SAM technologie: meditatie, hersengolven en spirituele ervaringen

SAM Technologie Monroe Institute

In 2008 begon Het Monroe Institute in de Verenigde Staten met een onderzoeksmethode om de bewustzijnsveranderende effecten van hun Hemi-Sync® programma in kaart te brengen. Het Hemi-Sync® programma is een methodiek waarbij binaural beats en rustgevende muziek de hersenactiviteit beïnvloeden, waardoor je in een meditatieve staat kunt komen. De Spatial Angle Modulation Technology ™ (de SAM technologie) is echter een geheel nieuwe techniek die een diepe meditatieve staat kan veroorzaken en andere staten van bewustzijn.

Wat is SAM technologie?

In plaats van binaural beats, waarbij verschillende tonen in beide oren de hersenactiviteit beïnvloeden, wordt bij Spatial Angle Modulation™(SAM) een enkele frequentietoon digitaal bewegingsgemoduleerd. Door het gebruik van een stereohoofdtelefoons of luidsprekers, beweegt de ruimtelijke hoek van de schijnbare geluidsbron sneller dan de hersenen kunnen verwerken als bij een Dopplerverschuivingsafwijking.

In reactie op deze toon produceren de hersenen een modulatie of verandering in de toon, waardoor een tremolo-effect optreedt, dat lijkt op binaural beats. Dit tremolo-effect in combinatie met de grootte en oriëntatie van de geproduceerde bewegingsboog, geeft SAM technologie het vermogen om regionale hersenactiviteit en veranderingen in bewustzijnstoestanden te beïnvloeden.

De SAM technologie is niet ontwikkeld om de bestaande Hemi-Sync®-producten en -programma’s te vervangen, maar is juist een welkome aanvulling op de bestaande productlijnen van Monroe Institute.

In de praktijk kunnen meerdere signalen (SAM-bogen op verschillende frequenties en locaties) tegelijkertijd worden afgespeeld. Naast het regelen van de nominale frequentie van de geluidsbron en de frequentie waarmee het boogeffect wordt geproduceerd, zijn er verschillende andere parameters die kunnen worden aangepast om de ruimtelijke aspecten van het signaal en de meetbare effecten op neurale activiteit en bewustzijn te beïnvloeden.

Bewustzijnsverruiming

De SAM audiotechnologie biedt een manier om verschillende bewustzijnstoestanden te bereiken, variërend van diepe ontspanning tot het beleven van buitengewone, bijna paranormale perceptuele vermogens en andere “buitengewone” bewustzijnstoestanden. Wanneer SAM wordt gecombineerd met sensorische invloeden of beperkingen – zoals het zitten in een verduisterde, geluidsgeïsoleerde kamer – heeft deze techniek het vermogen om een basis bewustzijnsstaat te destabiliseren en deze te modificeren in diverse bewustzijnstoestanden.

Uiteindelijk vormt zich een nieuwe gestabiliseerde structuur (gewenste veranderde bewustzijnsstaat) en wordt deze ondersteund door de SAM technologie, waardoor de persoon in kwestie toegang krijgt tot een een gewenste bewustzijnstoestand en vanuit die toestand ervaringen kan opdoen. Ter illustratie: je kan in een diepmeditatieve toestand geraken, waarbij tijd, ruimte en realiteit anders worden waargenomen.

De SAM quantum mind-technologie is het objectieve bewijs dat bewustzijnstoestanden op afroep kunnen worden geinduceerd. Bovendien voert Monroe Institute onderzoek uit naar gammasynchronisatie (gamma hersengolven) als een elektrofysiologische correlatie van het bewustzijn zelf.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies