Trillingsfrequentie: invloed op je energie vanuit kwantumperspectief

Trillingsfrequentie energie kwantumfysica

Trillingsfrequentie in de kwantumfysica betekent dat alles energie is. We zijn levendige wezens die vibreren op bepaalde frequenties. Elke vibratie is gelijk aan een gevoel en er zijn twee soorten energie te onderscheiden, positief en negatief. Elk gevoel zorgt ervoor dat je een vibratie uitzendt die positief of negatief kan zijn.

Over trillingsfrequenties

Om een gezonde wisselwerking met de energie in onze omgeving aan te kunnen gaan en het goede, positieve te kunnen aantrekken, is het van belang onze frequentie af te stemmen. Je kent dat wel dat als je een nieuw iemand ontmoet, dat je eerst even met die persoon moet afstemmen. Je zoekt een ‘gemeenschappelijke noemer’ waarover je kunt praten en het ijs is gebroken, ofwel je zit op ‘eenzelfde trillingsfrequentie’.

Negatieve energie heeft een lage trillingsfrequentie, positieve een hoge. Dit is vaak het punt waarop jouw energie kan botsen met die van een ander. Kun je het jezelf herinneren? Dat je een kamer binnen kwam vol negativiteit en dat je dat kon voelen?

Het hart als transmitter van frequenties

Wetenschappers van het HeartMath Institute in de Verenigde Staten hebben ontdekt dat ons hart niet alleen een pomp is die bloed rond pompt, maar dat het hart over een eigen netwerk van neuronen beschikt, dat kan worden vergeleken met onze hersenen. Dit betekent dus dat ons hart een eigen brein heeft, het hartbrein. Daarnaast hebben de wetenschappers met zeer nauwkeurige apparatuur kunnen meten dat ons hart fungeert als een neurotransmitter en zeer subtiele elektromagnetische straling uitzendt en ontvangt.

Deze elektromagnetische straling varieert qua frequentie en dat is wat we dus voelen als er iemand in je omgeving boos of gefrustreerd is; dan is die frequentie verschillend van onze eigen frequentie, waardoor we – zoals we ook wel zeggen – niet op dezelfde frequentie zitten. Over het algemeen zijn negatieve gevoelens van stress, frustratie, boosheid, wrok en angst lager in frequentie dan positieve emoties, zoals dankbaarheid, liefde en solidariteit.

Het zijn deze emoties met een hogere frequentie die ons in een staat van hartcoherentie brengen. Hartcoherentie is een psychofysiologische toestand die wordt gekenmerkt door optimale orde en harmonie in zowel onze psychologische (mentale en emotionele) als fysiologische (lichamelijke) lichaamsprocessen. In een staat van coherentie werken het hart, onze longen en onze hersenen perfect samen.

Hartritmevariabliteit

Van oudsher namen wetenschappers aan dat ons hart als een soort van metronoom werkte: dat het hart altijd een regelmatig, strikt ritme aanhield en alleen onder invloed van inspanning of stress sneller ging slaan. Ze tot het inzicht gekomen dat juist deze natuurlijke variatie, ook al gaat het slechts om milliseconden, uiterst waardevolle inzichten, en vooral voordelen kan opleveren voor onze gezondheid, zowel emotioneel als fysiek. Deze natuurlijk voorkomende hartslag-tot-hartslagvariatie wordt hartslag variabiliteit (HRV) genoemd.

De HRV is niet alleen een belangrijke indicator om de gezondheid en fitheid vast te kunnen stellen, maar is ook een goede marker voor onze gedragsflexibiliteit en het vermogen om effectief met stress om te gaan. Lees meer over hartritmevariabiliteit.

Zeker wanneer je hart dus lagere frequenties uitzend door stress en andere negatieve emoties, dan is het van absolute meerwaarde om hartcoherentie te trainen, dat hand in hand gaat met grotere hartritmevariabiliteit. De apparatuur die HeartMath daarvoor ontwikkeld heeft vind je onderstaand.

Naast het trainen van hartcoherentie en de HRV, zijn er meerdere invloeden die je trillingsfrequentie kunnen beïnvloeden. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Factoren die je trillingsfrequentie kunnen beïnvloeden

Gedachten

Elke gedachte zendt een frequentie uit, direct het universum in. Deze frequentie wordt door ons holografische universum gereflecteerd en komt terug naar de oorsprong. Dus als je negatieve gedachten hebt, zoals ontmoediging, verdriet, woede of angst, dan wordt dit gereflecteerd door het universum en komt dit naar je terug. Om die reden is het zo belangrijk dat je zorgt voor positieve gedachten en leert hoe je je geest sterker kan maken dan je emoties.

En dat wil niet zeggen dat jezelf nooit verdrietig of vervelend mag voelen, maar wees jezelf ervan bewust dat jij met je bewuste geest aan het stuur zit en dat je je niet laat besturen door je emoties.

Je gezelschap

De mensen waarmee je jezelf omringt hebben direct invloed op je trillingsfrequentie. Als je jezelf omringt met gelukkige, positieve en vastberaden mensen, neem je deze vibratie over. Mensen die klagen, roddelen en zwaar op de hand zijn, kun je beter vermijden. Ze verlagen je frequentie en dat heeft voor jou als consequentie dat het universum jou dezelfde lage frequenties terugstuurt.

Het gezegde leert ons niet voor niets “je lijkt het meest op de 5 mensen waarmee je het vaakst omgaat.” Zorg dus dat je je met positieve mensen omringt!

Muziek

Muziek is een erg krachtig medium. Wanneer je alleen naar muziek luistert over haat, dood, verraad, verdriet en dergelijke onderwerpen, is dat van directe invloed op hoe je jezelf voelt. Het is niet voor niets dat agressieve muziek mensen zo’n kort lontje oplevert!

Wanneer je jezelf hiervan bewust bent, kun je de muziek kiezen die je op een bepaald moment nodig hebt. Voel je jezelf gestrest? Luister dan naar rustgevende muziek, bijvoorbeeld met binaural beats. Voel je jezelf zwaarmoedig? Kies dan voor vrolijke opzwepende muziek.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je toch al positieve stemming te ondersteunen met mooie, vrolijke tonen. En onthoud: je trekt precies aan wat je voelt in je leven.

Waar je naar kijkt

Kijk je veel tv? Dan is het goed om jezelf bewust te zijn van waar je naar kijkt. Programma’s over dood, verraad, seks en ellende draaien alleen maar om de kijkcijfers en leveren je niks op. Je lichaam kent geen verschil tussen ingebeelde emoties en de realiteit dus gaat stresshormonen aanmaken die je trillingsfrequentie verlagen. Kijk liever naar video’s of films die je een goed gevoel geven, waardoor je hogere frequentie niet daalt.

Sfeer

Of je nu thuis of op het werk bent, als je veel tijd doorbrengt in een rommelige en vieze omgeving, is dit ook van invloed op je trillingsfrequentie. Zorg dat je zorgvuldig omgaat met de zaken waarmee je jezelf omringt, organiseer en maak je omgeving schoon. Laat het universum zien dat je goed voor jezelf zorgt en dat je er klaar voor bent om nog veel meer te ontvangen.

Het gesproken woord

Alles waar je over praat is van invloed op je trillingsfrequentie. Om je frequentie hoog te houden, is het essentieel om de gewoonte van klagen en negatieve woorden te vermijden. Let maar eens op jezelf als je achter het stuur zit. Iemand die jou afsnijdt kun je direct veroordelen, maar beter is om diegene meteen te vergeven. Neem je verantwoordelijkheid en kies voor positiviteit in je leven.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is wellicht een van de meest positieve gevoelens die je kan ervaren en heeft een positieve invloed op je trillingsfrequentie. Door een dankbaar gevoel in je dagelijkse leven te integreren, zal je al snel de vruchten plukken. Niet alleen brengt het rust in je systeem, het heeft bovendien een positieve invloed op je algehele gezondheid.

Begin te bedanken voor alles, voor de goede dingen en leer de wat minder positieve dingen te waarderen om de les die ze je willen leren. Bedank voor alle ervaringen die je hebt opgedaan in je leven. Er is altijd wel iets te bedenken om dankbaar voor te zijn.

Wij maken gebruik van cookies