De kracht van positief denken: creëer positieve gedachten met deze tips

positief denken positieve gedachten tips

De kracht van positief denken is een van de belangrijkste gewoonten van succesvolle mensen. Maar niet alleen succesvolle mensen profiteren van een positieve mindset, ook de gelukkigste mensen beschikken over het vermogen om positief te blijven.

Positief in het leven staan verhoogt niet alleen je mentale en fysieke gezondheid, maar verandert bovendien de omgang met andere mensen. Ga jij liever met een negatieve zeikerd om of met iemand die liever lacht en de dingen positief benadert? Juist, positieve mensen hebben aantrekkingskracht, ze zijn vaak charismatischer en trekken daardoor ook positiviteit aan.

Van een negatief naar positief denken

Ben je een beetje zwaar op de hand, laat dan niet de moed in de schoenen zakken. Zelfs diepgewortelde patronen van negatief denken zijn te veranderen. Een positief persoon ziet dit als een uitdaging. Het goede nieuws is dat ook jij het kunt leren. Het is gewoon een kwestie van de juiste instelling en gebruik maken van de juiste tools.

Door jezelf bewust te zijn van je gedachtepatronen en je gevoel, kun je de spiraal van negatief denken eenvoudig doorbreken. Door jezelf te conditioneren en je denkpatronen te veranderen, is positiviteit ook voor jou beschikbaar.

Onderstaand beschrijf ik 6 manieren waarvan is bewezen dat ze zorgen dat je positieve gedachten gaat creëren. Met deze concrete technieken kun je oefenen, zodat deze een patroon worden en je steeds positiever in het leven komt te staan. Het is een kwestie van jezelf conditioneren.

Vanaf nu is er geen plaats meer voor negativiteit in je leven. Het verleden laten we los, wat gebeurd is, is gebeurd. Gedane zaken nemen geen keer, dus loslaten!

Misschien denk je nu: “Oe, dit is een hardcore methode.” Nee, dat is het niet, wel een effectieve! Met enige inspanning, vastberadenheid en oefening kun je met de onderstaande methodes  negativiteit vrijwel uit je leven elimineren.

Manieren om de kracht van positief denken te ervaren

Ikzelf heb de onderstaande methodes zelf toegepast en ook veel mensen in mijn omgeving hebben het geprobeerd. Er is er niet één die géén verbetering kreeg in zijn gemoedstoestand. Ikzelf ben in staat om met een ‘druk op de knop’ mijn slechte humeur op slag te veranderen naar een positief humeur. Dus als ik het kan, dan kan jij het ook!

1 Denk constructief

Iedereen krijgt te maken met tegenvallers. Het heeft alles te maken met verwachtingen die je ergens bij hebt. Toch hoef je je niet teleurgesteld te (blijven) voelen. In plaats van stil blijven staan ​​bij het negatieve, zoek in plaats daarvan naar positieve dingen. Wanneer we een oplossingen vinden, verdwijnt stress als sneeuw voor de zon.

Het leuke is dat je door een positieve benadering van problemen, niet alleen eenvoudiger een oplossing vindt, je trekt ook mensen naar je toe die positief in het leven staan. Positiviteit zorgt er voor dat je aantrekt at je uitstraalt en dat je het kwantumveld afstemt op je wensen. En voor je het weet zit je in een opwaartse spiraal waarvan je geen genoeg kan krijgen. Het is de wet van de aantrekkingskracht: je krijgt wat je bent. Ben je een negatief persoon die altijd loopt te vloeken op mensen in zijn of haar omgeving? Ik geef je op een briefje dat je alleen maar negativiteit op jezelf afroept in plaats van op die anderen!

Hoe kan je positief blijven? Wees jezelf bewust van je patronen. Een voorbeeld….

Op het werk lijkt je manager maar niet te luisteren naar je voortdurende geklaag over de almaar toenemende werkdruk. Vervolgens klaag je ook voortdurend tegen je andere collega’s die eigenlijk je gezeur weleens zat. Je draait in een kringetje, maar een oplossing blijft uit. Nú is het de kunst om dit patroon te doorbreken. Wat gebeurt er precies?

Je hebt een frustratie (werkdruk/niet luisteren van je manager). Je kunt deze frustratie blijven uiten, maar deze lost 1, het probleem niet op, 2, je gaat je er niet beter door voelen. Dit is het moment waarop je even een ‘foto’ van je gedachtepatronen moet maken. En kijk hier eens naar vanuit een gedissocieerd perspectief (alsof je iemand anders bent), bijvoorbeeld een helikopterview. Wat kun je doen om uit deze situatie te komen? Precies! Zoek een oplossing!

Door jezelf constructief op te stellen in deze situatie, kun je je patronen doorbreken. Je kan bijvoorbeeld om een gesprekje vragen bij je manager waarin je een paar oplossingen aandraagt voor het probleem, of je kunt door het probleem positief te benaderen juist meer solidariteit onder collega’s creëren, waardoor jij sterker in je schoenen staat bij je manager.

2 Werken aan positief denken

Hoe kun je een positief persoon zijn? Nou, het is eenvoudiger dan je denkt. Hiervoor maken we een uitstapje naar de wetenschap van de neurologie. Je hersenen, hoe slim ze ook zijn, kun je eenvoudig voor de gek houden. Ze weten voor een groot deel namelijk niet wat realiteit is en wat fictie.

Dit betekent dat als je jezelf voortdurend ‘wijsmaakt’ dat je een positieve instelling hebt, je het op een gegeven moment zelf gaat geloven. En hoe sceptisch je hierover in het begin mag zijn, de aanhouder wint.

Je kan met positief denken je leven volledig transformeren. Al is het in het begin maar een enkele positieve gedachte of positief gevoel. Hoe meer je jezelf conditioneert om positief te zijn, hoe eenvoudiger het wordt. Net zoals je voorheen gevangen zat in negatieve patronen zo diep als tractorsporen, zo kan dat ook met positieve gedachten.

3 Omring jezelf met positieve mensen

Ben je ooit weleens op een verjaardag geweest waar iemand moederziel alleen staat in een hoekje? Niemand lijkt zin te hebben om met die persoon een gesprek aan te knopen. De reden? Hij kijkt nogal zuur en zijn beoordelende blik zorgt ook niet bepaald voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

De mensen op de verjaardag die het enorm gezellig hebben zijn de mensen die positief in het leven staan. Zij hebben leuke en energieke gesprekken en lachen het meest. Daar straalt de energie vanaf!

De kracht van de mensen waarmee je jezelf omringt, maakt dat ook jij aantrekkelijk bent voor mensen die jou nog niet kennen. En terwijl anderen jou kunnen beïnvloeden om te veranderen, kun jij ook anderen ​​beïnvloeden om positief in het leven te staan. Neem hierbij in gedachten dat je jezelf aanpast aan de 5 mensen waarmee je het meest omgaat. Richt je dus voornamelijk op de mensen die de meeste positieve vibes hebben.

Datzelfde geldt natuurlijk als je ergens succesvol in wil worden. Omring je dan met succesvolle mensen. Dat geldt ook voor passies. Alles wat je wilt kun je worden, als je jezelf maar omgeeft met mensen met een positieve instelling.

4 Ontdek de kracht van taal

De woorden die je kiest om jezelf uit te drukken zijn van enorme invloed op hoe je je voelt. Hoe dramatischer de termen, hoe meer deze een rol spelen bij hoe je je voelt.

Succesvolle en gelukkige mensen hebben het vermogen om met taal te spelen. Ze kunnen zeer verfijnd gebruik maken van hun woordenschat. Een nog grotere rol speelt hun woordkeuze. Ze gebruiken zelden negatieve woorden en vermijden termen als ‘kan niet’, ‘nooit’ en ‘niet’, door deze  te vervangen door positieve termen.

Iets wat ook bijzonder goed helpt om het positief denken te bevorderen, is het gebruik maken van affirmaties. Een van de mooiste die ik ken en die ikzelf elke dag voor de spiegel hardop uitspreek tijdens mijn ochtendritueel is deze: ”Elke dag wordt ik beter op elk vlak.”

Andere affirmaties kunnen zijn: “Ik word elke dag positiever”, “Ik ben gelukkig, zelfverzekerd en zie het beste in mezelf en in anderen”, “Ik ben positief en ik trek positiviteit aan in mijn leven.”

Je kan natuurlijk ook zinnen opschrijven en aan jezelf oplezen die meer specifiek zijn om jouw doelen te bereiken of om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te kweken. “Ik heb alle kwaliteiten die ik nodig heb om succesvol te zijn.”

5 De kracht van keuze

Besef dat je altijd keuzes kunt maken. Niet zozeer kun je keuzes maken voor situaties waarin je terecht komt, wel over hoe je over die situaties dénkt en daarmee omgaat. Door een bewuste keuze te maken voor een positieve benadering en niet in de slachtofferrol te duiken, creëer je een ‘creator mindset’. Met die mindset kies je ervoor om de architect van je eigen leven te zijn. Jij mag kiezen hoe je leven eruit ziet en hoe je erover denkt.

Succesvolle en gelukkige mensen noemen het soms een “groeimindset”. Dit betekent dat je een bepaalde manier van denken moet aanleren van evolueren en verbeteren. En hoewel de comfortzone nog zo veilig mag lijken, groei creëer je toch echt alleen door hierbuiten te komen. In eerste instantie kan het even oncomfortabel aanvoelen, maar groei kan ook erg opwindend zijn.

Met de bovenstaande tips ben je een flink stuk in de goede richting om een positieve mindset te krijgen en positief te denken. Profiteer van je eigen onontdekte vermogens en verander je leven drastisch. Jij bent de kapitein aan het roer van je leven. En bij alles wat je ‘overkomt’, zorg dat jij degene bent die met de oplossing komt. Hoe vaker je succes boekt, hoe sterker het gevoel zal worden en hoe succesvoller je wordt.

Alle succesvolle en gelukkige mensen zijn ergens begonnen. Als zij het kunnen, kan jij het ook! Vanaf nu bepaal jij of je wel of niet profiteert van levensveranderende voordelen en de kracht van positief denken!

Wij maken gebruik van cookies