Tony Robbins deelt 4 NLP-geheimen die je dagelijks zult toepassen

Tony Robbins NLP geheimen

Tony Robbins, of Anthony Robbins, is toch wel degene die NLP bekend heeft gemaakt bij het grote publiek en hiermee het meest succesvol is geworden. Zijn seminars over de hele wereld zijn vrijwel altijd uitverkocht, ondanks de vrij stevige prijzen.

Hoewel sommige mensen hem afwijzen als NLP-goeroe en hem meer bestempelen als een showbizzman, kunnen we natuurlijk ontzettend veel van hem leren. Het is het ‘jasje’ waarin hij zijn seminars giet, de inhoud is hetgeen waar het om gaat, toch?

Tony Robbins deelt zijn NLP-geheimen

Onderstaand deel in een aantal NLP-geheimen die Tony Robbins feilloos beheerst, waardoor hij zo succesvol is. Wanneer je jezelf deze vaardigheden goed eigen weet te maken, ben je wellicht tot hetzelfde in staat als hij.

1. Modelleren

Anthony Robbins heeft bereikt wat hij heeft bereikt, omdat hij deze kerndiscipline van neurolinguïstisch programmeren uitstekend heeft begrepen en deze voortdurend beoefent: modelleren.

Reeds tijdens zijn opleiding bij John Grinder – een van de grondleggers van NLP – gaf Robbins bij zijn leermeester al aan dat hij zich wilde toeleggen op modelleren. Toen hij Grinder vroeg hoe hij zijn motivatie kon bewijzen, suggereerde John Grinder vuurlopen. Tja, iedereen die Anthony Robbins kent, weet hoe de rest van het verhaal verloopt.

Anthony Robbins begrijpt tot in de finesses hoe je modelleren moet toepassen. Hij weet precies hoe je de identiteit – jouw model – van iemand anders kunt aannemen en gebruik kunt maken van de vaardigheden van iemand anders.

2. Betrek altijd de fysiologie

Er is geen andere NLP’er die zo zeer de nadruk legt op de fysiologie als Anthony Robbins. Deze vaardigheid heeft hij goed overgenomen van zijn leermeester John Grinder, die hierin ook supergoed was.

De fysiologie van succes moet je voelen. En dat is ook de reden waarom Robbins tijdens zijn seminars zijn deelnemers zich fysiek zo laat inspannen. Wanneer je uitgesproken doel niet congruent is met je fysiologie, dan zal je niet in staat zijn je overtuigingen te veranderen en je doel te bereiken.

Tony Robbins begrijpt hoe ontzettend belangrijk de verbinding tussen geest en lichaam is en dat hierin een congruentie moet zijn om je doel te kunnen bereiken.

3. Doen wat werkt

Een van de lijfspreuken van Tony Robbins is om te doen wat werkt. De veranderingstechnieken die hij in zijn seminars toepast, zijn voor de beginnende NLP’er wellicht nog wat hoog gegrepen, maar voor de gevorderde NLP’er zijn ze over het algemeen goed te doorgronden.

De belangrijkste eigenschap die Robbins tijdens zijn interventies laat zien, is zijn absolute toewijding om het beoogde resultaat te bereiken. Het is prachtig om te zien hoe hij mensen toegang verschaft tot hun innerlijke hulpbronnen. Daarin is hij echt een meester.

4. Leer van Tony Robbins, maar vergeet vooral John Grinder niet

Hoewel Anthony Robbins natuurlijk het meest succesvol is geworden als NLP’er, is het zeker belangrijk om zijn leermeesters John Grinder en Richard Bandler te bestuderen. Robbins behoorde tot de vroege studenten in neurolinguïstisch programmeren en had het voordeel om de NLP-technieken uit eerste hand te leren.

De taalpatronen, de fysiologie en de andere basistechnieken heeft Anthony Robbins feilloos overgenomen. Hoewel Richard Bandler gezien wordt als de meest succesvolle van de twee grondleggers, is John Grinder absoluut niet minder inspirerend.

Richard Bandler was degene die zich meer toelegde op de taalpatronen en veranderingstechnieken, Grinder’s kracht lag vooral in observatie en het modelleren daarvan. Door de boeken van Bandler en Grinder te lezen en hun seminars te bekijken, kun je veel leren van hoe zij hun deelnemers opleidden.

Anthony Robbins modelleren

Als je nog niet heel erg vertrouwd bent met NLP, wees dan vooral voorzichtig met het vellen van oordelen, zeker over Anthony Robbins. Realiseer je dat de opzet heel erg Amerikaans is en wellicht zelfs een beetje over de top voor ons nuchtere Nederlanders.

Zeker als je hem gaat bestuderen om te modelleren adviseer ik je om vooral goed te kijken naar zijn fysiologie en eerst in mindere mate te luisteren naar wat hij zegt. Kijk naar hoe hij werkt. Let op zijn bewegingen. Let op zijn houding. Voel zijn intens hij bezig is met zijn deelnemers. Luister naar de tonaliteit in zijn stem. Het is belangrijk om alle zintuiglijke waarneming in je observatie op te nemen.

Anthony Robbins is een genie in het teweegbrengen van gedragsverandering. Zeker naarmate je meer video’s van hem hebt bekeken, is het leuk als je patronen gaat zien. Het zijn die patronen die je jezelf eigen kunt maken en zelf kunt toepassen in je werk of privéleven.

Beste boeken van Anthony Robbins

Tony Robbins heeft goede boeken geschreven. Stuk voor stuk laten ze je trillen van energie. Het moge duidelijk zijn dat hij net zo goed schrijft als dat hij praat! Zelf heb ik de onderstaande boeken van hem gelezen en die kan ik je van harte aanbevelen!

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies