin op je hoofd.
 6. Visualiseer elke spier, bot en ligament terwijl je ontspant.
 7. Visualiseer een golf van kalme energie die je lichaam overspoelt. Voel hoe de warmte door je lichaam stroomt.
 8. Vertraag de energie naar het midden van je hoofd, tussen je wenkbrauwen, de plek waar je derde oog zetelt.
 9. Net als bij een meditatie laat je alle gedachten die in je opkomen los, allemaal alsof ze er niet toe doen.
 10. Voel jezelf steeds lichter worden, terwijl de zwaartekracht wegvalt.
 11. Adem rustig in en uit en visualiseer een kleine witte bal van licht die 360 ​​graden draait in het midden van je hoofd.
 12. Terwijl de bol draait, visualiseer je hoe de bol zijn energie net als een ster uitwaaiert. Voel de kracht van je geest, je bent tot zoveel in staat….

Als je het fijn vind kun je de bovenstaande meditatie ook met begeleidende muziek doen. Op Youtube zijn er talloze derde oogmeditaties te vinden, sommige ook met binaural beats.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies