Ware liefde: 7 manieren waarop een man zijn liefde aan je betuigt

Is hij je ware liefde

Ware liefde is een van de mooiste gevoelens die je als mens kan hebben. Het heerlijke verliefde gevoel kan je over wolkjes laat lopen. Toch is het in sommige relaties wel belangrijk jezelf bewust te zijn van de vraag of deze liefde wel geheel wederzijds is. Veel mensen storten zich vol overgave in een relatie, terwijl de partner wellicht andere plannen heeft.

Dit kan nog weleens verwarring opleveren en net zoals in de beste relaties kan er sprake zijn van ups en downs. Als twee mensen gaan daten, gaat alles goed. Ze lijken het over elk onderwerp eens te zijn. Maar na verloop van tijd realiseren ze zich dat ze verschillende meningen, gebreken en andere problemen hebben. Of je in dergelijke situaties met je echte ware liefde te maken hebt of niet, daar zal je snel genoeg achter komen.

Ware liefde is niet perfect, het gaat er vooral om dat je open communiceert. Het gaat ook over de slechte momenten en hoe je met je partner hiermee omgaat. Als je niet zeker weet of jij en je partner op een lijn zitten, dan is de onderstaande checklist goed om even door te nemen, want hierin staan de belangrijkste manieren waarop mannen hun liefde voor je uiten als ze echt verliefd op je zijn.

Ware liefde: 7 manieren waarop een man zijn liefde aan je betuigt

  1. Wanneer jullie samen zijn hoef je niet te doen alsof je iemand anders bent. Je kan gewoon lekker jezelf zijn, zonder dat hij je commentaar geeft. Als je partner je accepteert zoals je bent, dan is de kans aanzienlijk dat je met je ware liefde te maken hebt.
  2. Je hoeft niet bang te zijn om hem je mening te geven. Jij hebt jouw mening, hij de zijne. Het feit dat je het niet met elkaar eens bent, hoeft niet te betekenen dat je niet bij elkaar past. Het is het wederzijdse begrip en de wederzijds acceptatie dat belangrijk is. Net zoals hij je accepteert in je pyjama en zonder make-up, zo zal hij ook je mening accepteren.
  3. Hij begrijpt je. Een emotionele verbinding met elkaar is een teken dat jullie elkaar hebben gevonden als soulmate. Je partner laat je merken dat hij je door en door kent. Hij weet wat je gelukkig maakt, wat je irriteert en waarvan je verdrietig raakt. Ik veel bevallen maak je elkaars zinnen af en heb je aan een blik of half woord genoeg.
  4. Hij is oprecht in je geïnteresseerd. Hij vraagt hoe je dag was als je thuiskomt uit je werk, hoe je tegen bepaalde dingen aankijkt en wil altijd meer van je weten als je ergens je mening over geeft. Oprechte belangstelling is één van de belangrijkste tekenen dat je partner oprecht nieuwsgierig is naar hoe je in het leven staat en echt om je geeft. Als hij je veel vragen stelt, zie dat dan niet als een kruisverhoor, hij houdt van je en wil dichter bij je komen te staan.
  5. Hij mist je. Zeker wanneer je net een stelletje bent, willen jullie natuurlijk het liefst elke minuut van de dag samen zijn. Wanneer jullie voor een korte periode even uit elkaar zijn, zal hij aangeven dat hij je mist. Hiermee geeft hij aan dat hij geniet van je gezelschap.
  6. Hij betrekt jou in zijn leven. De mensen waarmee we onszelf omgeven zijn in de regel ook de mensen die het meest van invloed zijn op ons gedrag. Een man die echt verliefd op je is, zal zijn ware liefde met grote trots aan mensen in zijn omgeving voorstellen. Hij stelt je vol vertrouwen voor stelt je voor aan zijn familie en vrienden neemt je met een gerust hart mee naar een bedrijfsborrel.
  7. Hij weet wat je gelukkig maakt. Wanneer je verliefd bent, wil je dat je wederhelft zich comfortabel en gewaardeerd voelt. Wanneer je jezelf verdrietig of down voelt, zal hij er alles aan doen om je weer vrolijk te maken. Hij stelt voor om een filmpje te pikken, koopt een vrolijke bos bloemen voor je of neemt je mee uit voor een heerlijke natuurwandeling. Kortom, hij stelt, onvermoeibaar, alles voor je in werk om weer een glimlach op je gezicht te toveren.
  8. Hij offert tijd voor je op om je een fijn gevoel te geven. Niets is zo kostbaar in het leven als tijd. Toch laat hij aan je zien dat hij moeite voor je doet en tijd aan je besteedt. Wil jij een film kijken waar hij niks aan vindt? Dan kruipt hij toch lekker onder dezelfde deken bij je op de bank om samen de film te kijken. Of hij in slaap valt is een tweede, maar hij laat in ieder geval zien dat hij moeite voor je doet.
  9. Je kunt op hem rekenen. Het is natuurlijk makkelijk om aan de zijde van iemand anders te staan als alles van een leien dakje gaat. Wat er echter echt toe doet, is dat hij je ook terzijde staat als je het zelf moeilijk heeft. Hij houdt rekening met je maandelijkse periode, steunt je met extra knuffels en liefde als je dat nodig hebt en maakt je blij met kleine verrassingen.
  10. Hij knuffelt je vaak zonder dat het meteen op seks hoeft uit te uitdraaien. Seks is nou eenmaal lekker en het hoort bij een relatie, gewoonlijk net even wat meer dan voor de meeste mannen dan voor vrouwen. Als hij je uitsluitend knuffelt om daar seks voor terug te krijgen, is dat een teken dat het om voorwaardelijkheid draait, als dit, dan dat… Knuffelt hij je echter ook onvoorwaardelijk, dan kun je er vanuit gaan dat hij echt van je houdt, ook als je een keer geen zin hebt in seks.

Of je vriend de ware liefde is, kan je met redelijk grote zekerheid zeggen aan de hand van de bovenstaande eigenschappen. Hoewel sommige partners heel subtiel deze maatstaven volgen om zich voor te doen of ze je ware liefde zijn. Kijk en observeer. Hoe oprecht is hij? Kan hij zichzelf zijn of voert hij een toneelstukje op?

Wat is liefde voor een man?

Een man uit zijn gevoelens voor zijn partner in de regel anders dan een vrouw. Mannen zijn over het algemeen iets meer fysiek; ze slaan een arm om je heen als je je verdrietig voelt, kopen cadeautjes en willen vrijen om je op te beuren. Wanneer een man zijn liefde voor jou uit, dan kan dat ook in de vorm van seks zijn. Natuurlijk moet je daarbij wel een onderscheid maken tussen op lust gebaseerde seks en op liefde gebaseerde seks. Het verschil is eenvoudig te ontdekken: wanneer een man de tijd voor je neemt, jou in de gelegenheid stelt om te genieten van het voorspel, de seks en niet alleen maar uit is op zijn eigen orgasme, dan kun je met redelijk grote zekerheid zeggen dat hij zijn liefde aan je betuigt.

Mannen uiten hun liefde allemaal op hun eigen manier. Leer je partner kennen en praat erover. Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. We weten allemaal dat mannen en vrouwen totaal anders redeneren, denken en voelen. Er is geen goed of fout, het gaat erom dat je elkaar begrijpt, open met elkaar praat en leert van elkaar.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies