Ware liefde: 7 manieren waarop een man zijn liefde aan je betuigt

Is hij je ware liefde

Ware liefde is een van de mooiste gevoelens die je als mens kan hebben. Het heerlijke verliefde gevoel kan je over wolkjes laat lopen. Toch is het in sommige relaties wel belangrijk jezelf bewust te zijn van de vraag of deze liefde wel geheel wederzijds is. Veel mensen storten zich vol overgave in een relatie, terwijl de partner wellicht andere plannen heeft.

Dit kan nog weleens verwarring opleveren en net zoals in de beste relaties kan er sprake zijn van ups en downs. Als twee mensen gaan daten, gaat alles goed. Ze lijken het over elk onderwerp eens te zijn. Maar na verloop van tijd realiseren ze zich dat ze verschillende meningen, gebreken en andere problemen hebben. Of je in dergelijke situaties met je echte ware liefde te maken hebt of niet, daar zal je snel genoeg achter komen.

Ware liefde is niet perfect, het gaat er vooral om dat je open communiceert. Het gaat ook over de slechte momenten en hoe je met je partner hiermee omgaat. Als je niet zeker weet of jij en je partner op een lijn zitten, dan is de onderstaande checklist goed om even door te nemen, want hierin staan de belangrijkste manieren waarop mannen hun liefde voor je uiten als ze echt verliefd op je zijn.

Ware liefde: 7 manieren waarop een man zijn liefde aan je betuigt

 1. Wanneer jullie samen zijn hoef je niet te doen alsof je iemand anders bent. Je kan gewoon lekker jezelf zijn, zonder dat hij je commentaar geeft. Als je partner je accepteert zoals je bent, dan is de kans aanzienlijk dat je met je ware liefde te maken hebt.
 2. Je hoeft niet bang te zijn om hem je mening te geven. Jij hebt jouw mening, hij de zijne. Het feit dat je het niet met elkaar eens bent, hoeft niet te betekenen dat je niet bij elkaar past. Het is het wederzijdse begrip en de wederzijds acceptatie dat belangrijk is. Net zoals hij je accepteert in je pyjama en zonder make-up, zo zal hij ook je mening accepteren.
 3. Hij begrijpt je. Een emotionele verbinding met elkaar is een teken dat jullie elkaar hebben gevonden als soulmate. Je partner laat je merken dat hij je door en door kent. Hij weet wat je gelukkig maakt, wat je irriteert en waarvan je verdrietig raakt. Ik veel bevallen maak je elkaars zinnen af en heb je aan een blik of half woord genoeg.
 4. Hij is oprecht in je geïnteresseerd. Hij vraagt hoe je dag was als je thuiskomt uit je werk, hoe je tegen bepaalde dingen aankijkt en wil altijd meer van je weten als je ergens je mening over geeft. Oprechte belangstelling is één van de belangrijkste tekenen dat je partner oprecht nieuwsgierig is naar hoe je in het leven staat en echt om je geeft. Als hij je veel vragen stelt, zie dat dan niet als een kruisverhoor, hij houdt van je en wil dichter bij je komen te staan.
 5. Hij mist je. Zeker wanneer je net een stelletje bent, willen jullie natuurlijk het liefst elke minuut van de dag samen zijn. Wanneer jullie voor een korte periode even uit elkaar zijn, zal hij aangeven dat hij je mist. Hiermee geeft hij aan dat hij geniet van je gezelschap.
 6. Hij betrekt jou in zijn leven. De mensen waarmee we onszelf omgeven zijn in de regel ook de mensen die het meest van invloed zijn op ons gedrag. Een man die echt verliefd op je is, zal zijn ware liefde met grote trots aan mensen in zijn omgeving voorstellen. Hij stelt je vol vertrouwen voor stelt je voor aan zijn familie en vrienden neemt je met een gerust hart mee naar een bedrijfsborrel.
 7. Hij weet wat je gelukkig maakt. Wanneer je verliefd bent, wil je dat je wederhelft zich comfortabel en gewaardeerd voelt. Wanneer je jezelf verdrietig of down voelt, zal hij er alles aan doen om je weer vrolijk te maken. Hij stelt voor om een filmpje te pikken, koopt een vrolijke bos bloemen voor je of neemt je mee uit voor een heerlijke natuurwandeling. Kortom, hij stelt, onvermoeibaar, alles voor je in werk om weer een glimlach op je gezicht te toveren.
 8. Hij offert tijd voor je op om je een fijn gevoel te geven. Niets is zo kostbaar in het leven als tijd. Toch laat hij aan je zien dat hij moeite voor je doet en tijd aan je besteedt. Wil jij een film kijken waar hij niks aan vindt? Dan kruipt hij toch lekker onder dezelfde deken bij je op de bank om samen de film te kijken. Of hij in slaap valt is een tweede, maar hij laat in ieder geval zien dat hij moeite voor je doet.
 9. Je kunt op hem rekenen. Het is natuurlijk makkelijk om aan de zijde van iemand anders te staan als alles van een leien dakje gaat. Wat er echter echt toe doet, is dat hij je ook terzijde staat als je het zelf moeilijk heeft. Hij houdt rekening met je maandelijkse periode, steunt je met extra knuffels en liefde als je dat nodig hebt en maakt je blij met kleine verrassingen.
 10. Hij knuffelt je vaak zonder dat het meteen op seks hoeft uit te uitdraaien. Seks is nou eenmaal lekker en het hoort bij een relatie, gewoonlijk net even wat meer dan voor de meeste mannen dan voor vrouwen. Als hij je uitsluitend knuffelt om daar seks voor terug te krijgen, is dat een teken dat het om voorwaardelijkheid draait, als dit, dan dat… Knuffelt hij je echter ook onvoorwaardelijk, dan kun je er vanuit gaan dat hij echt van je houdt, ook als je een keer geen zin hebt in seks.

Of je vriend de ware liefde is, kan je met redelijk grote zekerheid zeggen aan de hand van de bovenstaande eigenschappen. Hoewel sommige partners heel subtiel deze maatstaven volgen om zich voor te doen of ze je ware liefde zijn. Kijk en observeer. Hoe oprecht is hij? Kan hij zichzelf zijn of voert hij een toneelstukje op?

Wat is liefde voor een man?

Een man uit zijn gevoelens voor zijn partner in de regel anders dan een vrouw. Mannen zijn over het algemeen iets meer fysiek; ze slaan een arm om je heen als je je verdrietig voelt, kopen cadeautjes en willen vrijen om je op te beuren. Wanneer een man zijn liefde voor jou uit, dan kan dat ook in de vorm van seks zijn. Natuurlijk moet je daarbij wel een onderscheid maken tussen op lust gebaseerde seks en op liefde gebaseerde seks. Het verschil is eenvoudig te ontdekken: wanneer een man de tijd voor je neemt, jou in de gelegenheid stelt om te genieten van het voorspel, de seks en niet alleen maar uit is op zijn eigen orgasme, dan kun je met redelijk grote zekerheid zeggen dat hij zijn liefde aan je betuigt.

Hoe uiten mannen liefde?

Uiteindelijk komt het allemaal neer op hun liefdestaal. En hoewel elke man anders is, geven mannen over het algemeen de voorkeur aan fysieke genegenheid, quality time en woorden van bevestiging. Net zoals vrouwen tonen ook mannen liefde op de manier die zij het liefst ontvangen. En als je niet reageert zoals zij dat willen, vragen ze zich waarschijnlijk af of je minder voor hen voelt dan zij voor jou.

Dit is waar het helpt om verschillende perspectieven op het uiten van gevoelens en het tonen van genegenheid te kennen. Het is ook waarom communicatie in een relatie cruciaal is voor het succes ervan. Leer dus je partner kennen en praat erover. Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars. We weten allemaal dat mannen en vrouwen totaal anders redeneren, denken en voelen. Er is geen goed of fout, het gaat erom dat je elkaar begrijpt, open met elkaar praat en leert van elkaar.

Tips zoenen met mannen

Zoenen is natuurlijk een uitstekende manier om je liefde te uiten voor je partner, zowel voor manen als vrouwen. Hoe zoen je een man op de goeie manier? En wat vinden mannen fijn tijdens zoenen?

Zeker wanneer je te maken hebt met een ‘groentje’, zal je merken dat een sensatie naast het zoenen – dus bijvoorbeeld strelen – je vriendje snel opwindt. Wanneer je dus niet meteen naar honkje twee wilt, dan moet je hiermee een beetje rustigaan doen.

Wat vinden mannen fijn tijdens zoenen?

Als je wel je vriendje of partner wilt opwarmen voor een vrijpartij, dan zijn er een aantal tactieken die je kunt gebruiken. Ik kan je garanderen dat hij als een blok voor je valt als je met de volgende acties gaat experimenteren.

Kijk in de ogen van je vriendje
Kijk hem in de ogen totdat hij ook diep in jouw ogen kijkt. Zo ben je al verbonden voordat je begint te zoenen. Kijk dus zeker niet weg. Blijf hem strak aankijken, bijna met een koude blik en breng dan jouw lippen naar de zijne. Pas als jullie lippen elkaar raken kun je je ogen dichtdoen. Laat hem merken dat jij de leiding neemt en door in zijn ogen te staren bouw je die vlinders op in je borst en in de zijne!

Trek je vriendje naar je toe
Sla je armen om zijn middel en trek hem dicht tegen je aan terwijl je oogcontact houdt. Geniet even van het moment dat je elkaars lichamen tegen elkaar voelt. Maak geen haast, want soms is rustig aan doen juist de beste manier om je vriendje gek te maken. Je kunt hem ook bij de heupen naar je toe trekken of bij de hand. Hij vind het leuk als jij initiatieven neemt.

Leun voorover met je lippen getuit 
Plaag hem een beetje: leun voorover en vraag hem om een kus. Op het moment dat hij toehapt, trek je een paar seconden terug en geeft hem vervolgens een zoen. Dit plagerige gedrag maakt hem gek! Denk eraan: hij is er helemaal klaar voor om je te kussen en jij stelt zijn voldoening uit, waardoor hij je nog meer wil kussen. Laat hem niet te lang wachten, maar geef hem wel aan dat jij ‘in control’ bent.

Houd zijn gezicht in je handen
Pak je vriend bij de zijkanten van zijn gezicht en trek hem nog dichter naar je toe. Nu hoef je niet bang te zijn dat jullie neuzen stoten. Je wilt hem en je bent niet bang om het te laten zien. Mannen houden ervan als hun partner het initiatief neemt, dus wees niet bang om wat actie te ondernemen.

Kus hem opnieuw, maar met meer tong
Soms is het goed om de spanning in stapjes op te bouwen. Op die manier krijg je wat meer tijd als je bijvoorbeeld onzeker bent. Hou je mond gesloten en druk je lippen tegen de zijne, zoals bij een gewone kus. Als de passie toeneemt, kun je je mond een beetje openen en laat je je tong in zijn mond glijden en sla je je tong om die van hem. Neem je tijd en experimenteer met het kussen van zijn boven- en onderlip. Je zou je hoofd een beetje kunnen kantelen en je ogen kunnen sluiten zodat je je echt kunt concentreren op de sensatie. Probeer de bewegingen van je vriendje te leren kennen totdat jullie zoenbewegingen als een puzzel in elkaar passen, zodat het comfortabel aanvoelt.

Kus zijn oorlellen of langs zijn kaaklijn
Niet alle mannen raken hiervan opgewonden van kussen op en in het oor, maar je kunt het wel vragen of hij dat lekker vindt. Waar de meeste mannen wel gek op zijn is kussen langs de kaaklijn. Terwijl je dat doet kun je met je hand wat zachte rukjes geven aan zijn oorlelletjes. kus hem speels over zijn gezicht en stel het moment uit waarop je hem op de mond zoent. Hiermee bouw je de spanning op en dat vindt hij…spannend!

Beweeg je handen over zijn lichaam terwijl je kust
Haal je vingers door zijn haar, streel zijn arm of omhels hem. Als je zorgt dat je bovenop hem zit, kun je hem bij de polsen pakken en laten merken dat jij bepaalt wat er gebeurt. Beweeg je handen over zijn lichaam terwijl je kust. Je zou met je vingers over zijn rug kunnen bewegen, je handen op zijn heupen kunnen leggen, of over zijn dijen kunnen wrijven.

Het is net afhankelijk van wat je van plan bent. Wil je gewoon lekker met hem zoenen of is het een intro naar een vrijpartij? Zorg dat je met je acties geen valse verwachtingen creëert. Als je alleen wilt zoenen moet je hem natuurlijk niet eerst opwinden en vervolgens teleurstellen.

Als je partner een beetje onhandig is, neem dan de leiding en help hem. Plaats bijvoorbeeld zijn handen op de plek waar jij dat fijn vindt.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of een man oprecht is?

Bepalen of een man oprecht is, kan een langdurig en complex proces zijn. Hierbij moet je kijken naar verschillende factoren, zoals zijn taalgebruik, daden, lichaamstaal en consistentie in de tijd. Hier zijn enkele signalen die erop kunnen wijzen dat een man oprecht is en naar eer en geweten handelt:

 • Hij is eerlijk: Een oprechte man zal waarheidsgetrouw en transparant zijn in zijn interacties met anderen. Hij zal geen beloftes doen die hij niet kan nakomen of leugens vertellen om indruk te maken op anderen. Eerlijkheid kun je vrij eenvoudig opmaken uit de lichaamstaal. Heeft hij altijd opgetrokken wenkbrauwen en grote ogen, dan is de kans groot dat hij liegt. Ook zenuwachtige trekjes van gejaagdheid of friemelen aan de neus duiden op een stiekeme en leugenachtige aard.
 • Hij houdt zich aan zijn woord: een oprechte man komt zijn afspraken na. Hij is betrouwbaar en je kunt op hem rekenen.
 • Hij luistert en communiceert effectief: Een oprechte man is een goede luisteraar en kan zijn gedachten en gevoelens op een duidelijke en respectvolle manier overbrengen. Hij hecht waarde aan open en eerlijke communicatie en is bereid moeilijke gesprekken te voeren als dat nodig is. Ook als hij een minder populaire mening erop nahoudt, zal hij deze overbrengen, ondanks dat hij daarmee niet altijd vrienden maakt.
 • Hij is consequent: Een oprechte man komt zijn toezeggingen na. Een stiekemerd verandert daarentegen voortdurend van strategie en van mening.
 • Hij toont empathie en medeleven: Een oprechte man is in staat om zich in andermans schoenen te verplaatsen en mededogen en begrip te tonen. Hij geeft om het welzijn van anderen en is bereid te helpen wanneer hij kan. Zelfs wanneer iemand volledig andersdenkend is en er een compleet ander leven op nahoudt, is een oprechte man belangstellend en staat op zijn minst open voor de gedachtegangen van iemand anders.

Natuurlijk zijn er veel meer kenmerken die duiden op de oprechtheid van een man. Het is dan ook te kort door de bocht om op grond van de bovenstaande eigenschappen te oordelen of een man oprecht is of niet. Uiteindelijk is de beste manier om te bepalen of iemand oprecht is, zijn gedrag in de loop der tijd te observeren en te vertrouwen op je intuïtie.

Hoe toont een man zijn gevoelens?

Een man toont zijn gevoelens op verschillende manieren uit. Deze manieren kunnen echter variëren op basis van persoonlijkheid, culturele achtergrond en individuele voorkeuren. Manieren waarop een man zijn gevoelens kan uiten zijn:

Lichaamstaal: Een man kan zijn gevoelens uiten door middel van non-verbale signalen, zoals gezichtsuitdrukkingen, oogcontact en fysieke aanraking. Een man die gevoelsmatig sterk ontwikkeld is, zal vaker oogcontact zoeken, een aai langs je rug geven of genegenheid zoeken of bieden.

Verbale communicatie: Een man kan zijn gevoelens uiten met een “Ik hou van je”, “Ik steun je” of “Het spijt me”. Hij zal je met woorden laten weten hoe hij er voor je is en voor je klaarstaat als je daarom vraagt.

Daden: Een man kan zijn gevoelens uiten door zijn daden. Hij laat door zijn acties weten wat je aan hem hebt, zoals bijvoorbeeld het koken van een maaltijd, het kopen van leuke cadeautjes of het doen van huishoudelijke taken.

Creativiteit: Een man kan zijn gevoelens ook uiten door middel van creatieve daden. Hij kan een gedicht voor je schrijven, voor je zingen of een schilderij maken. Dit kan voor hem een manier zijn om zijn emoties te uiten op een manier die voor hem prettig en zinvol voelt.

Steun: Een man kan zijn gevoelens kenbaar maken door je emotionele steun te bieden. Hij kan bijvoorbeeld naar je luisteren als je iets op je hart hebt, je advies geven omtrent een situatie op je werk, of er gewoon voor je zijn als je even een moeilijke tijd doormaakt.

Alle mannen zullen hun gevoelens op een andere manier uiten. Het is voor jou belangrijk om de patronen te herkennen. Bovendien is het belangrijk om met hen te communiceren over hoe zij liefde en genegenheid het liefst uiten en ontvangen. Op die manier kunnen jullie beiden de inspanningen van de ander waarderen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies