Visualisatietechnieken en kwantumrealiteit volgens dr. Joe Dispenza

visualisatietechnieken kwantumrealiteit

We weten allemaal wel dat visualisatietechnieken kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Door een mood board of een Mind Movie te maken, kun je je doelen visueel maken. Hiermee kun je positieve emoties opwekken. Door deze positieve emoties te verbinden met het door jou gestelde doel, kun je je eigen kwantumrealiteit creëren en jouw gewenste toekomst naar je toe trekken. In feite werkt de Wet van de aantrekkingskracht op deze manier.

Of het nu gaan om de genezing van een ziekte, overvloed creëren in je leven of het behalen van een diploma, visualisatie is een bijzonder krachtige manier om je doelen te bereiken. De herkenning van dit principe is van vitaal belang als hierin wilt slagen.

Als je weet wat je moet visualiseren, kun je ook snel uit een vervelende situatie komen. Er is voldoende wetenschappelijk bewijs om te kunnen beweren dat meditatie en bepaalde visualisatietechnieken de manier kunnen beïnvloeden waarop je hersenen functioneren en de kwantumrealiteit waarnemen, waar we allemaal deel van uitmaken.

Weet jij wel hoe je smart-tv werkt, maar niet hoe je hersenen werken? Precies, om die reden is het belangrijk dat we weet hoe je je hersenen, je emoties en de kwantumrealiteit op elkaar kunt afstemmen.

Visualisatie, de kwantumrealiteit volgens dr. Joe Dispenza

Dr. Joe Dispenza is natuurlijk de allergrootste kennisbron op aarde als het aankomt op doelen realiseren. Met zijn team van wetenschappers onderzocht hij het verband tussen emoties, visualisatietechnieken, inlevingstechnieken en kwantumfysica. De resultaten van zijn onderzoek zijn als volgt samen te vatten: de realisatie van elk doel begint met een beeld, een enkel toekomstbeeld. Door jezelf hierin in te leven, door jezelf te conditioneren met de gedachten en emoties alsof je dit doel al hebt bereikt, dus met de daarmee gepaard gaande positieve emoties, gaat het kwantumuniversum voor je aan de slag om je te helpen dit doel te realiseren.

De taal van ons universum is emoties. Sta je negatief in het leven, bang om te falen of denk je dat je het toch niet gaat fixen? Dan zal het universum je met gelijke munt terugbetalen. Dispenza vertelt in al zijn workshops dat een gevoel van dankbaarheid de meest waardevolle emotie is om te communiceren met het kwantumuniversum. Door je doelen te visualiseren, de dankbaarheid reeds te ervaren voor het later behaalde doel en overtuigd te zijn van het feit dat je dat ook gaat doen, zal de Wet van Aantrekkingskracht – in feite het oneindige energetische veld van het universum – gehoor geven aan jouw wensen.

Met betrekking tot visualisatie is vooral het stukje ‘mental rehearsal‘ van groot belang. Door je visualisaties een aantal keer per dag te beleven en hiermee je emoties te conditioneren, leg je in je brein de neurologische hardware aan die nodig is om je doelen te bereiken.

De hersenen: jouw persoonlijke kwantumcomputer

Onze hersenen zijn een kwantumcomputer die met vrijwel niets te vergelijken valt. Ons brein is opgedeeld in twee helften, de hemisferen. Onze rechter hersenhelft kan aanzienlijk meer verwerken dan onze linkerhelft (ongeveer 1 miljard informatie-eenheden per seconde, tegenover 16 informatie-eenheden per seconde voor de linkerhelft).

De rechter hemisfeer is ook verantwoordelijk voor het kanaliseren van je creativiteit, waaronder je visueel of inbeeldingsvermogen. Ook alle signalen vanuit je onderbewuste komen binnen via de rechter hersenhelft en worden daar verwerkt tot actie, je gedrag.

Dit betekent dat in je rechter hersenhelft ook de perceptuele filters zitten, die bepalen hoe je ergens over denkt, wat je liever wel of niet wilt weten en waarom je bijvoorbeeld liever niet in het donker wilt rijden.

Emoties en de kwantumrealiteit

Binnen de kwantumrealiteit zijn er oneindig veel opties, in tegenstelling tot de Newtoniaanse gedachtegang van oorzaak gevolg (als dit-dan dat). Omarm de kracht van je rechterhersenhelft om elke visualisatietechniek effectief te maken.

De beste manier om dit te doen is door contact te maken met je onderbewuste. De reden hiervoor is dat je onderbewuste je gevoelens niet beperkt door rationele filters, bijvoorbeeld metaprogramma’s.

Wanneer we met volle aandacht visualiseren, zijn we geneigd te denken “Och, nee, dat is toch niet haalbaar”, of “Dat is veel te duur voor mij”. Het onderbewuste geeft juist ruimte aan mogelijkheden, zonder deze direct uit te sluiten met de ratio.

Wanneer je jezelf toestaat om het universum te vertrouwen, zal je de magie van de kwantumrealiteit ervaren en ga je beseffen hoe krachtig visualisatietechnieken kunnen werken.

Je vermogen tot visualisatie vormt de basis voor elk doel in je leven, of het nu is op het vlak van rijkdom, relaties of simpelweg gelukkig zijn. Eén ding is zeker, je zult nooit het voordeel van visualisatietechnieken kennen, tenzij je jezelf ontspant en contact maakt met je onderbewuste. Dat is de meest effectieve manier om de kwantumrealiteit voor je te laten werken.

Visualisatietechnieken en NLP

Van oudsher hebben visualisatietechnieken zich sterk ontwikkeld en verbeterd, mede door nieuwe wetenschappelijke inzichten. Vroeger moest je je ogen sluiten en iets voor je zien. Je moest het jezelf voorstellen. Tegenwoordig is het allemaal meer 4D, met de juiste technieken kun je een toekomstige voorstelling alvast beleven, waarbij je al je zintuiglijke waarnemingen erbij betrekt. NLP-technieken kunnen hierbij de ervaring sterk intensiveren en de uitkomst dus krachtiger maken.

Visualisatietechnieken met videoscherm

Een van de eenvoudigste manieren om te beginnen met visualiseren, is om jezelf een filmscherm voor te stellen, recht voor je. Sluit je ogen en visualiseer jezelf op het scherm in je gewenste situatie, compleet met context.

Terwijl je deze setting voor je ziet, kun je gaan experimenteren met submodaliteiten. Deze subtiele eigenschappen van je waarneming kunnen de ervaring namelijk bijzonder krachtig intensiveren. Laat de beelden waarnaar je kijkt maar eens scherper en helderder worden. Zet het volume wat harder en voel hoe je jezelf zult voelen in de toekomstige situatie op het scherm.

Het leuke van deze visualisatietechniek is dat je geest geen onderscheid kan maken tussen je visualisatie en de realiteit. Door dit soort visualisatietechnieken regelmatig te herhalen, gaat je brein nieuwe connecties aanmaken die je voorbereiden op je toekomst. De kwantumrealiteit helpt je daarbij door de toekomstige situatie dichterbij je te brengen.

Visualisatietechnieken en meditatie

Visualisatie- en meditatietechnieken gaan hand in hand bij het bespelen van de kwantumrealiteit. Meditatie helpt niet alleen om contact te maken met het onderbewuste, maar ook met het contact maken met ‘hogere energievelden’.

In een toestand van geestelijke ontspanning ontspant ook je fysieke lichaam. Wanneer je de visualisatietechnieken correct uitvoert en je jezelf helemaal inleeft in de situatie, krijg je een gevoel van loslaten, alsof je een zwaar gewicht hebt losgelaten.

Je handen kunnen wat zweterig worden en je kunt een gevoel van warmte door je lichaam voelen stromen. Sommige mensen melden dat hun hoofdhuid tintelt, een teken dat een golf van endorfine – een lichaamseigen opiaat – het lichaam ontspant en een gelukzalig gevoel geeft.

Dergelijke lichaamsreacties zijn het bewijs dat visualisatietechnieken een bijzonder grote bijdrage kunnen leveren aan het geluksgevoel en de toekomstige realiteit ‘naar voren’ kunnen halen. Je voelt immers al hoe het is om in je toekomstige (gewenste) situatie te zijn.

Dr. Joe Dispenza over Mind Movies

Een visulisatietool die dr. Joe Dispenza aanbeveelt is Mind Movies, die voor een groot deel gebaseerd op de filosofie van de Law of Attraction en de wetenschappelijke inzichten die hij zelf  heeft opgedaan. Hij geeft in deze video uitleg over de werking van Mind Movies. In het kort komt het erop neer dat je de beelden en de muziek uit je Mind Movie incorporeerd in je systeem, ofwel door je zelfgemaakte video’s keer op keer te bekijken en jezelf in te leven in je toekomstige, gewenste situatie, zet je de wet van aantrekking voor je aan het werk.

Tegelijkertijd leg je in de hersenen de neurologische connecties aan van je gewenste situatie. Aangezien ons lichaam geen onderscheid kan maken tussen ingebeeld of daadwerkelijk succes, zijn we in staat om gewenste toestand alvast te beleven. Joe Dispenza noemt dit “mental rehearsal”, ofwel mentale repetitie, waarbij we keer op keer hetzelfde proces mentaal doorlopen. Met het idee van “neurons that fire together, wire together”, leggen we in onze hersenen de neurologische hardware aan voor succes.

Dr. Joe Dispenza:“Als je eenmaal een muzieknummer hebt gekozen en je hebt de beelden van je Mind Movie, wat er begint te gebeuren, is dat je brein verschillende delen van het liedje begint te associëren met verschillende afbeeldingen in je Mind Movie en ook met met verschillende affirmaties en na verloop van tijd begin je neurologisch in kaart te brengen hoe je toekomst eruit zal zien en hoe het zal aanvoelen. Als je dit proces vaak genoeg doorloopt, worden de gevoelens die hiermee gepaard gaan een onderbewust programma. Met andere woorden, je verandert je lichaam op onderbewust niveau om klaar te zijn voor een toekomst. Als je dat vaak genoeg doet, dan zullen de synchroniciteiten, de wonderen, de toevalligheden, de kansen in je leven opduiken.

Er is niet veel voor nodig, maar wanneer je het Mind Movie-proces start om het te bouwen, zul je merken dat je verliefd zult worden op je toekomst.”

Bestel het Mindmovies software pakket

Wat dr. Joe Dispenza dus in feite beschrijft, is samen te vatten in de volgende stappen:

  1. Je legt neurologische connecties aan door middel van associatie.
  2. Deze connecties worden sterker door voortdurende herhaling (mentale repetitie).
  3. Hiermee creeer je een neurologisch programma op onderbewust niveau (ankeren).
  4. De daarmee gepaard gaande emoties geven je een voorproefje op je toekomstige situatie.
  5. Je lichaam kent geen verschil tussen een ingebeelde of een werkelijk ervaren emotie.
  6. Vervolgens krijg je te maken met synchroniciteiten, schijnbare toevalligheden en kansen.
  7. Deze synchroniciteiten komen steeds vaker voor totdat ze werkelijkheid worden.

Conclusie

Visualisatietechnieken kunnen u een snelle en effectieve oplossing bieden., niet alleen voor het bereiken van je doelen, maar ook voor het overwinnen van uitdagingen in je leven, zoals depressie, trauma of andere vervelende situaties, die je het liefst zo snel mogelijk achter je wilt laten.

Voor sommige mensen is het leren van visualisatietechnieken in eerste instantie onwennig, maar met enige oefening zijn de meesten al snel enthousiast en in staat zich steeds beter in te leven in de gewenste situatie.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies