Wet van aantrekkingskracht? Zo pas je de Law of Attraction toe

wet van aantrekkingskracht law of attraction

De wet van aantrekkingskracht – of in het Engels The Law of Attraction – is het vermogen om aan te trekken waar we ons op richten. En hoewel het voor sommigen ontastbaar, abstract en zweverig mag klinken, de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanuit de kwantumfysica duiden erop dat deze ontastbare wet zomaar eens waar kan zijn!

Ongeacht onze leeftijd, nationaliteit of religieuze overtuiging zijn we allemaal ontvankelijk voor de kracht van de natuur. De regels en natuurwetten uit het tijdperk van Newton zijn inmiddels door veel kwantumtheoretici aan de kant geschoven. Het lineaire denken is niet langer nuttig wanneer de wetten uit de kwantumfysica worden toegepast.

Wat is de wet van aantrekkingskracht?

De Law of Attraction is een van de grootste raadsels van het leven. Slechts weinig mensen zijn zich bewust van hoe de wet van aantrekking van invloed kan zijn op hun dagelijks leven. Of we de wet nu bewust of onbewust toepassen, de manier waarop ons universum werkt laat zien dat wij mensen, in feite elektromagnetische transmitters zijn die gedachten en emoties uitzenden en een navenante  aantrekking hebben op hetgeen we hebben uitgezonden.

De meeste mensen zijn blind en veel mensen díe ervan hebben gehoord, geloven er niet in. Voor hen is de wet van aantrekking abstract en als je het niet kunt zien ‘dan bestaat het niet’. En dat is ook de reden waarom voor hen deze wet nooit zal gelden: ze sturen de verkeerde signalen de kosmos in en om die reden krijgen ze die ook weer terug, in de vorm van pech en ongewenste gebeurtenissen in hun leven.

Maar wat nou als de wet van de aantrekkingskracht zich ineens manifesteert in je leven? Wat als ineens alles wat je wenst op je afkomt? Dan zou het leven toch een groot feest zijn?

Wanneer je deze krachten van het universum hebt leren kennen en hoe je deze effectief kunt toepassen in je dagelijks leven, dan zal je tot het inzicht komen dat je voor een heel groot deel van je toekomstige zelf kunt creëren, simpelweg door de juiste signalen de kosmos in te sturen.

De Law of Attraction toepassen

Op één of andere manier zijn we allemaal vatbaar voor de wetten van het universum. Het was de kwantumtheorie die oude Newtoniaanse paradigma’s deed verbleken en het non-lineaire gedachtegoed dat de kwantumtheorie heeft voortgebracht, lijkt ook de wet van aantrekkingskracht te onderbouwen.

De wet van aantrekkingskracht gebruikt de verbeeldingskracht van de geest om die concreet te maken en te veranderen in de realiteit. Om het even rechttoe-rechtaan uit te leggen: als je je focust op wat er fout gaat, blijf je falen. Je creëert als het ware voor jezelf een patroon dat niet te onderbreken lijkt. Focus je jezelf echter op het positieve en ervaar je fijne emoties zoals dankbaarheid, waardering en zorgzaamheid, dan komen de positieve dingen van het leven vanzelf op je af.

Om de wet van aantrekkingskracht dus succesvol voor jezelf of voor je organisatie in te kunnen zetten, is het belangrijk dat je jezelf bewust bent van je emoties, reactiepatronen en deze dus goed onder controle hebt.

De geschiedenis van de Law of Attraction

De wet van de aantrekkingskracht gaat eeuwen terug en wordt van oudsher nauw in verband gebracht met het begrip ‘karma’. Reeds in het jaar 700 voor Christus werd in het Sanskrit  de term van karma gebruikt. Karma had toen al een ethische betekenis (daad) en gaf aan dat hetgeen je voor een ander deed, dat je dat ook terug zou krijgen.

Toen door de globalisering het idee van karma ook in de westerse cultuur werd opgenomen, werd voornamelijk de negatieve zijde van karma belicht. Je ziet tegenwoordig veel video’s op Youtube waarin karma op een ‘humoristische’ manier wordt belicht: een boze chauffeur schopt tegen de auto van een ander en krijgt vervolgens nog een botsing. Heel leuk…^^.

Gelukkig heeft karma ook positievere kanten. Wanneer je situaties met een positieve instelling benadert, zal deze positieve benadering ook terugkeren in je leven. Wanneer weet je niet en ook niet in wat voor mate. Het enige dat je weet is dat het terugkomt.

In hoeverre werkt de wet van aantrekkingskracht?

Veel mensen geloven niet in de wet van aantrekkingskracht. “Ik heb het met een positief gevoel benaderd en alles gedaan zoals beschreven staat, maar ik kreeg er niks voor terug.” Precies, het gevoel van opgeven ontkracht de werking van de wet van aantrekkingskracht. Wanneer je bepaalde verwachtingen hebt, bijvoorbeeld instant satisfaction, dan gaat de vlieger niet op.

De grootste uitdaging ligt hem in het erkennen en accepteren van hoe de wet werkt: je weet niet wanneer je het terugkrijgt. Hoop, moed en doorzettingskracht zijn hierbij de sleutels. Ga gewoon door, want je bent tenslotte vrij om de leiding te nemen in je leven en jezelf voor altijd te bevrijden van de emoties van angst, zorgen of negativiteit die jou al veel te lang hebben tegengehouden in het bereiken van je doelen.

Hoe werkt de wet van aantrekking?

Wanneer je begint met de toepassing van de Law of Atraction, zal je je wellicht afvragen hoe deze werkt. Wat is het hele theoretische onderbouwing van hetgeen je toepast? IS het wetenschappelijk onderbouwd misschien?

Hoewel er steeds meer duidelijk wordt met inzichten vanuit de kwantumfysica, zijn er nog steeds grijze gebieden in de onderbouwing van de theorie. Wel is duidelijk dat onze emoties en de holografische werking van ons universum duidelijk een zeer voorname rol spelen in de werking van de Law of Attraction.

Er is een aantal zaken van toepassing op de Wet van Aantrekking die je zeker moet onthouden. Deze eigenschappen zijn namelijk van groot belang om de wet voor jou te kunnen laten werken.

1. De wet werkt constant

Veel mensen denken dat de wet alleen van toepassing is als ze eraan denken of zich ergens op concentreren. De Law of Attraction werkt continu, 24/7 en 365/366 dagen per jaar. Net zoals we energetisch continu in contact staan met het universum, het oneindige veld van energie en informatie, zo staan we ook continu in contact met de Wet van Aantrekking.

Het is dus belangrijk om te begrijpen dat de Law of Attraction onophoudelijk werkt. Het beïnvloedt alles wat je doet en ervaart gedurende elke dag en zo heb jij ook invloed op de wet. Want alles wat je doet, denkt en uitstraalt, krijg je terug uit het holografische universum dat als een spiegel werkt. Stuur dus positieve energie het universum in en zie wat je terugkrijgt!

2. Straal uit en ontvang: jouw frequentie bepaalt de resultaten

In ons energetische universum draait alles om frequentie. Alles trilt in mindere of meerdere mate. Van negatieve emoties is bekend dat deze een lagere frequentie hebben. Dat is ook de reden waarom de aanwezigheid van een negatief ingesteld persoon vaak een vervelend gevoel oplevert voor iemand die positief gestemd is.

Je emoties zijn dus van opperst belang om en een primaire factor die bepaalt of je je dromen succesvol manifesteert. Zorg dus voor een hoge frequentie: benader zaken met een positieve mindset, doe dingen waarbij je een goed gevoel krijgt, en straal dat uit naar je omgeving.

Een hoge frequentie zorgt onvermijdelijk voor meer positiviteit in je leven.

3. Stem bewuste en onderbewuste op elkaar af

Hoewel je jezelf met je bewuste geest misschien als uiterst positief persoon bestempelt, is het nog steeds mogelijk om negativiteit aan te trekken. Dit kan omdat in je onderbewuste brein negatieve patronen schuil kunnen gaan. Zonder dat we ons ervan bewust zijn, zijn we nog steeds een magneet voor negatieve gebeurtenissen.

Die negatieve patronen zijn de erfenis van je verleden. Op basis van je ervaringen en perceptie, heb je jezelf gedrag en denkpatronen aangeleerd die in je onderbewuste zijn ingebed. Dit kunnen angsten en beperkende overtuigingen zijn. Het goede nieuws is echter dat je deze patronen in je onderbewuste kunt herprogrammeren. Dit kan je door doen middel van meditatie, NLP-technieken en hypnose. Deze herprogrammering kun je bekrachtigen met visualisatietechnieken, waarbij ikzelf heb ervaren dat Mind Movies een bijzonder krachtige tool kan zijn.

4. Benut de kracht van intentie

Je kan de resultaten van je inspanningen aanzienlijk verbeteren, als je jezelf bewust bent van je intentie. Wat is de basis van je drang om te willen wat je wilt? Wil je waardering ontvangen uit je omgeving? Wil je iets aan jezelf bewijzen? Wil je wellicht van betekenis zijn voor anderen? Stel jezelf altijd vragen, want dit is van cruciaal belang om je werkelijke intentie te achterhalen.

Je bewustzijn omtrent je werkelijke intentie is van groot belang om de Law of Attraction voor je te laten werken en het geeft je gemoedsrust als je hiervan op de hoogte bent. Veel mensen vinden het moeilijk om deze ware intentie te achterhalen omdat ze gaan rationaliseren. Voor diegenen kan meditatie een waardevolle hulpbron zijn. Maak je geest stil en dan komt je intentie vanzelf naar boven. Het is dan je hartbrein dat je aan het werk zet.

5. Focus op wat je wilt, niet op wat je niet wilt

Net zoals de frequentie (de positieve vibes) van invloed is op de uitkomst, zo geldt hetzelfde voor je focus. Wees hierin altijd constructief. Je trekt aan wat je uitstraalt. Als je dus een vermijdende instelling hebt (ik wil niet….), dan zal je dat juist aantrekken.

Sommige mensen leven vanuit angst, vaak zonder er ook maar erg in te hebben. Ze maken zich wanhopig om geldzorgen of laten alles aan het lot over, ofwel, ze nemen niet het heft in eigen hand. Vertrouw erop dat uiteindelijk alles goed komt, mits je dit uitstraalt.

Focus je liever op hetgeen je wél wilt, bijvoorbeeld financiële overvloed, een mooie sportauto of een superlieve partner die er altijd voor je is. De mensen die deze focus onder controle hebben, dienen zichzelf het vermogen om te herkaderen eigen te maken. Een voorbeeldje: ik zit de laatste paar dagen niet lekker in mijn vel kan je herkaderen tot ik ben keihard aan het groeien doordat ik buiten mijn comfortzone kom

6. Blijf leren over de wet van aantrekking

De Wet van aantrekking is door de tijd met tussenpozen populair geweest onder verschillende namen. Door de opkomst van de wetenschap en moderne inzichten maakt de Law of Attraction de laatste jaren weer een opleving door. Wetenschappers zoals dr. Joe Dispenza, Gregg Braden en Nassim Haramein leggen verbanden tussen  neurologie, psychologie en kwantumfysica, waardoor de Wet van aantrekking steeds meer wetenschappelijk onderbouwd is en steeds meer nieuwe inzichten oplevert qua werking.

Het is dus zeker de moeite waard om jezelf te blijven verdiepen in de wetenschap achter de Law of Attraction, zodat je voor jezelf je vaardigheden voor de toepassing kunt finetunen. Ook is het dan fijn als iemand aan je vraagt: ”Hoe werkt de Wet van aantrekking?”, dat je dan haarfijn kan uitleggen hoe iemand anders zijn/haar doelen kan verwezenlijken. En onthoud: van iets uitleggen leer je het meest!

De wetenschap achter de wet van aantrekking

Hoewel voor de meeste mensen de wet van aantrekkingskracht te abstract is, heeft de wetenschap de afgelopen jaren deze wel een heel stuk concreter gemaakt. Kwantumfysica heeft ons de afgelopen jaren een hoop inzicht gegeven in de enorme kracht die onze hersenen en met name onze emoties, deze interactie tussen onze emoties en de omgeving werkt, hoe beter we de Law of Attraction voor ons kunnen laten werken.

Hoe de wet van aantrekkingskracht ook werkt en welke wetenschappelijke inzichten er ook op van invloed zijn, laten we blij zijn dat de wet van aantrekkingskracht bestaat en dat we er gebruik van kunnen maken. Of je gelukkiger in het leven wilt zijn of grote rijkdom wilt vergaren, hoe effectiever je leert de wet toe te passen, hoe meer voldoening en beloning het leven je zal geven. Er zijn geen beperkingen, dus sta ervoor open geniet van de natuurlijke overvloed van het universum!

Neuro Linguïstisch Programmeren voor de Law of Attraction

De één zet de Law of Attraction in voor een leuke baan, de ander voor onevenaarbare rijkdom en weer een ander wil een levenspartner aantrekken. Hoewel de Law of Attraction, ofwel de Wet van Aantrekking, reeds door heel veel succesvolle mensen is toegepast, is het altijd goed dat er mensen op zoek gaan naar facetten die effectiever kunnen worden ingezet. Met de juiste technieken van Neuro Linguïstisch Programmeren, kun je namelijk sneller en effectiever je doelen manifesteren.

Met de onderstaande NLP-technieken ben jij straks in staat om effectiever en specifieker je doelen te verwezenlijken. Alles draait namelijk om specificiteit, visualisatie en opgeroepen emoties. De NLP-technieken die ik hieronder aan je uitleg kun je altijd toepassen bij het manifesteren van je doelen, zowel voor fysieke zaken – zoals een auto, baan of huis – als voor een relatie of je spirituele doelen.

NLP, ook wel Neuro Linguïstisch Programmeren, is een verzameling van communicatietechnieken die sinds de jaren 70 zijn ontwikkeld om beter inzicht te krijgen in communicatiepatronen, zowel jij met jezelf als met andere personen en groepen.

Door inzicht te krijgen in je eigen gedachtenpatronen, die van anderen en hoe je hersenen werken, kun je je gedrag namelijk bijzonder effectief beïnvloeden. Zo kun je bijvoorbeeld je visualisaties intensiveren, vervelende emoties ‘verderaf’ plaatsen of gewenst gedrag of vermogens van iemand anders kopiëren naar jouw eigen ‘harde schijf’, je hersenen.

De volgende NLP-technieken kunnen je helpen bij het effectiever toepassen van de Law of Attraction:

Submodaliteiten

Bij de Wet van Aantrekkingskracht is visualisatie natuurlijk superbelangrijk. Als je niet overduidelijk een beeld hebt van hetgeen je voor elkaar wilt krijgen, dan gaat het hem niet worden. Om je visualisaties kracht bij te zetten, kun je de NLP-techniek Submodaliteiten inzetten.

Submodaliteiten zijn de eigenschappen die je kan toekennen aan je representatiesystemen. Je representatiesystemen zijn de manieren waarop je kunt waarnemen:

  • V van visueel
  • A van auditief
  • K van kinesthetisch (gevoelsmatig)
  • O van olfactoir (geur)
  • G van gustatoir (smaak)

De submodaliteiten zijn dus de eigenschappen van deze representatiesystemen. Zo kan een visuele waarneming scherp zijn, veel contrast hebben of vaag zijn. Een auditief signaal kan qua volume hard zijn, dof of in de verte. Zo hebben alle soorten waarnemingen hun eigen eigenschappen. Denk maar aan de instellingen op je tv.

Met de submodaliteiten kan je spelen bij je visualisatie. Wanneer je jezelf gaat inleven in je gewenste situatie – dus met een persoon voor een relatie of een auto die je graag wilt – kan je deze submodaliteiten voor je laten werken en de ervaring aanzienlijk intenser maken. Hoe intenser deze ervaring is, hoe beter je jezelf kan inleven en hoe effectiever de werking dus is.

Hoe pak je het aan?

Om de Law of Atrraction voor je te laten werken is het ontzettend belangrijk om je toekomstige zelf reeds te kunnen ‘zien’ en te beleven. Hoe voelt het straks als je je doel hebt bereikt? Hoe voldaan voel (K) je jezelf? Hoe trots voel (K) je jezelf? Hoe ruikt (O) het nieuwe interieur van je auto? Hoe klinkt (A) de roffel onder de motorkap van je dikke V8? Hoe voelt (K) de lederen bekleding?

Stel, je wilt een nieuwe partner in je leven. Visualiseer hoe je met je toekomstige partner samen bent en hoe je dus al een relatie hebt samen. Samen loop je over de boulevard en hoor (A) je de meeuwen, ruik (O) je de licht ziltige lucht van de zee en zie (V) je in de verte nog een paar surfers in de branding tegen de ondergaande zon. Je voelt (K) hoe zijn stevige hand lichtjes in de jouwe knijpt en dat geeft je een veilig gevoel (K).

Tijdens deze visualisatie kan je met de genoemde submodaliteiten gaan spelen om deze ervaring intenser te maken. Je maakt de geluiden van de meeuwen wat harder en scheller en de ziltige lucht wat sterker. Ook het veilige gevoel dat zijn aanwezigheid geeft maak je net even wat krachtiger. Jij zit aan het mengpaneel van de submodaliteiten, dus jij bepaalt hoe intens jouw ervaring is.

Op deze manier kan je elke ervaring intenser maken qua beleving. Andersom kan dat ook, maar die toepassing wordt meestal toegepast bij traumaverwerking en PTSS.

Associatie-dissociatie

Associatie is de ‘magische’ factor bij het gebruik van submodaliteiten. Hoe beter je in staat bent jezelf te associëren (de verbintenis aan te gaan, ‘samen te gaan’) met een (ingebeelde) situatie, hoe krachtiger de werking zal zijn.

Daarentegen is het ook belangrijk om jezelf te kunnen dissociëren, ofwel ‘afstand te nemen’ van een situatie, door jezelf bijvoorbeeld vanuit een helikopter view te bekijken en jezelf hiermee los te maken van je gevoel en emoties. Dit werkt dus prima om te leren omgaan met trauma’s.

Wet van aantrekkingskracht documentaires

De Wet van Aantrekking is een krachtig en even mysterieus fenomeen. Het kan je leven volledig veranderen, ongeacht je omstandigheden. En het werkt altijd, of je het nu in negatieve of positieve zin toepast. Om je een positieve boost te geven, heb ik de beste Law of Attraction documentaires voor je op een rijtje gezet.

Elk van de onderstaande documentaires is inspirerend, motiverend, en nog veel belangrijker: levenstransformerend. Wat ik zelf doe: ik kijk eens in de paar maanden een paar van de onderstaande Wet van Aantrekking documentaires. Hiermee fris ik alles weer op en ben ik in staat om een positieve focus te behouden. Alles – dus ook bij de Law of Attraction – draait om conditionering, conditionering van je neurologie.

The Secret

The Secret is natuurlijk het paradepaardje van de Wet van Aantrekking documentaires. De hele documentaire staat in het teken van aantrekkingskracht en hoe sterk je gemoedstoestand hierop van invloed is. De bekende gezichten in de documentaire, waaronder Jack Canfield en dr. Joe Vitale leggen uit hoe de Wet van Aantrekking voor hen heeft gewerkt, maar ook voor andere mensen.

Het is moeilijk om niet geïnspireerd te raken door The Secret, en ik ben er zeker van dat deze Law of Attraction documentaire om die reden een wereldwijde sensatie is geworden.

The Secret is krachtig, maar toch licht verteerbaar. Zelf bekijk ik de documentaire altijd in delen, zodat ik alle informatie goed op mijn hersenen kan laten inwerken en ‘verteren’. Deze documentaire is een van mijn favorieten, dus schaf de onderstaande dvd aan of voeg hem zeker toe aan je watchlist!

The Soul of Succes: The Jack Canfield Story

Jack Canfield, de mega succesvolle auteur van Chicken Soup for the Soul serie is een meester in de Wet van Aantrekking. Niet alleen is zijn eigen succesverhaal het bewijs, hij is bovendien een succesvol spreker die zijn leven heeft gewijd aan het helpen van anderen om hun volledige potentieel te bereiken. Ja, inderdaad: met de hulp van de Law of Attraction.

The Soul of Succes: The Jack Canfield Story beschrijft Jack’s leven, het succes waar hij het meest bekend om is (het schrijven van de Chicken Soup for the Soul serie), en het imperium dat hij daaruit heeft gecreëerd.

Deze video is een geweldige Law of Attraction documentaire en een prachtig voorbeeld van hoe krachtig de Wet van Aantrekking kan zijn! Mocht je liever over de ervaringen van Jack Canfield lezen, dan kun je ook het gelijknamige boek lezen.

What the Bleep Do We Know

De documentaire What the bleep do we know is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de kwantumfysica. Het laat zien hoe we omringd zijn door een zee van informatie en energie en hoe we kunnen putten uit de onbeperkte kwantummogelijkheden. Waar we onze aandacht op richten, wordt onze werkelijkheid. Dat betekent dus dat we onze eigen realiteit kunnen creëren.

Wat je om je heen ziet is het resultaat van de focus die je hebt gegeven aan een kwantummogelijkheid. Als je je focus verlegt, zul je een andere realiteit zien.

Deze documentaire vertelt over de kwantumwereld aan de hand van het verhaal van een ongelukkig fotograafmeisje.

Think & Grow Rich (The Legacy)

De Think and Grow Rich documentaire toont de succesverhalen van vele grote ondernemers die vandaag de dag leven. Ook toont deze Law of Attraction documentaire de verhalen die in het boek Think and Grow Rich door Napoleon Hill zijn beschreven.

Bekijk deze documentaire en het zal je zeker inspireren, want hoewel de werking van de Law of Attraction bij het schrijven nog niet bekend was, heeft Napoleon Hill wel een grote bijdrage geleverd met zijn technieken, waarbij hij de NLP-techniek Modelleren toepaste.

Heal

Heal is een van de nieuwste Law of Attraction documentaires op Netflix en het is een juweel! Vanuit het perspectief van de Wet van Aantrekking, brengt deze documentaire inzichten met betrekking tot onze gezondheid.

Wanneer je deze video bekijkt, zie je hoe we daadwerkelijk ons lichaam kunnen genezen met de kracht van onze geest … door te denken en te voelen, kunnen we de uitkomst bepalen. Het is de kracht van onze overtuigingen die bepaalt of we ziek of beter zijn.

Deze documentaire is echt inspirerend en zal je er absoluut van overtuigen dat je geest veel krachtiger is dan je ooit had gedacht. De documentaire bevat enorm veel wetenschappelijk en anekdotisch bewijs, met inbegrip van enkele zeer invloedrijke mensen.

Heal is echt een belangrijke Law of Attraction documentaire die echt op je lijstje moet staan. Deze film zorgt dat je volledige kijk op het leven verandert. Hij staat op Netflix, dus zet hem op je watch list! Bekijk vast de trailer.

E-motion

De Wet van Aantrekkingskracht documentaire E-motion toont de kracht van ons onderbewustzijn. Hij laat zien hoe we negatieve emoties van angst, vrees, onvergevingsgezindheid en woede in ons lichaam vasthouden. En zodra we in staat zijn deze emoties los te laten, verandert onze fysiologie.

Deze vastzittende emoties veroorzaken ziekte in ons zenuwstelsel. Veel mensen gebruiken medicijnen die slechts de symptomen behandelen. Wanneer we echter aan de slag gaan met deze vastzittende emoties, dan kunnen we vaak zonder medicatie van ziekte genezen.

Beroemdheden over de Wet van aantrekkingskracht

Zoals je waarschijnlijk zal begrijpen zijn het veelal succesvolle mensen die de Wet van aantrekking toepassen. Laat de ervaringen van de volgende beroemdheden een inspiratie voor je zijn.

Jim Carrey – acteur

Ik geloof in manifestatie. Ik geloof in het sturen van een raket het universum in. Je krijgt iets alleen als je erin gelooft. Mensen blijven maar zitten afwachten wanneer er eindelijk eens iets gaat gebeuren. En dat is de verkeerde manier! Ze kijken weg.

Big Sean – rapper

Ontwikkelen, verbeteren, creeeren. Ik creeer mijn eigen wereld. Ik kan elke situatie in een realiteit veranderen. Stel jezelf eens voor dat je alles had wat je maar zou willen. Stel je voor dat alles zou zijn wat je wil zijn en ervaar dat gevoel. Da is de makkelijkste manier om te manifesteren wat je wilt.

Bob Proctor – zakenman

Als je het in je hoofd ziet, kun je het in je handen houden.

Will Smith – acteur

Onze gevoelens, onze dromen, onze ideeën zijn fysiek in het universum. Dus als we ergens over dromen, als we ons iets inbeelden, dan zorgt dat voor een fysieke druk richting realisatie daarvan.

Arnold Schwarzenegger – bodybuilder, acteur, ex-politicus

Toen ik nog maar heel jong was, visualiseerde ik al wat ik wilde worden en hebben. Ik heb er nooit over getwijfeld of ik het ooit zou hebben of ooit zou worden. De menselijke geest is zó ongelofelijk. Voordat ik mijn Mr. Universe titel won, liep ik rond door het pand alsof ik al Mr. Universe was. De titel was al van mij. Ik had de prijs al zo vaak in mijn hoofd gewonnen dat er geen twijfel meer kon bestaan.

Hetzelfde gold voor het acteursbestaan. Ik visualiseerde mezelf als een succesvol acteur die veel geld verdiende. Ik kon het voelen en proeven. Ik wist gewoon dat het ging gebeuren.

Jay-Z – rapper

Ik geloof dat je dingen de werkelijkheid in kan praten. Onze woorden hebben fysieke kracht. Wat we uitspreken en denken, daarop baseren we ons gedrag. En ons gedrag bespeelt de resultaten die we boeken. Dus als we grootsheid willen bereiken, moeten we beginnen met positieve self-talk.

Conor McGregor – MMA vechter

Als je jezelf iets kunt inbeelden en je hebt het lef om het uit te spreken, dan kun je het bereiken. Ik zie kansen, sequenties en ik deins er niet voor terug. Veel mensen geloven in bepaalde dingen, maar houden die voor zichzelf. Ze spreken het niet uit. Als je er écht in gelooft, moet je het uitspreken, want daarmee zet je de kracht van de Wet van aantrekking aan het werk om deze in de realiteit om te zetten.

Steve Harvey – tv-presentator

Je moet beseffen dat je een magneet bent. Wat je ook bent, dat is wat je aantrekt. Als je negatief bent, trek je negativiteit aan. Ben je positief, dan positiviteit. Ben je een vriendelijk iemand? Dan zal je jezelf met vriendelijke mensen omringen. Als je het jezelf kunt inbeelden, dan kan je het ook in je hand houden. Dat is een waarheid!

Maya Angelou – dichtster en mensenactiviste

Vraag om hetgeen je behoefte hebt en je zal het krijgen. Je moet je wensen het universum insturen. De mensen die dat nooit doen, realiseren zich dat niet.

Jack Canfield – schrijver

De Wet van aantrekking stelt dat hetgeen je jezelf op focust, waar je over denkt, waarover je intens praat, dat zijn de zaken die je aantrekt in je leven.

Tony Robbins – NLP-goeroe, spreker, schrijver

Alles wat je jezelf in je hoofd haalt, zal zich manifesteren in je leven. Onze geest is de tool om je voorstellingsvermogen tot waarheid te transformeren.

John Assaraf – schrijver, trainer

Veel mensen zijn vooral bezig met dingen die ze juist niet willen, maar toch blijven ze zichzelf afvragen waarom deze dingen zich juist wel voordoen in hun leven. Gedachten worden acties, acties worden gewoontes, gewoontes worden karakter en karakter vormt onze missie. Het leven bestaat slechts uit 20% van wat we meemaken en voor 80% hoe we daarop reageren.

Albert Einstein – wetenschapper

Onze verbeelding heeft de mogelijkheid om te putten uit het oneindige potentieel van menselijk bewustzijn. Stop nooit met dromen. Droom over een groots leven en jaag je dromen elke dag na. Verbeelding is alles. Het is een voorproefje op wat er komen gaat in je leven.

Dr. Joe Vitale – coach, auteur

Het universum houdt van snelheid. Vertraag dus niet. Twijfel niet. Als de mogelijkheid zich aandient, als het teken er is, wanneer het intuïtieve bevestiging er is, onderneem dan actie. Het is je taak en dat is alles wat je hoeft te doen.

Earl Nightingale – auteur, radiopresentator

Het maakt niet uit wat we in onze onderbewuste geest planten en voeden met herhaling en emotie, zal op een dag de realiteit worden.  Wat je 20 jaar gelden geloofde beheerst nog steeds hoe je jezelf vandaag gedraagt en dus de kwaliteit van je leven.

Wayne Dyer – psycholoog, auteur

Je kan je gewenste leven creëren door je te focussen op hetgeen je wilt aantrekken. Zodra je het concept omtrent dit idee beheerst, heb je er geen behoefte meer aan om excuses te verzinnen die je ervan weerhouden. In plaats daarvan zal je er de voorkeur aan geven om te manifesteren wat je wél wilt manifesteren in je leven.

William Atkinson – auteur

Verbeelding is de eerste stap in creatie, zowel in kleinigheden als in woorden. Het mentale patroon gaat altijd vooraf aan de materiële vorm. Wat je voedt met je gedachten en emoties in je verbeelding zal je werkelijkheid worden.

James Allen – auteur

Iemand kan alleen groeien, overwinnen en dingen bereiken door zijn/haar positieve gedachten. Hij/zij kan alleen zwak, passief en miserabel blijven door te weigeren zijn/haar gedachten positief te maken.

Elizabeth Towne – auteur

De hoeveelheid geld die je aantrekt is exact van dezelfde waarde als de waarde van de ideeën die je in de praktijk hebt gebracht. Geld is het directe resultaat van de waarde die je creëert voor anderen. Wees bereid om een miljoen mensen te bedienen als je miljonair wilt worden. Dít is de Wet van aantrekking voor jou!

Kanye West – rapper

Ik voelde altijd al dat ik tot alles in staat was. Dat gevoel is de manier waardoor mensen worden gecontroleerd: gedachten, de perceptie van jezelf. Ze worden beperkt door de perceptie van zichzelf. Als je geleerd wordt dat je tot niets in staat bent, zal er ook niets uit komen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies